Dorpje “Elporvenir” Het was een fleurig dorpje,de slager stond in een ketel op straat zwirtjes te bakken.[zwirtjes zijn stukjes huid van een geslacht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Door Dennis. indeling  Schiphol en heenweg  De eerste schooldag en wat gedaan na school  De tweede schooldag en wat gedaan na school  Zaterdag  Zondag.
Dia presentatie in het kader van pasen 2014 Door tineke ebing
inhoud waar en wanneer leefden de Azteken Eten en drinken De kleding
Gedichtendag bij de Kiekeboes
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Het Scheppingsverhaal.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Kolderlied samengesteld uit titels van bekende smartlappen
De schepping.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
COLUMBUS.
Er was een man die vier zonen had
Anne-Frank.
Het oude egypte (deel 2) Goden in Egypte.
PowerPoint Luuk Henssen
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Fruit dorpje”Guiayabitos” Onderweg naar de Jungle “ San Blas”stopten we bij een snoepkraam van vers fruit. Er waren veel van deze kraampjes onderweg.Hoe.
IKL project door: Kiki Pappers
Fietsen in Drente Deze powerpoint presentatie Is gemaakt door
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
…..overrompeld door verdriet
Wie nodig je als eerste uit?
‘voor de kinderen’.
Echt prachtig.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
DE CLANDESTIENE ZWARTE CHIRURG
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: How deep the Father's love for us © 1995 Kingsway's Thankyou Music / Universal.
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
Rode Rozen.
Het verhaal van Pasen.
De Jicarilla Apachen.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Schoolproject in beeld
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Een relatie met God Hoe dan?.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Het was in de tweede wereldoorlog.
Herinneringskamp Westerbork
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
De vakantie van Augustin (klik maar met de muis ).
Renaissance De wedergeboorte.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Nekker Gisteren ging ik naar de Nekker. Ik ging daar zwemmen en sprong in het water. We gingen ook eten in de Nekker en ik at frietjes, een gele tomaat,
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Daniël 1:3-16 Koning Nebukadnezar zei tegen zijn knecht:
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
het ABC van het evangelie
Echt prachtig.
Het was heel leuk in de bus naar de N34
Transcript van de presentatie:

Dorpje “Elporvenir” Het was een fleurig dorpje,de slager stond in een ketel op straat zwirtjes te bakken.[zwirtjes zijn stukjes huid van een geslacht varken]

Dorpje “san Jose” Reis leidster Dit was het huisje van een oud vrouwtje,daar mochten we binnen kijken [ je wist niet wat je zag] maar ze was zo lief en ze vond het prachtig 92 jaar was ze En overal hangen er schilderijen van moeder Maria en heel veel beeldjes in alle huizen

Dorp”San Juan “ De middelbareschool de laatste klas, ze moeten 3 jaar doen en dan moeten ze zelf beslissen wat ze willen.Ze hoeven niet meer naar school als ze dat niet willen. De meeste willen toch wel verder leren.Ze wilden ook alles over Nederland weten Er stonden als ingang van de school 2 marmere palen. Daarna gingen we naarde fruit plantage eigenaresse

De fruitplantage Eerst moest iemand met een blinddoek de pop stuk slaan, dat is traditie in mexico.Daar zaten snoepjes in. Na de rond leiding en pop, kregen we een gedekte tafel met tortila’s,drinken en fruit salade

Az teken Indianen 1 “Permiso” Het vragen van toestemming aan de 4 windrichtingen en het centrum 2 “chachayot” Harten vreugde deze dans wordt begeleid door zaden die om de enkels gebonden worden Drums van de Azteken

3 “Izta cuauhtli” De witte Adelaar,dit is de heiligste vogel voor de Azteken, omdat deze het hoogste vliegen kan en wordt gezien als de boodschapper tussen God en de Mensen 4 “Fuego Neuvo” Het nieuwe vuur:Reiniging van lichaam en geest door pijn.Hiermee willen ze de Goden bedanken voor hun geschenken,de 4 levens elementen: Zon,Aarde,lucht, en Water Vreugde dans Azteken dans 5 “ Nuestra Danza- Ceremonia”