Het wonderteken volgens vertaalstrategie. enkele jaren later… Eo tempore in regia prodigium visu eventuque 1 In die tijd was er in het paleis een wonderteken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Een gewone timmerman….
Kijk jouw vertaling na met behulp van deze presentatie (speel het echt als diashow af, anders verschijnt alles tegelijkertijd en wordt het onoverzichtelijk).
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
De beroemdste persoon die er is …
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Kerstviering kleuterbouw
De oude wijze Klik hier om door te gaan.
Water, schapen en vrouwen
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
HOLLANDSE MAATJES.
De beloning van de dwerg
… en wat wil Jezus van jou?
de genezing te Bethesda
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Welkom.
Jezus over het koninkrijk
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Hoe het net anders uit kan pakken?. De brand is ontstaan beneden in het midden van het gebouw. De hete rookgassen zijn naar boven getrokken en zijn ontstoken.
nadat je dit gelezen hebt!!!
Spanisch Eyes-James Last.
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Modern Sprookje Kikkerkoning.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Beloofd is beloofd.
WELKOM TOV’ERS.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Dagboek van een vrouw.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Vader abt Joseph « In het klooster… ». Het was tijd voor de oude abt Joseph om zijn zaterdags bad te nemen.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Bak of bron Hoofd of hart.
Ik trouwde met vrouw Right. Ik wist niet dat haar voornaam ALWAYS was!!!
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Een jongeman komt bij de kapper kapperenvraagt: Hoelang zal het duren voor dat ge mijn haar kunt knippen ?
Peuter en kleuter kerstviering 2008
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
De koning van de kikkers
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De profeet Pablo Gargallo ( ).
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
Beelden van de kerk.
Een voorbeeld dat navolging verdient
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
De Heilige Geest in Hebreeën Hebreeën 3: Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: “Heden, indien u Zijn stem hoort, 8 “verhard dan uw hart niet,
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Transcript van de presentatie:

het wonderteken volgens vertaalstrategie

enkele jaren later… Eo tempore in regia prodigium visu eventuque 1 In die tijd was er in het paleis een wonderteken mirabile fuit. (1) wat betreft de aanblik en de afloop verbazingwekkend.

Puero dormienti,, 3 (3) 3 (3) 1 caput arsisse ferunt multorum in conspectu;

Puero dormienti,, Men zegt dat voor een slapende jongen, voor wie de naam Servius Tullius was, caput arsisse ferunt multorum in het hoofd in brand heeft gestaan onder het oog van velen. conspectu;

[Ferunt]…. //plurimo igitur clamore inde ad tantae rei miraculum orto// excitos [esse] reges, et, 12 [eum] ab regina retentum[esse], //sedatoque eam (!) tumultu// 2.1 moveri vetuisse puerum 2 2.1

[Men zegt dat..] //plurimo igitur clamore inde ad tantae rei miraculum orto// nadat er dus daarna zeer veel geschreeuw bij zo’n groot wonder was ontstaan, excitos [esse] reges, de koning en zijn vrouw gewekt zijn, et, en[dat], toen iemand van het personeel water bracht om te blussen. [eum] ab regina retentum[esse], hij door de koningin is tegengehouden //sedatoque eam tumultu// en [dat] zij, nadat het tumult was bedaard, moveri vetuisse puerum verboden heeft dat de jongen werd bewogen, todat hij uit zichzelf wakker was geworden;

………. mox cum somno et flammam abisse Dat weldra (samen) met de slaap ook de vlam/het vuur/de vlammen was/waren verdwenen.

Tum //abducto in secretum viro// Tanaquil 1 ……….inquit, Toen zei Tanaquil, nadat haar man apart genomen was/nadat ze haar man apart genomen had,

‘Videsne tu puerum hunc’…. <‘quem 1 2 (2) 2 Zie je deze jongen, die, tam humili cultu educamus>? (2) van zo nederige komaf, wij opvoeden?

Scire licet 2 hunc lumen quondam rebus nostris 2.1 (2.1) dubiis futurum [esse] praesidiumque regiae 2 (2.1) afflictae;

Scire licet Je kunt er zeker van zijn dat hunc lumen quondam rebus nostris deze eens de redding( het licht) voor onze onzekere zaken zal zijn dubiis futurum [esse] praesidiumque regiae en de bescherming van het paleis in tijden van tegenspoed; afflictae;

proinde materiam ingentis publice privatimque 2 Laten we daarom de bron voor geweldige eer, openbaar en privé, decoris omni indulgentia nostra nutriamus.’ met al onze vriendelijkheid voeden.