Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Advertisements

Financiering en verwijdering van radioactieve afvalstoffen bij weesbrongevoelige inrichtingen.
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Bestelprocedure GIDP – Katholiek Secundair Onderwijs Regio Mechelen.
Invoer, doorvoer en uitvoer van radioactieve stoffen
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
UNILEVER BELGIUM Aandelenoptieplan.
Waar kan ik me aan verwachten ?
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
VAKBEKWAAMHEID Beroepschauffeurs. VAKBEKWAAMHEID •Wettelijke basis: KB 04/05/2007 •Toepassingsgebied: Houders van een rijbewijs C1, C1+E, C, C+E, D1,
Provinciale ronden mei 2008
Rechtshandelingen van de Unie
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
Opleidings-CV online DEMO
Economic Operators Registration and Identification
Weddeschalen & Weddebijslagen
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
24/06/ Toezicht op het grondgebied en natuurlijke straling.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Boekhouding en rapportering Eric Herman Nucleair Inspecteur.
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Heffingen en Retributies Erik Cottens Diensthoofd Invoer & Vervoer Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000.
Nieuwe meetvoorwaarden voor stookinstallaties, stationaire motoren en gasturbines 11 juni 2004 Peter Meulepas
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
PA7b overstromingen overzicht activiteiten Richtlijn 2007/06/EG Context: Plenaire vergadering, Brussel, 12 december 2007 D.8.1.c De plenaire vergadering.
Hoe verloopt de registratie van 1 of meerdere vestigingen, gelegen in het Vlaamse Gewest ? 04/10/20123rd Stakeholders Dialogue EMAS Registratieprocedure.
In de praktijk … Theoretische oefeningen: oefening 1  6
Informatievergadering betreffende het nieuw Koninklijk Besluit voor wat betreft de bepalingen voor de invoer, de doorvoer en de uitvoer van radioactieve.
WAT KAN IK VERWACHTEN ? Radioactieve bronnen en stoffen die bij het afval en het schroot (kunnen) worden gedetecteerd.
Hoe een aanvraag voor het bekomen van een certificaat voor de export van producten bestemd voor diervoeding indienen via internet? 1. Het geschikte certificaat.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Overgangsbepalingen Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
‘Ontvoogding woningkwaliteitsbewaking’ Overzicht besluit: aanvraag, beslissing, toekenningscriteria, opdrachten.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
TO-oproep en projectfiche  Agendapunten  Oproep  Aanvraagformulier Concept/uitgangspunten Concrete punten vh formulier  Beoordeling  Vragen.
Evaluatie ECTS- en DS-label aanvragen Procedure/ beslissing nieuwe oproep labelaanvragen meegedeeld aan de Nationale Agentschappen.
My Rent demo 1 TA1 demo 1 : OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT model Test Aankoop.
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten Marie VERKAEREN Afdeling Milieupolitie en Bodems Departement Identificatie van verontreinigde.
Geoormerkte gelden Geoormerkte gelden zijn gelden die door derden zijn ingebracht in de OVW, waarbij het het doel is om met name genoemde projecten.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Overleg Meetporten - 20 juni Daan Van Der Meersch1/9 ALARMDREMPEL Te streng of behouden? Overleg Meetpoorten / Concertation Portiques 20/06/2014.
van medische oorsprong
Aanvraag tot aanpassing van de lijst
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
1/x WEESBRONPROBLEMATIEK Algemeen kader en aanpak.
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
Toewijzing extra ondersteuning SWV VO 30.06
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Subsidie individueel vervoer:
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Buro Asohr BV Advies, Opleiding en Training © Buro Asohr BV \ Kruisherenstraat 5 \ 5401 ZS \ Uden \ Tel: \ Fax: \
Nieuwe regelgeving inzake de (electronische) meldingsplicht van werken Patrick Princen RSZ/0NSS.
Verzekering vrijwilligers Verzekering vrijwilligerswerk.
27 november 2014 Ontheffing Tijdelijke natuur Een toelichting op de ontheffingspraktijk.
vzw Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden
Versie (S60) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
Recht op leerlingenvervoer:
Menu - Affiliate Registratie
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches.
LOP Antwerpen basis Algemene vergadering 10 juni 2009 welkom
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Subsidie individueel vervoer:
Bestel- en aankoopprocedure
Mediprima en Dringende Medische Hulp
Presentatie - Melding bewakingsactiviteiten en exploitatiezetel
K.B. van 29/05/2018 : Veiligheidsvoorschriften voor de kerninstallaties voor wat betreft de opslaginstallaties van verbruikte kernbrandstof en van colli.
Transcript van de presentatie:

Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren vergunningen

Algemeen Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 KB voorziet op verschillende plaatsen dat FANC formulieren vaststelt. Kopie van de ontwerpformulieren in de map. Kleine wijzigingen zijn nog mogelijk tijdens de volgende weken. Eventuele opmerkingen zijn welkom voor 06/01/2009: Geen garantie dat alle opmerkingen in rekening gebracht worden. Definitieve versies zullen beschikbaar zijn op website: De « footnotes » zijn belangrijk!

