SKIMDOC Week 9.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Het tweede werkstuk.
Het formuleren van hoofd- en deelvragen
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Concept presentatie 1.individueel concept (pdf-upload donderdag) 2.live presentatie (vrijdag op afspraak)
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Profielwerkstuk maken
Project SOCIALE MEDIA Samen uitzoeken op welke wijze de sociale media werkt, geregeld is, wordt gebruikt…..
- - - Social Media.
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
4. De Wereld na Toch ook echte oorlog.
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Onderwerp Vraagstelling Theorie Methodiek verslaglegging
Zakelijk lezen Nederlands.
Walking with Dinosaurs Frankie Schram 1 Walking with dinosaurs Werken met een website Fr. Schram 20/03/2000.
Werkgroep video prototyping V1 blok 2 Maaike van Cruchten Bart-Jan Steerenberg b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’
SKIMDOC Week 8.
Onderzoeksmethode Oftewel: met welke specifieke onderzoeksmethode kan ik het best mijn onderzoeksvraag beantwoorden.
Medmec04 Engagement. LesOnderwerpenHuiswerk voor komende week en les 1 o Inleiding module & werkwijze o Inleiding opdracht 1 en 2 o Bestuderen modulewijzer.
Media en creativiteit 08 Engagement Virtual democracy Elske Revelman de Vries
Onderzoek doen in de eigen praktijk: op zoek naar een onderzoeksvraag en werkhypothese Workshop conferentie Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Els Kuiper.
Introductie op innovation challenge Albert Meijer 24 april 2014.
Academische vaardigheden - C1.5
Leesvoorkeurenonderzoek
ANW - inductie & deductie
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
SKIMDOC Week 7. Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
VERWONDERING. VERWONDERING start met waarnemen Wat klopt er niet aan dit plaatje?
Convergeren en selecteren
13/02/2014 Onderzoek Happy Aging 1 : De context. Wie zijn die ouderen (verschillende profielen: leeftijd, opleiding, voormalig beroep, locatie, interessen,
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Medmec04 Engagement. LesOnderwerpenHuiswerk voor komende week en les 1 o Inleiding module & werkwijze o Inleiding opdracht 1 en 2 o Bestuderen modulewijzer.
Werkgroep les 5 PRE-PRODUCTIE Maaike van Cruchten b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’
Onderzoeksplan Jelle van Doorne IPD4. Wie ben ik?  Jelle van Doorne  Interactive Performance Design  Game designer  Kunstzinnige games, diepere lagen.
ANW Module 2 bakkengellam.wordpress.com. Groep Dimfy Lambriex, Emma Bakker, Isa Engelen Thema Leven Hoofdvraag Is het terecht mensen te straffen voor.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Onderzoek Werkveld Deel I: Inleiding
Het adviesrapport. 1. Samenvatting (eventueel, niet verplicht) 2. Inleiding: -geef aan wie je bent, waar je werkt, in welke functie. -leeswijzer: aangeven.
Onderzoek doen een methodische aanpak
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Energie voor de toekomst? Opdracht A3. Inleiding Duurzame energie?  Energie produceren op een manier die blijvend gebruikt kan worden.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Medmec04 les 1 Engagement.
Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 3.
Superhelden, we kennen ze allemaal
Medmec04 Engagement.
Ruimte voor de Rivier Hoofd en deelvragen.
Opvoeding en pedagogiek Bijeenkomst 1 Pascal van Schajik
Solliciteren: wat wil ik?
Rapportagetechniek Wat moet er in een voorwoord?
Onderzoeksvaardigheden 3
Hoofd- en deelvragen sectorwerkstuk 4 mavo.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Taalbeheersing Rotterdam, 26 augustus 2011.
Hogeschool Rotterdam, Opleiding Vastgoed & Makelaardij drs. ing. M.M.A. Scheepers Collegejaar college.
Rapportagetechniek Wat moet er in een voorwoord?
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
SPH voltijd Onderzoeksvaardigheden voltijd jaar 1 Werkcollege 2 kwartaal 2.
Wat is een goede onderzoeksvraag?
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Versie 1: BESCHOUWEN is: met aandacht kijken naar… Deze powerpoint gaat over goed kijken en beschrijven en pas in tweede instantie over weten.
Workshop Starten met je onderzoek Hans de Braal en Gert-Jan de Fijter.
Briefing Opdrachtanalyse en Vooronderzoek
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
MEDIAWIJSHEID LES 2 Laura van Vught. INTRODUCTIE o Vorige les: Zoeken op het Internet. Herkennen van betrouwbare sites. o Lessen Mediawijsheid Les 1:
Het onderzoeksverslag
College 4 project doorstroom MBO - HBO
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Transcript van de presentatie:

SKIMDOC Week 9

Vorige week Onderzoeksopzet Onderzoeksvraag Logline Mythic Structures Deelvragen Scope en kaders Logline Mythic Structures

Onderzoeksblog Maak een blog (op blogs.dmci.hva.nl of wordpress.com) om al je bronnen op te verzamelen de komende 2 weken, PressThis Verzamel (met je team) in 2 weken ongeveer 100 bronnen die mischien een stukje van het antwoord op je vragen bevat Zoek zoveel mogelijk verschillende soorten bronnen

Vragen bij je Onderzoek Welke waarheid wil je belichten? Welke bronnen kan je vinden? Wat weet je en wil je vertellen en aan wie? En wat weet je nog niet?

