Ik ben Robert Ik ben geboren op 27 juli 1970. Ik heb autisme. Ik heb een bovengemiddeld IQ.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Advertisements

Juf myriam Juf Myriam Dit ben ik Mijn klas Dit schooljaar
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Sporten.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Gemaakt door Odessa koorevaar
Ik ben Mo.
Minecraft.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Hij kent alleen de manier nog niet!
DE WERELD TRAPT EERDER IN EEN GROTE DAN IN EEN KLEINE LEUGEN…
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Men vraagt zich af waarom …??
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Edgar Edith van Ruijven Onlangs las ik deze brief van Edgar.
Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees
Hoe word ik uitgenodigd voor een gesprek?
Inactiviteit onwil of onvermogen?
Dit is Isabel 1.
EU Back to School Naam Gastdocent Titel / Functienaam.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Portfoliogesprek Dani Theuninck.
Individuele- en groepsbehandeling.  1. Bevraging  Vragenlijst invullen ( niet anoniem)  Doelgroep zijn adolescente vrouwen  Nederlandse vrouwen tussen.
Naam: Presentatie over Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Naam:chermaie klunder
NICK TRAINA NAAM: Zanger in de band Link 80 Leeftijd: 18 jaar
Door Ruben Dit ben ik Inhoud Hoofdstuk 1: groep 1 Hoofdstuk 2: groep 2 Hoofdstuk 3: groep 3 Hoofdstuk 4: groep 4 Hoofdstuk 5: groep 5 Hoofdstuk 6: groep.
Geluid aan.
NAH en dan.. Cliënt met hersenletsel en zijn relaties, hoe loopt de communicatie?
Vocht en wielrennen. Begeleidend document Vocht en wielrennen Als ex- topsportster werd mij gevraagd om mijn ervaringen te vertellen op het gebied van.
Niet klikken, de voorstelling is volledig automatisch
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Niels Lelong.
Ik heb iets van autisme of zo
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Mijn verjaardag..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Mindfulness.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Wie ben ik?.
Het seizoen van eenzaamheid de seizoenen in je leven
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
“Het zal je maar overkomen” Van 9u tot 21u – De Velinx Tongeren
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
MY WORLD Uitleg over mijn pagina. ‘MY WORLD’ HOE HET BEGON: Ik wou altijd al een blog, toen ik op een dag aan de pc begon te zoeken hoe je een blog kunt.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
SOT REKENEN IN GROEP 1-2 Waar ben ik mee bezig?. WAT HEB IK GEDAAN: Interview leerkracht groep 1-2 Beginsituatie van de school geschetst Literatuuronderzoek.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
invloed van psychologische factoren op revalidatie en adaptatie
Herkenbaar??? 1. Depressiviteit is iets dat ik wel bij een ander maar niet bij mijzelf herken. 2. Mijn depressiviteit is aanstellerij. Daaraan moet ik.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Heel gewoon maar toch anders.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
“Onzichtbare” Cerebrale Parese Presentatie levensverhaal Marcel.
Welkom op onze thema-avond
Door Vincent Kok  WWaarom heb ik dit onderwerp gekozen WWat is hoogbegaafdheid eigenlijk? EEen geschenk met een keerzijde HHoogintelligent VVerdeling.
Herkenbaar??? 1. Depressiviteit is iets dat ik wel bij een ander maar niet bij mijzelf herken. 2. Mijn depressiviteit is aanstellerij. Daaraan moet ik.
Transcript van de presentatie:

Ik ben Robert Ik ben geboren op 27 juli Ik heb autisme. Ik heb een bovengemiddeld IQ.

