TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

13 april 2014 Tollebeek (...) Want ook ons Pascha is geslacht: Christus. 8 Laten wij derhalve feest vieren... -1Korinthe 5-
Ons PASCHA is geslacht.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Wat hebben we nu meer ? Rom 11 : 30-32, Want evenals gij eertijds aan God ongehoorzaam waart, maar nu ontferming hebt gevonden door hun ongehoorzaamheid,
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Welkom in deze kerkdienst
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Jezus' verjaardag.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
David, een profeet psalm 16.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
Welkom in deze kerkdienst
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
TOV! Openingsavond Thema:Wie is God ?.
Nice to meet you…. op TOV!.
Welkom op TOV!.
Welkom op TOV!. De gemeente Bidden De gemeente De Christelijke gemeente Hoor je hierbij?
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
Eten, eten, eten… Eten, eten, eten….
Pinksteren... is een telwoord.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
in uw wijngaard te staan, samen te dienen, te zien wie U bent,
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
We lezen: Numeri 1: ; 44 – 46 De preek gaat over Numeri 1:18b Iedereen telt mee Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
Welkom Israelzondag.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 105: 1, 2 Schriftlezing: Lucas 9 : Tekst: Lucas 9 :
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is: Ds. A.G.M. Weststrate Hij is de hoogste HEER!
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Wat mag je verwachten op een TOV avond Welkom op TOV! Delen met elkaar Inleiding Bidden-Bijbel-Zingen Activiteiten Chillen-Sport-spel Eat&drinks
Liturgie ♫ 167:1,2,3 ♪ 310:1-5 ♪ 834:1,2,3 ♪ 868:1,2,5 ✝ EXO19:3-6 ✝ 1PET2:9-12 ♫ 343:2x ♪ 705:1,2,3 ▶ 717 ♫ 249 Welkom en Afkondigingen > Thema:
Welkom en Afkondigingen > ♪139:1,2 ♪139:4,5 ✝ JONA 1 ♪654 : 1,2 ✡Verkondiging ♪531:1,3 ♪654:4,5 ✡ Viering H.A. ♬OPW:249 ♪474:1,2,3.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
de betekenis van het bloed
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Thema: Dat geloof je toch niet? Zondag 16 juli 2017 Liturgie ♪ 146:
Thema: Bouwvakker gevraagd Zondag 24 september 2017 Liturgie ♫ ✟ ➲
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Transcript van de presentatie:

TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL

LATEN WE BEGINNEN MET: GEBED

We zingen OTH 297 Heer, wat een voorrecht Heer, wat een voorrecht om in liefde te gaan, Schouder aan schouder in uw wijngaard te staan, Samen te dienen te zien wie U bent, Want uw woord maakt uw wegen bekend. Refr. Samen op weg gaan, dat is ons gebed, Als een volk, dat juist daarvoor door U apart is gezet. Vol van uw liefde, genade en kracht als een lamp, die nog schijnt in de nacht

We zingen OTH 297 Heer, wat een voorrecht Samen te strijden in woord en in werk. Een zijn in U, dat alleen maakt ons sterk. Delen n vreugde, in zorgen, in pijn, Als uw kerk, die waarachtig wil zijn. Refr. Samen op weg gaan, dat is ons gebed, Als een volk, dat juist daarvoor door U apart is gezet. Vol van uw liefde, genade en kracht als een lamp, die nog schijnt in de nacht

WE LEZEN EXODUS 12 : 1 - 12 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aäron in Egypteland gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal ulieden het hoofd der maanden zijn; zij zal u de eerste van de maanden des jaars zijn. 3 Spreekt tot de ganse vergadering van Israël, zeggende: Aan den tienden dezer maand neme een iegelijk een lam, naar de huizen der vaderen, een lam voor een huis. 4 Maar indien een huis te klein is voor een lam, zo neme hij het en zijn nabuur, de naaste aan zijn huis, naar het getal der zielen, een iegelijk naar dat hij eten kan; gij zult rekening maken naar het lam. 5 Gij zult een volkomen lam hebben, een manneken, een jaar oud; van de schapen of van de geitenbokken zult gij het nemen. 6 En gij zult het in bewaring hebben tot den veertienden dag dezer maand; en de ganse gemeente der vergadering van Israël zal het slachten tussen twee avonden.

WE LEZEN EXODUS 12 : 1 - 12 7 En zij zullen van het bloed nemen, en strijken het aan de beide zijposten, en aan den bovendorpel, aan de huizen, in welke zij het eten zullen. 8 En zij zullen het vlees eten in denzelfden nacht, aan het vuur gebraden, met ongezuurde broden; zij zullen het met bittere saus eten. 9 Gij zult daarvan niet rauw eten, ook geenszins in water gezoden; maar aan het vuur gebraden, zijn hoofd met zijn schenkelen en met zijn ingewand. 10 Gij zult daarvan ook niet laten overblijven tot den morgen; maar hetgeen daarvan overblijft tot den morgen, zult gij met vuur verbranden. 11 Aldus nu zult gij het eten: uw lenden zullen opgeschort zijn, uw schoenen aan uw voeten, en uw staf in uw hand; en gij zult het met haast eten; het is des HEEREN pascha. 12 Want Ik zal in dezen nacht door Egypteland gaan, en alle eerstgeborenen in Egypteland slaan, van de mensen af tot de beesten toe; en Ik zal gerichten oefenen aan al de goden der Egyptenaren, Ik, de HEERE!

WAAROM ZOUDEN WE UIT DE BIJBEL GELEZEN HEBBEN OVER HET PASCHA? OVEREENKOMSTEN TUSSEN HET PASCHA EN HET LAATSTE AVONDMAAL VERSCHIL TUSSEN PASCHA EN AVONDMAAL

We willen o.a. nadenken over de volgende punten: GEDACHTENIS GEMEENSCHAP VERWACHTING

We geven het woord aan Ds Voets om ons e. e. a We geven het woord aan Ds Voets om ons e.e.a. uit te leggen over de avondmaals tafel en wat daar allemaal gebeurd a.s. zondag!