Het verhaal van bevrijding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bijbel voor Kinderen presenteert
Advertisements

Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd
13 april 2014 Tollebeek (...) Want ook ons Pascha is geslacht: Christus. 8 Laten wij derhalve feest vieren... -1Korinthe 5-
Geloven = naar een ander land gaan
Ons PASCHA is geslacht.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Gods verborgen glans.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
1.
Deze presentatie is van :
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Godsdienst 1.
Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach
Welkom in deze eredienst
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen Vers 1 Liedboek 303 De ware kerk des Heren,
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
Het verhaal van bevrijding
Het verhaal van bevrijding
Oude Egypte Door Caro & Lore.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Paragraaf 2.4 De samenleving verandert
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
Geroepen vanuit het vuur
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Eten, eten, eten… Eten, eten, eten….
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
onze roeping als gemeente
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Pesach.
Godsdienst 1.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
Welkom in de samenkomst
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015
Godsdienst 1.
Welkom in deze dienst Zondag voor de vervolgde kerk.
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Jom Kippoer (grote verzoendag)
Spring in het diepe!.
Door de poort van het bloed de vrijheid tegemoet! 1. Vóór de poort; 2. Door de poort; 3. Achter de poort.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Witte Donderdag Resten van de stad Tanis, met overwonnen farao Muziek: Oosters gezang van de Goede Week.
Zeg nooit onze wereld is gebroken
Levenswaarden.  13 eeuwen voor Christus  Egypte  Farao’s.
Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.
Witte Donderdag.
Tussen eerstelingen en oogst …
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Oudtestamentische feesten:
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Exodus 1:8-21 Toen kwam er een nieuwe ​koning​ over ​Egypte, die Jozef niet gekend had. Deze nu zeide tot zijn volk: Zie, het volk der Israëlieten is groter.
Maaltijd met de Heer.
Transcript van de presentatie:

Het verhaal van bevrijding De 10e plaag, instelling van Pesach

De 10e plaag, instelling Pesach Na 9 plagen, die vanuit de natuur leken te komen Komt er nu een plaag die bovennatuurlijk is en het leven bedreigt Want als Mozes bij farao komt na de 9e plaag, roept farao deze over zich zelf af. Er zal een geween in het land zijn als nooit tevoren en er ook niet meer zal zijn

De 10e plaag, instelling pesach God spreekt tot Mozes over wat er gaat gebeuren en hoe de Israelieten zich moeten gedragen en wat ze moeten doen Exodus 12 Instelling Pesach en 10e plaag beschreven Instelling Pesach

De 10e plaag instelling pesach Die nacht zal God zelf door het land gaan en alle eerstgeborenen doden, van alle Egyptenaren en zelfs van het vee Maar de Israëlieten zal God niet treffen, maar dan moeten ze wel bloed aan de deurpost hebben Het lam dat geslacht wordt zal als offer voor de Israëlieten gelden

De 10e plaag instelling pesach Ter voorbereiding op de reis moeten de Israëlieten een maaltijd bereiden die snel en licht moet zijn Want dit is de nacht waarin de bevrijding vanuit de slavernij zal plaats vinden Het pesachmaal bestaat uit het eten van ongezuurd brood, bittere kruiden en lamsvlees

De 10e plaag instelling pesach Die nacht gebeurt wat God heeft gezegd, alle eerstgeborenen van Farao en alle Egyptenaren ook het vee sterft Het verdriet is overal hoorbaar en voelbaar Dan laat Farao Mozes halen en mogen ze gaan Farao heeft als god, niet de God van de Israëlieten kunnen weerstaan Hij heeft zijn volk niet kunnen beschermen

De 10e plaag instelling van pesach De god Horus en Osiris worden hier buitenspel gezet Dan mag het volk gaan de vrijheid tegemoet… Toch is dit maar van korte duur Huiswerk opdracht 7 (de blokjes van opdracht 4) opdracht 8 pesachfeest