“Centrum Genk, Bruisend Stadshart”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HASSELT FAIRTRADEGEMEENTE Campagne “Ik ben verkocht” September 2007.
Advertisements

Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
1 Rol private equity in de NL economie •Groei en innovatie •Werkgelegenheid •Herstructurering van bedrijven en sectoren.
Stichting Dijk van een Kust
Context Weinig of geen goede fuifinfrastructuur Verstrenging regelgeving tentfuiven Jeugdraad was reeds 20 jaar vragende partij Stad nam wel initiatief,
Public-Private Partnership. PPP is een samenwerkingsverband waarin het de bedoeling is dat de overheid en de private sector, met behoud van hun eigen.
Opgericht 14 juli 2000 Ter verhoging van het aantal onderwijsdeelnemers dat een opleiding beroepsgekwalificeerd kan afronden.
Macropus CVBA Mathias Lang Voorzitter Macropus CVBA
H1 Stichting of vereniging
Winkelmonitor… meet de polsslag van uw handelscentrum.
EMPOWEREN VIA VRIJWILLIGE INZET Renilde Nulens Hoofd maatschappelijk werker OCMW Genk Brussel, 4 juli 2011.
1 Secretariaten commissies van toezicht Erik van den Emster, 8 november 2010.
VISIE OP HET STEDELIJK VESTIGINGSBELEID S.C.M.S. n.v. Uitbreidingstraat 18/ Antwerpen BELGIE Jeroen V.M. Hafkamp CEO.
Convenant Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008 Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008.
Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Ondernemingsplanning VREG Netwerk organisatiebeheersing – 24/03/2011.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
Prospekta Collectieve kunstmarketing sinds 8 jaar.
Kennisforum gemeentelijk distributiebeleid
Centrummanagement Mechelen Maaike Janssens – Projectcoördinator Centrummanagement Stad Mechelen.
Landelijke LEA-conferentie
Marketing 1.1 Introductie 12 november Marketing Wat is marketing? Schrijf voor jezelf 5 kernwoorden op die te maken hebben met marketing.
Algemene Vergadering Logo Antwerpen Noord vzw Essen 12/12/2006.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Detailhandel en Horeca
SYSTEEM VRIJETIJDSPAS sociaal tarief - diversiteit binnen sport toepassing in Izegem AV SF 22 april 2010 SF: Stijn Werbrouck
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
1 Het nieuwe Partnerschapsverdrag Toelichting bij een evolutie.
1 Werkwinkels Een integrale benadering xxxx. 2 Vandaag Werkwinkels - waarom?  Definitie  Doelstellingen  Uitgangspunten Wat gebeurt er in een Werkwinkel?
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Brakel: 18 maart 2011 Toeristisch congres: ‘Evenementen & Toerisme’ Ros Beiaardommegang Dendermonde Franki Hervent intendant.
Beleidsnota  Deel 1: organisatie  Deel 2: evaluatie  Deel 3: beleidsplan.
Citymarketing Hilversum 2006
Presentatie aan de gemeenteraad
Bijeenkomst ondernemersvereniging Hoogstraat voor speciale zaken ga je naar de Hoogstraat 12 september 2012.
Middenstandsvereniging Heusden-Zolder vzw heet u welkom
Bijeenkomst 24 oktober Ontwikkeling Ondernemersfonds woensdag 24 oktober 2012 de Observant, Amersfoort.
Presentatie Gemeenteraad
Ondernemersfonds Leids Model
22 november Geschiedenis 2.Trud’Or en zijn doelstellingen 3.Toekomstvisie.
Stichting Ondernemersfonds Centrum ‘s-Hertogenbosch 14 oktoer 2015, Raad van Advies Van, voor, door en met ondernemers van de binnenstad Vul svp de enquête.
JAARVERSLAG STICHTING INTER ACT JAAR VOORWOORD “ veranderingen” dat typeerde het jaar Veranderingen door wisseling van bestuurleden als ook.
Centrummanagement in Leudal? Onze ervaringen in Panningen! 17 november 2014 Ger de Vlieger Jan Bouten.
Op naar uitvoeringsprojecten. Wat vragen we? En wat kunt u van ons verwachten? Door Jan Kerkhof voorzitter initiatiefgroep Dommelvallei.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Detailhandelsvisie Teylingen. Opbouw avond Introductie - belangrijkste conclusies laten zien - belangrijkste actiepunten laten zien Uitwerken - belangrijkste.
Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer Ontwerp: Projectteam Syb van Breda & Co Aannemer: BSB Staalbouw.
Erve Kampboer Dorpshuis krabbelt op. Geschiedenis Problematiek Interventie traject Acties Resultaten en Ontwikkelingen Toekomst.
Transitie oprichten beheerstichting Sport Alblasserdam Han de Krijger Tonia Ruybroek 9 oktober 2012.
Burgers en politie: samen sterk! Evaluatie veiligheidsprojecten Zonaal Veiligheidsplan Hoofdcommissaris Denis Bergmans Korpschef Lokale Politie.
Parkmanagement op Bedrijventerrein Schiebroek Rotterdam.
5 jaar Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling Nieuwe initiatieven op stapel Frank Depoortere 28 oktober 2009.
Grip op gemeenschappelijke regelingen PMG 13 april 2016 Drs. Inge Harmsen, strategisch adviseur.
Ondernemersfonds Dinkelland 13 maart Ondernemersfonds Dinkelland Doel en Financiering: 1. Versterken toeristisch-economische positie Ootmarsum-Dinkelland:
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Maak meer mogelijk in de gemeente Oostzaan Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes.
BESPREEKNOTA BELEIDSGROEP GSIW 13/9/2016 HANDVEST STERKE TOEKOMST GSIW.
Het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten Het verloop van een succesverhaal! 1 Didier Huygens VVSG | De Bijloke | Gent 30.
Stichting Zaandamse Gemeenschap
Commissie Samenleving
Voedseldag VVSG – 30 september 2016 – Gent
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
100% West-Vlaams werkt samen
Proef Lekker Geel ter inspiratie VVSG Proef Lekker Geel.
2017.
Beste havo 4..
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
lokale autonome vrijwilligersverenigingen (nu 38)
Trefdag Ouderen en lokaal beleid 4/4/2019
Vzw Mechelen MeeMaken.
Transcript van de presentatie:

