Koude Desserts..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Advertisements

koffieextract en koffiedik
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Tijd voor een zoethoudertje
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Eieren en Ei bereidingen
Huid en handschoenen.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo Project “F&B4You” Fine Dining en Bistro Style
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.
met een PowerPoint-voorstelling
Groenten.
Marc Bremer Scheikunde Marc Bremer
Voor onze jeugdspelers
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
De kleurenleer Primaire kleuren Secundaire kleuren
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
In de wereld van : chocola.
“Leonardo Project” F&B 4You
VRUCHTEN EN NOTEN.
Cateringlijst 2013 “Ut Opsjupperke” Voor al uw feesten en partijen Wij verzorgen het feestelijk “Ut Opsjupperke” Kerkplein GH Stramproy Tel/fax.
Cateringlijst 2011 “Ut Opsjupperke”
Presentatie Sk 1.3 Soorten mengsels.
Workshop Reis door het paradijs van wijn en spijs
De actieve voedingsdriehoek
Hotelschool Stella Maris Merksem
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
Fruit is goed. Fruit is gezondt voor je lichaam. Er zijn verschillende fruit soorten. Er zijn verchillende smaken en kleuren. 1.Er zijn appels,peren,en.
Faseovergang van stoffen Gemaakt door: Jeffrey & Guido H2C.
Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld
Smaak en kleur On ne discute pas.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Gebonden soepen en puree soepen
Gemaakt door : stefan en roelof uit H2B Paragraaf 3.1 en3.2
Binnenlands gedistilleerd
EIEREN.
Familie maken tussen eiwit droge stoffen
Hoofdstuk 3 Systematisch tellen
Kruiswoordraadsels eten & drinken. 1. Dunne pannenkoeken zijn xxx.
Fase overgang: DEFINITIE: Een verandering van toestand (fase) Er zijn
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Smaak.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
PRIJSLIJST /Resto Jette
Basis voedingsmiddelen Les Vlees, ei, vis
H8 Licht Nova Licht en kleur.
Basis voedingsmiddelen Les 6 Vlees
Materie Stof, stof of stof?.
IJs maken: Scheikundedag 10 april 2018 Frank Mol - Baudartius College
Hoofdstuk 3 Water Wat gaan we doen vandaag? Opening Terugblik
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Het eten.
Fasen en faseovergangen
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
Water en watergeefsystemen
Transcript van de presentatie:

Koude Desserts.

Soorten koude Desserts Koude rijst; Peer Conde, keizerin rijst. Gelatine set ; Mousses, Bavarois. Ei gebaseerd gebak; Karamel crème, Crème Brulee. Ei gebaseerd; Room ijs, Crème Patisserie.

Koude Desserts. Fruit gebaseerd; Fruit Fools, Gepocheerde peren, compotes. Cream Based; Mousses, Syllabub. Pastrei gebaseerd; Taarten, vlaaien, Pastei, Soezen. Spons gebaseerd; Tortes, Gateaux.

Servies Stijlen. Koude Desserts kunnen op vele manieren geserveerd worden door gebruikt te maken van een grote scala van gerechten; Gesorteerde platen. Glas gerechten. Schaaltjes. coupes. Moulds bowls

Elementaire Voorbereiding methoden. Piping; Chocolade, room, soesjes pastij. Beluchting; Chemisch, Biologisch, Mechanisch, Lamentatie. Toevoeging van smaken; Het zorgvuldige gebruik van essenties, sappen en verlagingen.

Elementaire Voorbereiding methoden. Pureren; De pulp van fruit, sauzen tot een gladde consistentie. Combineren; Om verschillende mengsels bij elkaar te brengen om één volledig gerecht samen te stellen v.b. Bavarois. Mixen; Het gebruik van een voedselprocessor, een vork of klopper

Kook Methodes. Koken op kookpunt/Pocheren. Koken met sappen, wijn of siroop. Vb. gepocheerde peren in rode wijn. Stoven. Zoals hierboven, maar met een cartouche om vocht vast te houden. Vb. gestoofde rabarber.

Onderzoek & Revisie. Noteer en bewaar het recept voor Oranje Bavaroise. Vind het recept voor Crème Brulee Noem 3 soorten van beluchting.