Dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls. dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
Leergierig enthousiast nieuwsgierig. een voorproefje van jouw toekomst? leergierig enthousiast nieuwsgierigeen voorproefje van jouw toekomst?
TagCloud Alle wervingsmiddelen onder 1 dak.
“Een reis naar Licht”.
Resultaatgericht personeelsbeleid Hartger Wassink.
Welkom.
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
2008 verdriet en geluk Zegt het vaarwel 2009 Lacht u toe kijk om maar ga toch verder Het verleden geeft u sterkte in de toekomst.
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Zang : Sarah Brightman & Andrea Bocelli. Time to say goodbye
GREY POWER 3x concreet Robin van Barneveld. Doel: 3x beweging 2.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
die niet om jou zou huilen.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
EMEG-lijst Kijk een The Lord of the Rings met het commentaar van de regisseur. Marciano Timmermans CE2A.
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Ledenvergaderingen cao postverspreiders
Vergeten groenten Vergeten talent.
Werkende mantelzorgers, zorgzame werkgevers: zorg, werk en organisatiekenmerken en de balans tussen arbeid en zorg Onderzoekers: Vrije Universiteit: Inger.
Randstad Werkmonitor state of mind arbeidsmarkt (werknemer perspectief) juli – augustus 2007 B
Een nieuw begin met een vriend die je nooit in de steek laat!
Logica in al zijn zin en waanzin.
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
Ben ik de enige? Een op de zes Nederlanders last heeft van somberheid, angst of andere klachten personen krijgen een depressie jaarlijks 1,1 miljoen.
TWAALF ARTIKELEN OM IDEEËN TE DODEN OF IDEEËN TE WEKKEN
Gedrag in organisaties, 9e editie
Van doelen naar reflectie
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Interpreteren van data
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
Beelden van teambuilding
Betrokkenheid op de werkvloer
Alweer over de zonde … ?!.
Klik om verder te gaan.
Rekenen groep 4.
Project Management Fails
CanDo Coaching.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Ster van Succes.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Volksuniversiteit Zwolle
BONSAI Met mijn leven… Als ik zo eens zit te denken aan mijn leven, hoe dat ging.
© Synovate Click to edit Master title style Click to edit Master subtitle style Hoe wordt je de favoriete werkgever van Nederland?! Highlights uit het.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Opvoedstijlen en interculturele communicatie
De kunst van kritiek 4.15 p & 4.18 p
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Diverse spreuken en gezegde`s
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Psychologie Motivatie, behoeften en waarden
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
Duurzame inzetbaarheid
Toolbox Ongunstige werkhouding
Duurzame inzetbaarheid
Transcript van de presentatie:

dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls

dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop? Hoe kunnen we het verloop stoppen?

dia 3 van 12 Hoe groot is het verloop? Maart 2009 Juli 2009

dia 4 van 12 Hoe groot is het verloop? November 2009 Maart 2010

dia 5 van 12 Hoe groot is het verloop? Juli 2010 November 2010

dia 6 van 12 Waarom is dit een probleem? Ervaring en know-how verdwijnen Dure trainingen leveren nauwelijks resultaat op Plannen voor de lange termijn is moeilijk Er gaat veel tijd zitten in werving en selectie …?

dia 7 van 12 Wat zijn de oorzaken? Tijdgeest: – Sneller switchen – Minder commitment – Wisselende prioriteiten Waarom doen we het dan slechter dan onze concurrenten?

dia 8 van 12 Interviewvragen Voor huidige werknemers: – Hoe aantrekkelijk is Balls als werkgever? – Wat waren redenen voor ex-collega’s om weg te gaan? – Als je één ding zou mogen veranderen aan ons personeelsbeleid, wat zou dat dan zijn? Voor ex-werknemers: – Waarom ben je ergens anders gaan werken? – Wat zou er moeten veranderen voordat je zou overwegen om weer terug te gaan?

dia 9 van 12 Resultaat 1 Werknemers vinden dat het basissalaris relatief laag is en de bonus relatief groot “Ik begrijp dat je mensen op die manier misschien meer stimuleert, maar je kunt nu eenmaal niet iedere week de beste verkoper zijn en dan verdien je toch niet zo heel veel.”

dia 10 van 12 Resultaat 2 Werknemers vinden het jammer dat slechts één persoon beloond wordt voor een succesvolle dag “Als er topdrukte is kan niet iedereen achter de kassa staan. Dan zijn er ook mensen die moeten opruimen en opletten of er niets gestolen wordt. Deze collega’s dragen net zo goed bij, maar komen nooit in aanmerking voor iets extra’s.”

dia 11 van 12 Resultaat 3 Werknemers hebben het gevoel dat ze als individu niet altijd op waarde worden geschat “Het is moeilijk om je te onderscheiden van collega’s als alleen naar verkoopcijfers wordt gekeken. Zelfs al ben je geen geboren verkoper, dan nog kun je van grote waarde zijn voor het bedrijf.”

dia 12 van 12 Hoe kunnen we het verloop stoppen? De bonusregeling afschaffen? Alleen nog maar “geboren verkopers” werven? De bonus niet langer toekennen aan een individu, maar aan het team?