Matteüs 28 1... TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 juni 2014 Tollebeek 1. Handelingen 1 1 Mijn eerste boek heb ik gemaakt, Teofilus, over al wat Jezus begonnen is te doen en te leren, = Lucas 1:1-4 2.
Advertisements

13 april 2014 Tollebeek (...) Want ook ons Pascha is geslacht: Christus. 8 Laten wij derhalve feest vieren... -1Korinthe 5-
20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
gekocht maar terzijde gesteld
1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
OP DE HOOGTE (III) de berg Sion
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
Mara & Elim.
de genezing te Bethesda
het koninklijk bruiloftsmaal
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
DE EFOD.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
De bloedbruidegom Exodus 4.
46 En deze (= Jozef van Arimathea) kocht linnen en legde Hem in een graf, dat in een rots uitgehouwen was, en hij wentelde een steen voor de ingang van.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
de bloeiende staf van Aäron
Pasen & Gilgal 1.
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
DE EERSTELING-SCHOOF. 9 En de HERE sprak tot Mozes: 10 Spreek tot de Israëlieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef…
Groot geloof 1.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
41 En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet... Johannes en.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
1 Samuël 22 1,2. in Bethlehem gezalfd tot koning (1Sam.16) vermorzelt kop Goliath (1 Sam.17) door Saul vervolgd en op de vlucht (1 Sam.18/19) David verbergt.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Wie is mijn naaste? Lucas
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wie nodig je als eerste uit?
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Pinksteren... is een telwoord.
Wie het laatst lacht... Genesis
Gebeurtenissen op de dag van de opstanding
Geest beweegt nog steeds gelovigen
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Dag Dagon! 25 jan Zoetermeer.
Zoetermeer. 1Koningen 3 16 Toentertijd kwamen twee vrouwen, hoeren, tot de koning en stelden zich voor hem. > 3:1-11 = toen God Salomo een.
1 Lucas En zie, twee van hen … = ? slechts één naam bekend = behoren niet tot “de elven”
Op heterdaad... Johannes
AFGODERIJ BRENGT VLOEK. ZONAANBIDDING 20 Te dien dage zal de mens zijn zilveren en gouden afgoden, die hij zich gemaakt had om zich daarvoor neer te buigen,
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
de verheerlijking op de berg
Hou (je) vast aan Gods hoop
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
19 mei 2016 Rotterdam 120 jubeljaren. 6 millennia = 60 eeuwen.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
het wollen vacht op de dorsvloer
Transcript van de presentatie:

Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!

Marcus 16 2 En ZEER VROEG op de eerste dag der week gingen zij naar het graf, toen de zon opging.

Lucas maar op de eerste dag der week gingen zij reeds VROEG IN DE MORGENSTOND met de specerijen, die zij gereedgemaakt hadden, naar het graf.

Johannes 20 1 En op de eerste dag der week ging Maria van Magdala vroeg, terwijl het nog donker was, naar het graf en zij zag de steen van het graf weggenomen.

... de duisternis (= dood) voorbij... het licht (=leven) overwint... de zo(o)n verrijst... tijd van ontwaken en opstaan

Genesis 22 3 Toen stond Abraham DES MORGENS VROEG OP (...) 4 Toen Abraham op de derde dag zijn ogen opsloeg, zag hij die plaats in de verte. 18 Hij (= Abraham) heeft overwogen, dat God bij machte was hem zelfs uit de doden op te wekken, 19 en daaruit heeft hij hem ook bij wijze van spreken teruggekregen. Hebreëen Hij (= Abraham) heeft overwogen, dat God bij machte was hem zelfs uit de doden op te wekken, 19 en daaruit heeft hij hem ook bij wijze van spreken teruggekregen. Hebreëen 11 1

Genesis De volgende MORGEN VROEG nam Jakob de steen die hij onder zijn hoofd gelegd had, stelde die tot een opgerichte steen en goot er olie bovenop. 2

Exodus 24 4 VROEG IN DE MORGEN bouwde hij (=Mozes) een altaar onder aan de berg, met twaalf opgerichte stenen overeenkomstig de twaalf stammen van Israel. 3

Jozua 3 6 Toen stond Jozua DES MORGENS VROEG op, en hij en al de Israelieten braken op van Sittim en kwamen tot aan de Jordaan, waar zij overnachtten, voordat zij overtrokken. 2 Na verloop van drie dagen... 4

Richteren 6 38 En zo geschiedde het; de volgende MORGEN STOND HIJ VROEG OP en wrong het vlies uit; hij perste dauw uit het vlies, een schaal vol water. 5

1Samuël 5 4 Maar toen zij de volgende MORGEN (= de derde dag) VROEG OPSTONDEN, zie, Dagon was op zijn gezicht ter aarde gevallen voor de ark des HEREN, maar het hoofd van Dagon en zijn beide handen lagen afgehouwen op de drempel, slechts de romp was nog over. 6

1Samuël Toen STOND DAVID DES MORGENS VROEG OP, liet de schapen achter... 7