Mozes terug in Egypte De 10 plagen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Bijbel voor Kinderen presenteert
Life in the universe.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Gods verborgen glans.
Het Scheppingsverhaal.
Israël in de wildernis.
De schepping.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het oude egypte (deel 2) Goden in Egypte.
Het 4e Epeisodion en Stasimon
Samen leven langs de Nijl
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Het verhaal van bevrijding
Het verhaal van bevrijding
De bloedbruidegom Exodus 4.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Oude Egypte Door Caro & Lore.
Het oude Egypte Door Wout en Brent.
De 10 geboden Ken je Gods gebod: woorden één tot tien?
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
WELKOM OP TOV!.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
De plagen van Egypte Arie de Pater Eindhoven
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
onze roeping als gemeente
Welkom in de samenkomst
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Het oude Egypte Door Kevin & Wesley.
Godsdienst 1.
Gemaakt door Stephanie en Cherish
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Oude Egypte Lotte en Anke.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Het Oude Egypte Door Emma en Jolien.
Mozes in Midian Vreemdeling met God
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
Terugkoppeling vorige les. Uitleg. Opdracht. Opdracht bespreken. Quiz.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom Voorganger: ds. J. de Kok Ouderling : M. v. d. Velde Organist: J.M. v.d. Berg Schriftlezing: Openb. 12: 1-6.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Parasjah Wajikra Lev. 1:1-5:26. Leviticus 1 : 1-9 1De HEERE riep Mozes en sprak tot hem vanuit de tent van ontmoeting: 2Spreek tot de Israëlieten en zeg.
Het Jodendom ± 1000 v. C..
Transcript van de presentatie:

Mozes terug in Egypte De 10 plagen

De 10 plagen Als Mozes teruggekeerd is in Egypte, maakt hij direct zijn opwachting bij de Farao Dit is dus niet de adoptief vader van Mozes, maar zijn “broer”uit de Egyptische periode Samen met zijn echte broer Aaron staat hij voor Farao Hij vraagt of het volk de woestijn in mag om God te offeren

De 10 plagen Farao weigert met de woorden: ‘Wie is die HEER, dat ik hem zou gehoorzamen?’ ‘Waarom zou ik de Israëlieten laten gaan? Ik ken de HEER niet en de Israëlieten laat ik niet gaan.’ Hiermee is de toon gezet, want ook de beide wonderen, staf in slang en hand melaats maken op de farao geen indruk

De 10 plagen Vooral niet omdat de magiërs van farao het zelfde blijken te kunnen Farao verzwaard het werk van de Israelieten en zo hebben ook zij een hekel aan Mozes Dan zegt God dat hij Egypte gaat slaan met plagen Voor wetenschappers lijken het natuurrampen, maar er zit meer achter deze plagen

De 10 plagen Nijl en alle andere bronnen veranderen in bloed Voor de Egyptenaren was de Nijl heilig, de god Hapi, de levengever De levengever bloed en kan geen leven meer geven

De 10 plagen Kikkers komen in Egypte, iedereen en alles is vergeven van de kikkers Wetenschappers zeggen, logisch want al het water was verontreinigd dus de kikkers komen het land in Maar de kikker is het symbool van de god Heket, de godin van de zwangerschap

De 10 plagen Derde plaag is muggen, als Aaron met zijn staf op de grond slaat veranderd het stof in muggen Bij de eerste twee plagen konden de magiers van farao nog iets gelijks doen, maar nu staan ze met lege handen Farao laat niet toe dat het volk gaat

De 10 plagen De vierde plaag steekvliegen, maar nu alleen in Egypte In Gosen geen plaag, de mensen hadden geen last van de steekvliegen

De 10 plagen De vijfde plaag de veepest, alle vee van de Egyptenaren kregen veepest De wetenschap zegt weer, logisch, want na de muggen en de vliegen zijn er ziekten over gedragen Voor de Egyptenaren niet want vee en speciaal runderen en koeien waren beeld van de godin noet

De 10 plagen De zesde plaag zweren, God geeft Mozes opdracht dat Aaron as uit een oven in de lucht moet gooien en zo krijgen de Egyptenaren zweren Zelfs de magiërs krijgen die zweren dat ze niet voor Mozes kunnen blijven staan

De 10 plagen De zevende plaag hagel, als Aaron zijn hand uitsteekt naar de hemel begint het te hagelen en te bliksem Gewassen en mensen worden door deze plaag getroffen, met dodelijke afloop Behalve in Gosen, de Israelieten worden niet getroffen

De 10 plagen De achtste plaag sprinkhanen, farao wil niet luisteren, ook niet als zijn dienaren hem smeken De volgende dag komt er een zwerm sprinkhanen in Egypte, niet in Gosen Alles wat de hagel niet had vernietigd, werd door de sprinkhanen op gevreten

De 10 plagen De negende plaag, drie dagen dikke duisternis Weer alleen in Egypte en niet in Gosen Voor de Egyptenaren werd nu hun religie in het hart getroffen namelijk de zon De zon werd als god vereerd, Re of Ra De God van de Israëlieten blijkt sterker te zijn dan een van de hoofdgoden uit Egypte

De 10 plagen Je zou negen van de tien plagen af kunnen doen als natuurverschijnselen met als de wetenschap De Egyptenaren zouden zeggen het is de strijd geweest tussen de God van Israel en de goden van Egypte Hoe dan ook deze plagen hebben het land Egypte zware slagen toegebracht Het land is geworden tot woestenij en vele hebben het niet over leeft

De 10 plagen Farao laat desondanks het volk niet gaan, dus moet God een 10e plaag plaats vinden heftiger dan alle anderen Hij roept de zwaarte van de plaag af over zichzelf Alle eerstgeborenen zullen sterven. Huiswerk par. 5.2 opdracht 5 en 6 natuurlijk ook de blokjes van opdracht 4