Geen twee autisten zijn gelijk Het wordt pas na verloop zichtbaar. Wat is autisme? Autisme is een ontwikkelingsstoornis met een neurologische oorzaak. De hersenen van mensen met autisme functioneren daardoor anders.

de sociale wederkerigheid/ interactie de communicatie het verbeeldend vermogen Ze ervaren stoornissen in:

Meer kenmerken van autisme Visuele waarneming is ongewoon Geheugen is anders dan bij anderen Veel oog voor detail Speciale interesses in bepaalde onderwerpen Geen globaal overzicht

Scholen Op de kleuterschool was ik het mikpunt van pesterijen. Ik heb op een lomschool gezeten vanwege mijn ontwikkelingsachterstand. 1977: Ik heb speciaal onderwijs gevolgd, terwijl ik goed kon leren. Had interesse voor rekenen en geschiedenis. Ik speelde niet maar las vaak (wetenschappelijke) boeken. 1983: De interne school van een jeugdpsychiatrische inrichting. De lesstof was te gemakkelijk voor mij. Ik werd bestempeld als agressief, omdat ik leerde voor mezelf op te komen. 1985: Lagere agrarische school gevolgd. Ik kreeg interesse voor planten. Ik heb een paar zelfstudies en universitaire studies gedaan. Hier begon mijn burn-out en psychose periode.

Inrichtingen en instellingen 1982: Ziekenhuis voor psychologische tests, ruggenprik en een hersenscan. 1983: jeugdpsychiatrische inrichting. Ik had straatvrees. Ik kreeg judolessen om voor mezelf op te komen. 1995: Hoorde officieel van het RIAGG dat ik autistisch was. 1996: psychiatrische kliniek. Heb op gesloten en open afdelingen gelegen. Kreeg medicatie. Deed suïcidale pogingen. 1999: Beschermde woonvorm. Hier woon ik samen met 3 autisten.

Therapieën Creatieve therapie Muziektherapie Gesprekstherapie Sporten om woede te uiten Judo om voor mezelf op te komen

Algemene medicatie autisme Soorten(Gedrags)problemenMedicijn Anti-psychotica Anti-depressiva Beta-blokkers Opwinding en onrust Agressie Teruggetrokken gedrag Angst Zelfverwonding Moeilijk leren Medicijnen kunnen autisme niet genezen, maar soms wel de bijkomende (gedrags)problemen verminderen. Dwanghandelingen Dwanggedachten Depressie Agressief gedrag Angst en angst aanvallen Slaapstoornis Dagschommelingen in stemming Verminderde eetlust Hadol Orap Dipiperon Pertofran Amitriptyline Propanolol Agressief gedrag en woede aanvallen Stress Angstaanvallen Rusteloosheid Overbeweeglijkheid

Sociale netwerk Oma en moeder Autistische vriend Beschermde woonvorm met 4 autisten De Sociëteit Mijn vrijwilligerswerk 2 NT-er vrienden psychiater

Waarom moet ik zijn Zoals andere mensen Ze houden nooit rekening Met mijn eigen wensen "Kun je dat niet eens" wordt er gezegd Langzaam zijn wordt als lui uitgelegd Waarom wil niemand accepteren Dat ik traag ben in het leren Ik wordt als lastig afgedaan Een toekomst is van de baan.

Ik moet doen wat er wordt gezegd Anders hoor ik er niet bij Ik word als abnormaal beschouwd In deze maatschappij. Ik ben traag en niet zo snel Maar in mijn eigen tempo red ik 't wel Zie mij nu als mens Met eigen kwaliteiten

Ik voel me, o zo vaak Heel erg verloren Want ik wil er ook heel graag bij horen Ik laat, ik laat niet meer Over mij heen wandelen Ik eis dat jullie mij Als gelijke gaan behandelen Een plaats in deze maatschappij Dat is mijn recht Iets waarvoor ik mij Kapot vecht!

Op dit moment ben ik bezig met een zelfstudie Grieks en Arabisch. Ik doe vrijwilligerswerk, ik maak autismemappen, ik doe administratief werk en ik woon vergaderingen bij en notuleer ze. In de toekomst wil ik voorlichtingen gaan geven over autisme.

Met dank aan: Robert

Deze presentatie is gemaakt door: Sinta Stephanie Connor