Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Wat is een goede warme maaltijd?
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Feestelijk dessert.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Maak zelf papier Papier maken is helemaal niet zo moeilijk.
Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Zeep maken Hoe doe je dat? Zoek op zeep. 1.
Verse worstenbroodjes
Programmastructuurdiagrammen
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
DNA extractie van een ui
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Plastic.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Voeding alimentación Door Geerte Plas.
Foto Recept Pizza rondjes
Thema 3 mijn school Week 3.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Wortelpuree met vissticks
Charoset maken Matteüs 26: “Het was de eerste dag van het Joodse Pesachfeest. De leerlingen kwamen bij Jezus en vroegen: ‘Waar zullen we de paasmaaltijd.
Werkwoorden en woordenschat
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6 uit. Daarna hebben we de benodigdheden en de bereidingswijzen opgezocht. De bronnen hebben we van de site: www.mijnreceptenboek.nl En de plaatjes van www.google.nl En www.animatieplaatjes.nl

Top 6 Frikadellen Pannenkoeken Bitterballen Boerenkool Andijviestamppot Hutspot

Boerenkool Dit heb je nodig: zout, 40 gram boter, 100 milliliter melk, een eetlepel mosterd en peper of bouillonpoeder.

Boerenkool Hoe moet je het maken???? Stap1: Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Stap 2: Was de boerenkool schoon en snijd hem fijn. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Stap 3: Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout. Leg de boerenkool erbovenop. Stap 4: Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar. Stap 5: Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg een beetje zout en de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan. Stap 6: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Stap 7: Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.

Frikadellen Wat heb je nodig: 1 pond gehakt, 1 teentje geperste knoflook, 1 ei, zout, olie voor het frituren, half fijn gesneden ui, 2 gekookte aardappelen, 1 theelepel peper en noodmuskaat. Hoe moet je het maken?? Stap 1: De ui, knoflook, aardappelen en het ei door het gehakt goed mengen. Stap 2: Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen. Daarna vormen we er platte koekjes van het gehakt. Stap 3: in ruim olie de platte frikadellen bakken tot ze gaar en bruin zijn. Dit zijn frikadellen

Hutspot Dit heb je nodig: 1 zak kant en klare hutspot, 5 gekookte aardappelen, 2 kruidenbouillonblokjes, 2 groentebouillonblokjes en een beetje olie om te bakken.

Hutspot Hoe moet je het maken???? Stap 1: Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Stap 2: Was de boerenkool schoon en snijd hem fijn. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Stap 3: Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout. Leg de boerenkool erbovenop. Stap 4: Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar. Stap 5: Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg een beetje zout en de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan. Stap 6: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Stap 7: Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.

Bitterballen Dit heb je nodig: 30 gram boter, 0,2 liter dunne vleesjus, zout, sojasaus, paneermeel, frituurvet, sneetjes wit brood met boter, 25 gram bloem, peper, nootmuskaat, 150 gram fijngesneden gaar vlees, takjes peterselie, een paar druppels slaolie en een losgeklopt rauw ei.

bitterballen Hoe moet je het maken???? stap 1: Maak een saus van de boter, bloem en vleesjus. Kruid het met peper, zout, nootmuskaat en wat sojasaus. Stap 2: Meng er dan het fijn gesneden gaar vlees doorheen. Probeer het vlees zo gelijk mogelijk in kleine stukjes te snijden. Stap 3: Schep de ragout zo gelijk mogelijk uit op een platte schaal en laat hem in de koelkast goed koud worden. Stap 4: Snijd het dan in gelijke punten en rol er ballen van. Rol ze door het paneermeel en vorm ze dan tot mooie ronde ballen. Stap 5: Daarna door het los geklopte ei wentelen en ze dan weer door het paneermeel rollen. Stap 6: In het hete frituurvet bruin bakken en ze goed uit laten lekken op een stuk keukenrol of papieren servet. Stap 7: Je kunt er ook in het vet gebakken peterselie takjes en sneetjes wit brood met boter bij serveren. Mosterd is er ook lekker bij.

Pannenkoeken Dit heb je nodig: 2 stevige eieren, 0,5 liter melk, 250 gram bloem.

pannenkoeken Hoe moet je het maken??? Stap 1: Klop 2 eieren met wat zout los. Stap 2: Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter melk, tot de klontjes zijn verdwenen. Stap 3: Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in. Stap 4: Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt. Stap 5: Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is. Stap 6: Laat hiervoor de pannenkoek op een deksel glijden en keer met een snelle beweging om als je hem niet durft te flippen in de pan. Stap 7: Herhaal bovenstaande voor volgende pannenkoeken.

andijviestamppot Dit heb je nodig: 300 gr aardappelen,2 dl water (200 cc),1/2 theelepel zout, 100 gr rauwe andijvie,1 eetlepel melk,1/2 eetlepel boter,beetje peper, stukje warme (rook)worst.

Andijviestamppot Hoe moet je het maken??? Stap 1: Doe 2 dl water in een kookpan. Doe er zout bij en breng het water aan de kook. Stap 2: Schil en was de aardappelen. Snij ze in de lengte door en doe ze in het kokende water. Stap 3: Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten koken. Stap 4: Maak intussen de andijvie schoon. Haal de dikke stronkjes er zo nodig uit en was de andijvie heel goed. Stap 5: Snij de andijvie op een plank in smalle reepjes. Stap 6: Giet het water van de gare aardappelen af. Stap 7: Doe de 1/2 eetlepel boter en 1 eetlepel melk erbij. Stap 8: Stamp de aardappelen nu goed fijn met de stamper. Doe er de gesneden andijvie bij, samen met wat peper. Stap 9: Roer alles met een houten lepel door elkaar.

Einde