Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Advertisements

9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
It’s Alive! Vier het leven!.
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Welkom! In deze dienst zal ds. J.H. Dunnewind voorgaan
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Onhaalbaar? Een gebod om op af te knappen? Een gebod om op af te knappen? Alleen voor kinderen? Alleen voor kinderen? “Gods hand”? “Gods hand”? Risico:
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
VEG Raamsdonksveer De wet der vrijheid Jacobus 2:1-14
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Onze identiteit in Christus
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Het hart van verbondenheid
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Kindermoment.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Ik wil jou van harte dienen
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Welkom in de samenkomst
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
Keizer Nero zingt liederen terwijl Rome brandt…
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Hoe vier je Kerst?.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
Over Gods navigatieplan met ons leven Jeugddienst1|11|2015 PreekMenu.
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Waar je woont op deze wereld.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Erger niet... 1.
Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven
‘Ik doe alles voor het evangelie om ook zelf aan de beloften ervan deel te krijgen.’ 1.
Dienen in de gemeente.
Ik ben de kerk.
vrijheid: vlees of geest
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen

Dienen als slaven

Welkom vreemdeling, wees en weduwe

1/5 Gekomen om te dienen  Jezus Christus is gekomen om te dienen  De Heer wordt slaaf (Filip 2)  Hij dient ons  Worden als Hem

2/5 Bijbelse lijn  Oude Testament over vreemdelingen, weduwen en wezen  Nieuwe Testament over Barmhartigheid Brief van Diognetus over christenen: “Ze delen hun tafel, maar niet hun bed.”

3/5 Wie is jouw heer?  Is het leuk om slaaf te zijn?  Wie is jouw heer?

3/5 Wie is jouw heer? Vrijheid =  Slaaf van Jezus Christus zijn  Dienen  God en de ander liefhebben

4/5 Wat staat dienen in de weg

5/5 En nu... aan de slag Tadaa-list  Vrijwilligerswerk  Aandacht voor buurt  Aandacht voor straatkrantverkopers  Giften  Diaconie

5/5 En nu... aan de slag  Kerk en samenleving, wat is dat?

5/5 En nu... aan de slag  Kerk en samenleving, hoe participeren wij daarin?  Ik wil graag Christus dienen door...  Wij willen graag Christus dienen door...