Op zoek naar ‘de waarheid’ Wat is een goede onderzoeksvraag? Het zijn SMART geformuleerde vragen waarmee je op zoek gaat naar een antwoord. Concrete uitwerkingen De vragen zijn concrete uitwerkingen van het centrale thema. Ze passen binnen de centrale vraagstelling. Kernachtig en scherpe verwoording Een onderzoeksvraag is de kernachtige en scherpe verwoording van een kennisbehoefte. De onderzoeksvraag geeft aan welke kennis men belangrijk vindt om bepaalde stappen in het handelingsproces meer verantwoord te kunnen zetten. Neutraal geformuleerd Onderzoeksvragen dienen neutraal geformuleerd te zijn en geen verhulde suggesties te bevatten. Een onderzoeksvraag is onderzoekbaar. Zijn ze helder, scherp en neutraal geformuleerd? Waarneembare gegevens De onderzoekvragen dienen via waarneembare gegevens beantwoord te kunnen worden. Deelvragen Deelvragen zorgen er voor dat de onderzoeksvragen makkelijker onderzoekbaar zijn. Ga na of de deelvragen een goede uitwerking van de onderzoeksvragen zijn.

Deze week Onderzoeksvraag aanscherpen Kritiek! Deelvragen en mogelijke antwoorden Scope en kaders Doelgroep Smart geformuleerd Premisse Kritiek!

Een onderzoeksjournalist gaat op zoek naar het verleden, de redenen en de vorm waarin ontwerpen in de modewereld beschermd zijn tegen imitatie. Is het oneerlijk dat intellectueel eigendom in andere industrieën beter beschermd is of zal hij zijn mening moeten bijstellen? In hoeverre bestaat originaliteit in de mode-industrie? Hoe zijn de rechten rondom intellectueel eigendom rond de mode-, film- en muziekindustrie ontstaan en hoe hebben deze zich ontwikkelt tot de huidige situatie? Welke voor- of nadelen ervaren belanghebbenden in de mode-industrie aan imitatie mode? Wat is het verschil tussen het modelrecht en het auteursrecht?

Valt de wereld van de namaakmedicatie te beëindigen? De wereld van namaakmedicatie wordt belicht vanuit het oogpunt van de gebruiker en economie om zo te zien of namaakproductie beëindigd kan worden. Hoofdvraag: Valt de wereld van de namaakmedicatie te beëindigen? Deelvraag 1: Hoe ziet de wereld van namaakmedicatie eruit? (introductie van het onderwerp) Deelvraag2: Hoe wordt de wereld van de namaakmedicatie in stand gehouden? (de menselijke kant en de economische kant) Deelvraag3: Wat kan er gedaan worden om de productie en verkoop van nepmedicatie in te perken? (oplossingen vanuit de overheid en industrie) Hier kunnen we ook businessmodellen in bespreken.

“Wat zijn de maatschappelijke gevolgen van digitale game-distributie?” Deelvragen: Welke cruciale ontwikkelingen hebben zich voorgedaan in ontwikkeling naar de digitale distributie van games? Wat zijn de gevolgen voor de consument en industrie? Wie heeft uiteindelijk het meeste voordeel?

Kritiek Opbouwend en constructief, bedoeld om duidelijkheid te verschaffen Waarom? Hoe? Wat betekent X voor Y? 10 minuten per onderzoek

Van Onderzoek naar Verhaal Anekdotes Mr. Smith Esmee Denters Welke anekdote past in je verhaal? Premisse, Outline en Treatment Scenario en Storyboard

Premisse De PREMISSE wordt dynamisch geformuleerd: "Ieidt tot" verwijst naar de ontwikkelingen en veranderingen tussen "X" en "Y". Een sIechte PREMISSE: "Machtsmisbruik is destructief'; ook dit is een bewering, maar geen dynamisch, actief geformuleerde bewering. De bewering kan "waar" zijn, maar is geen goede PREMISSE voor een scenario. Een goede PREMISSE: "Machtsmisbruik leidt tot zelfdestructie"; dit is een dynamisch en actief geformuleerde bewering, met begin en einde, verbonden door ontwikkeling. Niet Zwart/Wit, laat ruimte voor het Grijze Midden

Voor de PREMISSE geldt dus: Een PREMISSE geeft het verhaal bestaansrecht; Een goede PREMISSE benoemt begin, einde en de ontwikkeIing; De PREMISSE wordt kortweg geformuIeerd als "X leidt tot Y";

5 aanleidingen tot drama Verleden Veranderende omstandigheden Tweede karakter Externe opdracht Interne opdracht Wil, Crisis, Climax, Conclusie

6 Verhalen De oorlog tussen generaties De groei naar volwassenheid De strijd tegen onrecht De driehoeksverhouding De strijd om iets (macht, geld, over/even, status, een kind) De zuivering van het geweten

Short Treatment 3-5 pagina’s 1e pagina (The Setup): 1e paragraaf: Openingsscene, sfeer en genre Verder verhaalontwikkeling tot 1e plotpunt 2e en 3e pagina (The Confrontation) Uitwerken conflict/crisis en reis vd held Climax 4e pagina (The Resolution) It’s a new world! (conclusies en gevolgen)

Volgende week Geen college op maandagochtend maar 30 minuten coaching (afspraak maken) Onderzoeksvragen en Logline definitief 1e versie Short Treatment op het Blog (.pdf)

Tijd Over? http://www.ted.com/talks/peter_gabriel_fights_injustice_with_video.html