Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe kan ik mijn oogst het best bewaren ?
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
met een PowerPoint-voorstelling
DNA.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Wat heb je nodig?. Pizza di Carlo - de lekkerste pizza om zelf te maken – door Oscar Zuethoff.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Wortels, stengels en bladeren
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Anita Tump, diëtist Diëtheek
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Negatieve getallen door Kees Vleeming
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Verse worstenbroodjes
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Wafels Nodig voor 8 personen: 5 eieren 1/4 kg + 50g boter 1/2 l melk
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Plastic.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Ik vond een prijslijst van 2000 en vergeleek……..
Module 4 – Hoofdstuk 2 PSD’s maken.
Ik vond een prijslijst van 2000 en vergeleek
Thema 3 mijn school Week 3.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
30 seconden vraag 1 Waarom staat de walgvogel niet meer op het menu in hedendaagse restaurants?  
Trukken van Groot-Moeder.
Wortelpuree met vissticks
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool

Wat hebben we nodig? 1 kg gehakt 1 kg witte kool 1 zak aardappelen 2 eieren Boter Een beetje bloem Melk

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes

Doe de aardappelen in de pot, doe er water en zout bij en zet op het fornuis

Giet het water van de aardappelen Stamp de aardappelen fijn, doe de eieren en wat melk erbij en kruid met peper en zout

Trek de buitenste bladeren van de witte kool Snijd de witte kool fijn

Doe de gesneden witte kool in de pot, doe er water en zout bij en zet op het fornuis

Giet het water van de witte kool en laat uitlekken

Doe wat boter in de kookpot en laat smelten Doe er bloem bij en roer goed Doe er melk bij en blijf goed roeren

Kruid de witte saus met peper, zout en muskaatnoot Doe de gekookte witte kool bij de hete witte saus

Doe olie in de ketel Bak het gehakt

Smeer de ovenschotel in met boter Doe het gehakt in de schotel, daarboven de witte kool en als laatste de puree 3 2 1

Doe boven op de puree paneermeel en enkele blokjes boter Zet de schotel 15 minuten in de oven

SMAKELIJK