Een bijzonder groepsinterview. Waarom Maatschappelijke ontwikkelingen – De WMO – Cultuuromslag – Buurt- en Wijkgerichte aanpak.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

Leergierig enthousiast nieuwsgierig. een voorproefje van jouw toekomst? leergierig enthousiast nieuwsgierigeen voorproefje van jouw toekomst?
Ruimte voor eigen kracht Sportproject Kwintes Fit & Happy Bewegen met een visie 3 oktober 2013.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Talent Verplicht! De Tegenprestatie naar Vermogen.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) NAAMBert Holman DATUMoktober 2006 PLAATSAmsterdam.
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
De internet-encyclopdie voor kinderen
Werelddierendag 4 oktober.
Gemeenteproject “Betrokkenheid” Vanuit verbondenheid met Boven werken aan verbinding van Binnen. Samen op weg naar de Bruiloft. Door Jezus Christus aan.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Presenteren van producten en diensten Petr Salz Geldrop, 24 mei 2004.
Profielwerkstuk maken
Hier te staan. durft Niet iedereen Jij wel? Meer weten? Kijk op en/of vraag het informatiepakket aan viawww.brandweerschinnen.nl.
Maatschappelijke stage
Samenkracht.
Carnaval Wat is de succes factor van carnaval?
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
‘Het talent bestaat niet.
Talent in Ontwikkeling
Arbeidsvreugde voor iedereen
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
Samen verder!.
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Hallo ik ben Henk Wassen Een ervaren Kwaliteit en Arbo-functionaris.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
CanDo Coaching.
VERANDEREN? BLIJF VOORAL JEZELF!.
Sociale teams wat werkt (en in welke situatie)?
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Waarom zou ik naar de gaan? Om uw eigen baksel misschien bekroond te zien? Om de gezelligheid/ontmoeting? Om koopjes? Om te scoren bij het geweldige.
Wij zouden u erg graag de rente tarieven van de Rabobank hypotheek willen tonen, maar dat is helaas niet mogelijk omdat elk Rabobank kantoor zijn eigen.
Ondernemende professionals gevraagd! Lieve help!
Gemeente Ede.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
BedrijfVacatureOmschrijving werkzaamheden Werktijden Welzijnsorganisatie te Amstelveen PostbezorgerOphalen en verspreiden van post. In overleg Verschillende.
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Meer dan 200 loopbaanprofessionals doen mee! Dag van de Loopbaan Wat is de Dag van de Loopbaan? Op 27 september zetten ruim 200 Noloc erkend (register)
De ondernemende student Hoofdstuk 3Persoonlijke presentatie en reflectie.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Goed in je vel zitten Talenten ontplooien Omgaan met dagelijkse stress
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
Informatiebijeenkomst nieuwe medewerkers
Project: pedagogisch werken in de wijk.
De kunst van kritiek 4.15 p & 4.18 p
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
Maatschappelijke participatie samenwerking gemeente - Welstad Toelichting: Jaap Boer (coördinator vrijwilligerswerk/buurtwerker)
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Matchcare REGIE OP JE EIGEN LOOPBAAN: WORKSHOPS TER INSPIRATIE.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Raadsledenbijeenkomst April Enkele resultaten enquete Ongeveer 1700 raadsleden bereikt 270 ingevulde enquetes retour (16%) 138 positieve reacties.
Bijeenkomst 16 april 2015 Transferverpleegkundigen.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
BRENGEN IN PLAATS VAN HALEN Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere stip focus en strategie.
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
Talent in Ontwikkeling
Sociale wijkteams Almere. Anne Kristie Hoogbruin Manager Sociale Wijkteams Joost Foget Wijkwerker.
ViaVia Info-presentatie
Talent in Ontwikkeling
MOOI, VOOR Welzijn, Zebra: stevige (ver)binding met de wijk
Voor Mekaar Ouderen in Beeld Eenzaamheid de deur uit
Wat kan BECO betekenen De buurt verkennen
Dienstverlening Krikke Consult
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
Transcript van de presentatie:

Een bijzonder groepsinterview

Waarom Maatschappelijke ontwikkelingen – De WMO – Cultuuromslag – Buurt- en Wijkgerichte aanpak

Uitgangspunten Uitgaan van wat je (nog) wel kan, niet wat je niet meer kunt. Iets wat je heel graag doet, daar ben je meestal ook goed in. Talenten heb je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Deelname is vrijblijvend

Wat is Groepsinterview – ca 6-10 personen 3 fasen,nl: – Inventarisatie talenten – Inzet talenten – Wat zou een ander voor jou kunnen betekenen Als we dit weten van elkaar, wordt het gemakkelijker om aan een ander iets te vragen, of om voor een ander iets te doen.

Deelname Redenen om een keer deel te nemen – Gewoon nieuwsgierig… – Misschien kunt u hulp gebruiken… – Misschien wilt u graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in uw buurt / wijk …. Geluk hangt vaak af van de mogelijkheid om je talenten in te kunnen zetten…

Planning bij voldoende aanmeldingen 6-10 personen Bij aanmelding van een groep in overleg Het streven is om maandelijks een interview te organiseren Talent aan Zet kan prima ingezet worden in buurten en wijken. Het werkt verbindend!

Aanmelden Per ; Telefonische opgave bij de LEVgroep – Telefoonnummer (040) , onder vermelding van Talent aan Zet – t.a.v. Irene van Donselaar

Wanneer is uw Talent aan Zet?!