“Centrum Genk, Bruisend Stadshart” “vzw Centrummanagement” “Centrum Genk, Bruisend Stadshart”

Wat is het centrummanagement? de vzw Centrummanagement werd opgericht in januari 2000 en werd gehuisvest in het handelscentrum, namelijk in Shopping 2. het is een koepelplatforum waar het stadsbestuur samen met de private partners Genk Shopping Stad, Unizo en LVZ de krijtlijnen uitzetten. Hoofddoel : opwaardering van Genk centrum als veelzijdige en attractieve binnenstad. Nauwe samenwerking met andere partners zoals de horeca, vastgoedeigenaars, projectontwikkelaars, stedelijke diensten, … Stad Genk, Economie – 22 november 2007

Werking Centrummanagement vzw met een dagelijks bestuur en een raad van bestuur die maandelijks samenkomen en een jaarlijkse algemene vergadering. voorzitter van het centrummanagement is de schepen van economische zaken. het centrummanagement telt twee werknemers : een centrummanager en een administratieve kracht. Stad Genk, Economie – 22 november 2007

Financiering Centrummanagement Jaarlijks bepaalt de gemeenteraad welk bedrag van de algemene middelen van het stadsbestuur als toelage wordt geschonken aan de vzw Centrummanagement. Jaarlijks wordt er een begroting opgemaakt aan de hand van de beschikbare middelen. De werkingsmiddelen van deze vzw bedragen +/- 50% van de beschikbare middelen : huur en onderhoudskosten pand, personeelskosten, telefoonkosten, pc, … Stad Genk, Economie – 22 november 2007

Doel en taken Centrummanagement het tot stand brengen van een integrale kwaliteitsverbetering van het product “Genk centrum” ten behoeve van haar profielversterking als attractief en veelzijdig (koop)centrum. instaan voor een permanente informatie-uitwisseling, dialoog en waar mogelijk afstemming inzake te verrichten activiteiten voor de ontwikkeling van Genk-centrum. het vergroten van de organisatiegraad van ondernemers en eigenaars in het centrum. TAKEN : het (laten) verrichten van acties op het gebied van o.a. marketing, promotie, infovoorziening en voor de verbetering van de kwalitatieve uitstraling, het imago en het beheer van het bestaande product in Genk-centrum. het nemen van alle andere initiatieven die nuttig zijn om het doel van de vereniging te bereiken. Stad Genk, Economie – 22 november 2007

Enkele realisaties Marketing- en promotiestrategie uitgewerkt (logo, eigen huisstijl, doelbewust promo campagnes opzetten, …) Organisatie koopzondagen, zaterdag animatie, … Sfeerverlichting eindejaarsperiode Commerciële acties zoals Centre Culinair Overleg en bemiddeling met de handelsverenigingen Samenwerkingsverbanden voor Genk On Stage, Genk On Ice, Carnaval, Eindejaar, … met stedelijke diensten en andere organisaties. Infopunt voor openbare werken of mobiliteitsaanpassingen Lid van adviesgroep betreffende markten en foren, evenementen en terrassenbeleid. Maandelijkse uitgave nieuwsbrief Stad Genk, Economie – 22 november 2007

Vzw Centrummanagement : 7 jaar later Na 7 jaar is er een grondige evaluatie gebeurd van het centrummanagement door alle betrokken partijen. Hieruit zijn twee grote aandachtspunten uit gekomen : de vaste kosten zoals huur- en onderhoudskosten van een pand in het centrum, de personeelskosten, telefoonkosten, administratiekosten enzovoort zijn zeer hoog en deze middelen kunnen dan niet meer worden ingezet voor promotie en ondersteuning van het handelscentrum. de betrokkenheid van de handelaars zou veel ruimer moeten zijn. Naar aanleiding hiervan is er een werkgroep opgericht waarin het stadsbestuur, de handelaars en de inter-professionelen vertegenwoordigd zijn. Deze werkgroep heeft als taak het centrummanagement te hervormen zodat de vzw nog optimaler kan functioneren. Het centrummanagement bevindt zich nu op de stedelijke dienst economie zodat de vaste kosten drastisch kunnen verminderd worden. De autonomie van de vzw blijft gehandhaafd. Stad Genk, Economie – 22 november 2007

Vzw Centrummanagement : 7 jaar later Doordat het centrummanagement gehuisvest wordt in de stedelijke dienst economie, zal er ook een nauwere samenwerking mogelijk zijn met alle andere stedelijke diensten. Verder zal er getracht worden om de handelsstraten in een aantal clusters te verdelen zodat er meerdere handelaars kunnen betrokken worden en op deze manier wordt de doorstroming van informatie naar alle handelaars van het centrum verzekerd. Tot slot zal ook de horeca als een evenwaardige partner worden aangeschouwd in het hervormde centrummanagement. Stad Genk, Economie – 22 november 2007

VRAGEN OF OPMERKINGEN ?