Samenwerken om te verbeteren “Netwerking als middel voor organisatieontwikkeling”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samenwerken binnen netwerken:
Advertisements

Wanneer en hoe effectief netwerken?
Paul J. Dimaggio & Walter W. Powell
Voorstelling Bednet. Bednet : 5 jaar Bednet  Door de ziekte of het ongeval zelf  Lichamelijke of psychische problemen  Vaak zware.
Gemeenschappelijk wonen op leeftijd Sociale netwerken en zorgposities van ouderen in woongemeenschappen.
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
Verantwoordelijke Leni.
EEN VOORBEELD: AZ TURNHOUT
Veerle Opstaele Brecht De Schepper
Cijfers en uitdagingen Luc Hamelinck. te veel te duur te traag … dynamisch? efficiënt? modern? klantgericht? …
Methodiek om het doelbereik van het beleidsnota GIDEON te meten
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Wat doen we als we willen dat mensen ook effectief gebruiken wat ze leerden Peter Samyn,
Keurmerk voor CF-centra; Het perspectief van de patiënt Workshop Symposium CF-Centrale 30 november 2012 Jacquelien Noordhoek MA MSc Dr. Vincent Gulmans.
Gemeentelijk gezondheidsbeleid met effect
Cocreatie in de opsporing
Besturen zonder bestuur
Situering K-point binnen de KHK. Katholieke Hogeschool Kempen VorselaarLierTurnhoutGeel GEZONDH. TECHN.W. GEZONDH. LERAREN H W B.
Prof dr Rudi JANSSENS VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL
wgr+ en politieke legitimatie parallelsessie CoP conferentie d.d. 7-8 december 2006 STADSREGIO ARNHEM NIJMEGEN Carol van Eert secretaris-directeur.
Dialoog en netwerkvorming i.h.k.v. het lokaal sociaal beleid
Medialandschap Blok 2, week 3 College #2.
1 Project Burgergericht Besturen: Kwaliteit en Vertrouwen in de Overheid K.U.Leuven Instituut voor de Overheid
Leuvens Fonds ter Bestrijding van Kinderarmoede (LFBK)
Opleiding voor schoolsecretariaten
en wordt mede mogelijk gemaakt door:
Netwerking & Organisatieontwikkeling
Netwerking & Organisatieontwikkeling
Samenwerken om te verbeteren “Netwerking als middel voor organisatieontwikkeling”
Netwerking & Organisatieontwikkeling
Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Ondernemingsplanning VREG Netwerk organisatiebeheersing – 24/03/2011.
Netwerk Organisatiebeheersing 30 september 2010 Een matuur HRM-beleid.
Publiek – privaat: overeenkomsten en verschillen MW lustrumdag 10 oktober 2010 Workshop onder leiding van Ger Arendsen.
1.
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Structuur 1. Over netwerken tussen hulpverleningsorganisaties
LSB Trefdag Antwerpen 1 PARTICIPATIE Lokaal Sociaal Beleid Gent (par·ti·ci·pa·tie de; v -s het hebben van aandeel in iets; deelname)
“werken aan kwaliteit in de organisatie is een voortdurend streven naar verbetering, naar een excellente werking van de organisatie, zowel intern als in.
Oktober 2010 Onderzoek naar de behoeften van directeuren en bestuurders in de kinderopvang In opdracht van de beroepsvereniging directeuren kinderopvang.
Rapportering door ontvangers Toelichting van de bevindingen uit het survey- onderzoek ‘Management & Innovatie in Lokale Besturen’ Prof. dr. Geert Bouckaert.
Eerst denken, dan doen? Een onderzoek naar de verspreiding van het budgethouderschap in de Vlaamse gemeenten en OCMW’s Katrien Weets.
Instituut voor de Overheid Lokale Planlast – conclusies en aanbevelingen Prof dr. Geert Bouckaert Dr. Ellen Wayenberg Dr. Wouter Van Dooren Brussel 24.
1 PROJECT PLANLAST LOKALE BESTUREN Prof. dr. Geert Bouckaert dr. Ellen Wayenberg dr. Wouter van Dooren Projectstuurgroep 7 maart 2006 – 9.30 uur.
1 PROJECT PLANLAST LOKALE BESTUREN Prof. Dr. Geert Bouckaert Dr. Ellen Wayenberg Wouter van Dooren Projectstuurgroep 23 September 2005 – 14u45.
1 PROJECT PLANLAST LOKALE BESTUREN Prof. Dr. Geert Bouckaert Dr. Ellen Wayenberg Wouter van Dooren Projectstuurgroep 29 November 2005 – uur.
K.U.Leuven Modeltrajecten Master in Overheidsmanagement en -beleid Instituut voor de Overheid K.U.Leuven.
K.U.Leuven ~ Parkstraat 45 b 3601, B-3000 Leuven ~ Tel ~ Fax ~ G. Van Hootegem Synergy in de sociale.
Presentatie STOPOZ 2012 Excellent presteren.
Mentor Andrea. Doel : Via werkplekleren ondersteuning bieden aan doelgroepmedewerkers om uit te groeien tot een goede begeleider van jonge kinderen.
Organisatieontwikkeling NPO (1)
Persconferentie/Ronde Tafel KBS/CSPO 2001 J. Pacolet/I. Van De Putte/A. Marchal/K. Verbrugghe/S. Strobbe/ S. Dewilde, Onderzoeksresultaten HIVA De non-
1 Het lokale bestuur in een rol van regisseur of medespeler? Dr. Joris Voets Instituut voor de Overheid (KU Leuven) & Steunpunt Bestuurlijke Organisatie.
Cursus man review medische laboratoria 2004 De management review Cursus voor het succesvol uitvoeren van de management review G. De Schrijver M.D., Ph.D.
WAT GEBEURT ER NU MET WERVINGEN EN SELECTIES IN DE VLAAMSE OVERHEID ? Transitie Jobpunt Vlaanderen HR-netwerk 21/11/2014.
EFFECT VAN INTEGRAAL BELEID OP ALCOHOLGEBRUIK BIJ JONGEREN
Projectgroep: Gender en onderwijs. Actieplan 2014 Organisatie van de jaarlijkse conferentie rond “Gender mainstreaming in education”  concrete en praktische.
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Parkstad Limburg BMC Parkstadbestuur 2 oktober 2013.
Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen.
Lokale netwerken en armoede: de cliënt centraal 09/02/2015.
Het INK-managementmodel: inhoud, filosofie, toepassing
Week 38. Opdracht 4 Hoofdstuk 2 en 3 uitgelicht. Door Jenneke, Julia, Lieke, Nienke en Marit.
Netwerkleren in het onderwijs
Opbouw van vertaalcompetentie Marketa Štefková Comenius Universiteit Bratislava Deze presentatie ontstond in het kader van het onderzoeksproject TRANSIUS.
Dichterbij een levensfasegericht personeelsbeleid Trudy Geurtsen bureaumanager P&O Dichterbij Wim den Herder Projectleider DOiO Stichting Senior Werkt.
Steunpunt Duurzaam Materialenbeheer (SuMMa) Stuurgroep Vlaams Materialenprogramma Maarten Dubois 16 oktober 2012.
Tussenkomst in de tolkkosten bovenop gesubsidieerd contingent
Verantwoordelijkheid van Organisaties
Succes in samenwerken hoeft geen toeval te zijn
José Hermanussen, Ronald Stevens, Jorrick Beckers
Transcript van de presentatie:

