natuurlijk in tienen 1.de eerste les 2.wat wil je later worden en wat is er van je geworden? 3.juffen en meesters kunnen niet meer rekenen: is dat waar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
Advertisements

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Leerlingbemiddeling / mediation
Ik wens je De kracht van god.
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Waarom ben ik hier op aarde?
ROC Mondriaan Domein Zakelijke Dienstverlening Haverkamp 250
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
BEROEP VAN JE PAPA.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dakloos hopeloos?.
Welkom bij de World Vision Quiz.
Ferluci.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Wat kost dat wel niet? Heb jij enig idee?.
De mayonaisepot en de koffie
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Rekenen met snelheid Een probleem oplossen
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Levensvragen Over geluk…..
Wat maakt het leven zinvol?
12 1/2 jaar …er zíjn geen betere !!!. Foto’s: Tini Rog.
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
Mijn stage bij Fox schildersbedrijf
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
ter gelegenheid van het afscheid van
NVvW, Veenendaal, 3 november 2012 Willem Uittenbogaard samen delen…
Radboud Universiteit Nijmegen, 18 januari 2012 willem uittenbogaard
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38 Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent Zelfstandig werken, met radio?? Afsluiting van de les. Lokaal verlaten.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Opgave blok 3 les 9 opg 2 opdrachtenboek.  Regel 1: Hoeveel heb ik te verdelen?  Trek de twee bekende getallen van elkaar af.  Vind je het lastig om.
Ronde 1: aan het werk gaan.
Welkom op onze thema-avond
Interpreteren van data
begin>  Wat is de verjaardag van obama? 4augustus9april6juli9mei13juni.
V.E.G.O.
Familie Tupker Oefenen rekenen E5.
Alweer over de zonde … ?!.
Rekenen groep 4.
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Wat ik wil…..
Een blondje doet mee aan "Wie wordt euromillionair"
JEZUS DE RUIL JIJ.
preek over Deuteronomium 6:20-25
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
LES 1 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
zou nog niet zo slecht zijn!
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Onder de grond, onder de grond, daar woont de mol in zijn jasje van bont. Graaft er een gang, tien meter lang, zand op zijn snuitje en zand op zijn.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!.
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Chinezen, stukken touw en een cabriolet pabo Inholland Haarlem Haarlem, 23 april 2015 willem uittenbogaard.
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
Studie in Zicht VAN SCHOOL NAAR STUDIE NAAR EERSTE BAAN Studeren is een investering in je toekomst. Keuzes van nu hebben gevolgen voor later.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
willem uittenbogaard obs de kern ede, 4 oktober 2016
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
Transcript van de presentatie:

natuurlijk in tienen 1.de eerste les 2.wat wil je later worden en wat is er van je geworden? 3.juffen en meesters kunnen niet meer rekenen: is dat waar en hoe komt dat dan? 4.wiskunde: een mooi vak, een moeilijk vak 5.wat kun je eigenlijk en wat kun je niet? 6.hoe nu verder met de opleiding? 7.en met jullie? 8.en met mij? 9.investeren in de toekomst 10.vaarwel en dank

de eerste les

halverwege

hoe lang al? 1 augustus 1970 benoemingen in amsterdam en alkmaaramsterdamalkmaar salarisstrookje 1970 hoeveel studenten? zeg maar 38 x 100 ~ 4000 hoeveel collega’s? zeg maar 38 x 60 : 10 ~ 230 hoeveel verdiend? van fl 500 naar € 2800; van € 340 naar € 2800, gemiddeld € 1600 per maand en dat 38 jaar: met vakantiegeld mee ~ € netto. ga je uit van die 2800 nu dan = 38 x 12 x 2800 ~ ; neem het gemiddelde: € netto waar is dat geld allemaal gebleven?

wat wil je later worden? naar school! van Eigenbrood naar Van Diggelen huisarts of rechter of toch maar schoolmeester? of ….

en wat is er van je geworden? leraar → docent → hogeschooldocent → 2 jaar professor in New York → docent a → docent 3 → docent 2 HAY en FUWA

hoe ging het mis? het grote graaien wie is hij? wat doet hij? wat gaat hij doen? verbeterbarometer, pedometer, glossy drukwerk en andere gadgets verslechtertrechter,… hoe vul je de gaten?

juffen en meesters kunnen niet meer rekenen? het begin: de zeventiger jaren: de kweekschool als opstap c-akten een loopbaan: van leerkracht naar leraar

is dat waar en hoe komt dat dan? ja, het is wel waar vroeger de “beste” kinderen als toekomstige meesters en juffen nu melden steeds meer zwakke leerlingen zich aan de poorten van de opleidingen opleidingen laten ze ook allemaal toe dat kunnen we lang niet allemaal repareren hoe langer hoe meer weg van de inhoud

een mooi vak zelf denken en bedenken wat een ander zou kunnen denken als je bij kwartetten om de hond van de huisdieren vraagt heb je hem zelf niet bamzaaien

een moeilijk vak 25 : 5 = 14

een opgave De juf heeft voor een handenarbeidles stukken touw nodig van 2,75 meter. Zij heeft een bol touw van 80 meter. Hoeveel stukken kan zij daaruit halen? De oplossing van de patatboerpatatboer Zijn conclusieconclusie

wiskunde leren een spelletje?

wat kun je en wat niet? niet schilderen niet pianospelen na zes jaar les nie singe, nie danse

vroeger kon je lachen duif is dood

hoe nu verder? met de opleiding? met jullie? met mij?

met de opleiding terug naar kleinschaligheid de beste leerlingen uit groep 8 worden meester of juf splitsing in onderbouw (1 t/m 4) en bovenbouw (5 t/m 8), al of niet met salarisverschillen dus, géén mbo-instroom (uitzonderingen daargelaten) verantwoordelijkheid bij de docenten en nergens anders! docenten die goed onderwijs kunnen “geven” krijgen salarisschaal 12 (docent 1) docenten die dat niet zo goed kunnen laten we iets coördineren en krijgen niet vanzelfsprekend meer betaald

met jullie? gas, water, licht, onderwijs, openbaar vervoer, gemeentegiro, postgiro en gezondheidszorg horen in handen van de overheid weg met de privatisering als je rijk wilt worden ga je maar iets anders doen Geert Dales heeft alweer gesolliciteerd

met mij? wat ga je doen? onderzoeker TalentenKrachtTalentenKracht lintje? cadeau?

het ga jullie goed! en straks TOOS ! met BART-JAN HILBERS (een oud-leerling) op schuiftrompet

met dank aan anneke lokerse ad nierop andré van duin carlos saura els feijs jaap groeneveldt kaatje kees van kooten en wim de bie loes haazer old new math patatboer rikash roberta amador ron eerhart sylvia eerhart toos wim koersen