Registratieformulier (1) Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Artikel 3 van het KB voorziet een registratie van de invoerder. Registratie is mogelijk voor één enkele stof maar ook voor meerdere. Elke wijziging moet gemeld worden aan het FANC.

Registratieformulier (2) Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Het formulier bevat de volgende info: –Identiteit van de invoerder. –Aard van de in te voeren stoffen: algemene rubrieken, de details volgen in de bijlagen: –Ingekapselde bronnen, –Niet ingekapselde bronnen, –Splijtstoffen, –Afval en bestraalde kernbrandstof. Eigen gebruik, Levering aan derden, Opslag bij invoerder, Opslag bij derden.

Registratieformulier (3) Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 –Gebruiksdomein: medisch, industrieel, onderzoek- laboratorium, andere. –Frequentie van invoer. –bestemming: Eigen gebruik of stockage: nummer uitbatingsvergunning, Verdeling aan derden: verklaring: enkel levering aan deze exploitatanten die schriftelijk bevestigd hebben dat zij in het bezit zijn van de nodige vergunningen. –Transport: Naam (namen) van de vervoerder(s), Of verklaring dat enkel door het FANC vergunde vervoerders gebruikt wordt. –Afkomst van de radioactieve stoffen.

Registratieformulier (4) Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 –invoerrapporteringen: Ofwel: wordt er een lijst van afzenders toegevoegd: de trimestriële rapporten kunnen dan door de afzender verstuurd worden conform 1493/93, aangevuld met een verklaring van de invoerder indien er van een bepaalde invoerder tijdens een periode niets ontvangen werd. (voor invoeren vanuit een Lidstaat van de EU). ofwel: is de invoerder verantwoordelijk voor opstellen en toesturen van de invoerrapporten.

Registratieformulier (5) Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Bijlagen –Ingekapselde bronnen : isotopen, Gebruik. –Niet ingekapselde bronnen: isotopen, Grootte orde activiteit, Gebruik, Besmette uitrusting of materialen: –Ontsmetting, afval genereren?, terug naar afzender? LSA/SCO. –splijtstoffen: vorm, gebruik, isotopen (uranium, plutonium, enrichissement,..). –Radioactief afval et bestraalde kernbrandstof. Registratienummer toegekend door FANC.

Aanvraagformulieren vergunningen Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Invoer van ingekapselde bronnen vanuit een EU Lidstaat. Invoer van ingekapselde bronnen vanuit een niet EU Lidstaat. Invoer splijtstoffen. Uitvoer voor behandeling. Afval en bestraalde kernbrandstof.

Vergunningen Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Niet ingekapselde bronnen: geen voorafgaandelijke vergunning. Ontwerp aanvraag formulieren in farde.

Ingekapselde bronnen vanuit een EU Lidstaat Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Toepassing regelment 1493/93: uniform document in te vullen. + bijkomende info: identiteit (eventueel via registratienummer), naam van transporteur, retributies. vergunning = document 1493/93 gevalideerd door FANC. Vergunnignsnummer wordt toegekend. Zo veel mogelijk het blanco document 1493/93.gebruiken dat door FANC ter beschikking wordt gesteld (vak 6 ingevuld + plaats voor vergunningsnummer is voorzien).

Ingekapselde bronnen vanuit een niet EU Lidstaat Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Volledige aanvraag. Te verstrekken informatie is gebaseerd op 1493/93 + bijkomende informatie. Vergunning = apart document uitgereikt door FANC. Vergunningsnummer wordt toegekend.

Splijtstof Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Volledige aanvraag. Vergunning = apart document uitgereikt door FANC. Vergunningsnummer wordt toegekend.

Uitvoer voor behandeling Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Volledige aanvraag: 8 weken voor voorziene datum. Bijzondere aandacht voor bepaling van de uit te voeren activiteit! Advies NIRAS. Vergunning = apart document uitgereikt door FANC. Vergunningsnummer wordt toegekend.

Afval + bestraalde kernbrandstof Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 richtlijn 2006/117. Beslissing van de Commissie van 5 maart: uniform document. Beide documenten zijn beschikbaar. Aparte vergadering begin 2009: 20/02/2009?