Oog in oog, hand in hand ….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
De visie is Jezus One for all.
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Dienen en liefhebben Romeinen
Romeinen Denken en Dienen.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Wie is mijn naaste? Lucas
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verbonden … Van boven bekeken
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Thema voor vanavond is:
Wonderen.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Preek Jakobus 2:
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
“de liefde van God”.
De doop in de Heilige Geest
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Je wapens geven …
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Waardoor kom je in beweging?
Transcript van de presentatie:

Oog in oog, hand in hand …

Intimiteit Synoniemen: Innigheid, vertrouwelijkheid, huiselijkheid Wat is het: Intimiteit is een vorm van verbondenheid tussen twee of meer personen.  Voorwaarden: veiligheid, vertrouwen, verbondenheid … Verbondenheid? Wat is het: aan elkaar vast zitten door een afspraak Voorwaarde: trouw

Judas Iskariot Behoorde tot de 12 intimi van Jezus … Joh.13:26-29 Jezus dan antwoordde: Die is het, voor wie Ik het stuk brood indoop en wie Ik het geef. Hij doopte dan [het] stuk brood in en nam het en gaf het aan Judas, de zoon van Simon Iskariot. En na dit stuk brood, toen voer de satan in hem. Jezus dan zei tot hem: Wat gij doen wilt, doe het met spoed. Maar niemand van de aanliggenden begreep, waartoe Hij hem dit zei; want sommigen meenden, dat Jezus, omdat Judas de kas hield, tot hem zei: Koop wat wij nodig hebben voor het feest, of dat hij iets aan de armen moest geven.

De kus van Judas Lucas 22:47-48 Terwijl Hij nog sprak, zie, daar kwam een schare en hij, die Judas genoemd werd, één van de twaalven, liep voor hen uit en hij naderde Jezus om Hem te kussen. En Jezus zei tot hem: Judas, verraadt jij de Zoon des mensen met een kus? Intimiteit zonder verbond = verraad!

Wat is een verbond? Wat is verbond: 1 Sam.18:1-3 Terstond … werd de ziel van Jonatan verknocht aan die van David; en Jonatan had hem lief als zichzelf. Saul nam hem die dag met zich mee en stond hem niet toe naar zijns vaders huis terug te keren. Jonatan sloot een verbond met David, omdat hij hem liefhad als zichzelf. Wat is verbond: Een afspraak Jouw zaak is mijn zaak Ik zorg voor jou en de jouwen (Mefiboseth) Een belofte van trouw aan de afspraak Daden die daarbij passen

De fout van Judas Joh.12:4-8 Maar Judas Iskariot … zei: Waarom is deze mirre niet voor 300 schellingen verkocht en aan de armen gegeven? Maar dit zei hij niet, omdat hij zich om de armen bekommerde, maar omdat hij een dief was en als beheerder der kas de inkomsten wegnam. Jezus dan zei: Laat haar begaan en het bewaren voor de dag mijner begrafenis; want de armen hebt gij altijd bij u, maar Mij hebt gij niet altijd. Waar gaat het mis? Jouw zaak is niet meer mijn zaak Beoordelen in plaats van bevragen De zaak boven de persoon plaatsen

Oog in oog met God Verbondenheid gaat aan intimiteit vooraf Van Gods kant: Jezus gaf zijn leven al dat schept de veiligheid Van jouw en mijn kant: doop Ik doe eerst een belofte (bekering en overgave) Daarbij ook een daad (doop) Zie huwelijk …