Samenwerken om te verbeteren “Netwerking als middel voor organisatieontwikkeling”

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Samenwerken om te Verbeteren Lokale Netwerken: Een Noodzaak Professor Geert Bouckaert Directeur Instituut voor de Overheid Katholieke Universiteit Leuven

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Lokale Netwerken: Een Noodzaak 1.Netwerken: de feiten en de evolutie 2.Netwerken: de normen en de gebruiken 3.Netwerken: de opdrachten

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Netwerken: de feiten en de evolutie: Bipolair Hiërarchisch Netwerk Gemeen te C.O.O. Kerkfabrie k

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Multipolair afgezwakt Hiërarchisch Netwerk

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Netwerken: de feiten en de evolutie.

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Netwerken: de feiten en de evolutie Contractuele Multi-organisatie

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Bipolair hiërarchisch netwerk 2. Multipolair afgezwakt hiërarchisch netwerk 1.Netwerken: de feiten en de evolutie Overzicht van de modellen 3 Contractuele multi-organisatie

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Netwerken: de normen en de gebruiken 1.Hiërarchie, Markt en Netwerk 2.Het Gemeentedecreet: Consolidering van netwerken van organisaties 3.Formele en informele netwerken van professionelen 4.Formele en informele netwerken van organisaties op het grondgebied 5.Netwerken voor voorbereiding, besluitvorming, opvolging, bijsturing en evaluatie

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Netwerken: de opdrachten 1.Netwerken als hefboom en als complementair instrument voor beleid en beheer 2.Netwerken is ook een werkwoord 3.Hygiëne van netwerken: transparantie en governance 4.Gezondheid van netwerken: zuinig, efficiënt en effectief

“Samenwerken om te verbeteren” – 19 oktober Contactgegevens Prof. Dr. Geert Bouckaert Directeur Instituut voor de Overheid Parkstraat 45 bus Leuven