Koude Desserts.
Soorten koude Desserts Koude rijst; Peer Conde, keizerin rijst. Gelatine set ; Mousses, Bavarois. Ei gebaseerd gebak; Karamel crème, Crème Brulee. Ei gebaseerd; Room ijs, Crème Patisserie.
Koude Desserts. Fruit gebaseerd; Fruit Fools, Gepocheerde peren, compotes. Cream Based; Mousses, Syllabub. Pastrei gebaseerd; Taarten, vlaaien, Pastei, Soezen. Spons gebaseerd; Tortes, Gateaux.
Servies Stijlen. Koude Desserts kunnen op vele manieren geserveerd worden door gebruikt te maken van een grote scala van gerechten; Gesorteerde platen. Glas gerechten. Schaaltjes. coupes. Moulds bowls
Elementaire Voorbereiding methoden. Piping; Chocolade, room, soesjes pastij. Beluchting; Chemisch, Biologisch, Mechanisch, Lamentatie. Toevoeging van smaken; Het zorgvuldige gebruik van essenties, sappen en verlagingen.
Elementaire Voorbereiding methoden. Pureren; De pulp van fruit, sauzen tot een gladde consistentie. Combineren; Om verschillende mengsels bij elkaar te brengen om één volledig gerecht samen te stellen v.b. Bavarois. Mixen; Het gebruik van een voedselprocessor, een vork of klopper
Kook Methodes. Koken op kookpunt/Pocheren. Koken met sappen, wijn of siroop. Vb. gepocheerde peren in rode wijn. Stoven. Zoals hierboven, maar met een cartouche om vocht vast te houden. Vb. gestoofde rabarber.
Onderzoek & Revisie. Noteer en bewaar het recept voor Oranje Bavaroise. Vind het recept voor Crème Brulee Noem 3 soorten van beluchting.