Givaudan vegetarische kippensoep

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Kenmerken van Keurmerken
Voorlichtingsavond De Granaet.
Maak vrijblijvend kennis met intelligente voeding van
Homeride 2014 hoe zit het met de voeding?
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
“Leonardo Project” F&B 4You
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Voedingsclinic 18 oktober website: contact:
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Door: Fleur, Nicoline, Alle, Bart-Jan
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Dissimilatie Levert energie.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Anita Tump, diëtist Diëtheek
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Thema 2: Voeding en Vertering
4.5 Samenstelling van mengsels
Smaak en kleur On ne discute pas.
Het Herbalife Principe
De Actieve Voedingsdriehoek
VERHOUDINGEN.
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Gonnie Staaks tel
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
De voedsel en kracht quiz
Gebonden soepen en puree soepen
Op weg naar een gezonde levensstijl
Spijsvetten en suiker.
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Smaak.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voeding & Vertering.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Koolhydraten en eiwitten
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Dranken en tussendoortjes
Etiket lezen PS in foodservice Anouk Faas Ellen Olthof.
Gezonde voeding.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Gezonde voeding.
Dranken en tussendoortjes
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Verleiding of misleiding?
Transcript van de presentatie:

Givaudan vegetarische kippensoep Door: Jonne, Jaïr, Dario en Nicoline 1t1 18-06-2012

Inhoud Deel 1 en 2: Deel 3: Deel 4: Deel 5: Afronding: Vragen Onze poster en folder over voedingsstoffen en aroma’s Deel 3: Bestaande kippensoepen Deel 4: Onze proefopstelling (voor de proef met aminozuren) Onze proef met aminozuren Verhoudingen proef cysteïne Deel 5: Onze eigen (vegetarische)kippensoep Valt onze kippensoep in de smaak? Afronding: Onze kippensoep verpakking Vragen

Onze poster en folder over voedingsstoffen en aroma’s DEEL 1 EN 2: Onze poster en folder over voedingsstoffen en aroma’s Aroma’s in de voeding

Bestaande kippensoepen DEEL 3:   Soep 1 Soep 2 Soep 3 Soep 4 Soep 5 Ingrediënten die in al onze soepen zitten. Water, groenten, kippenvlees, zout, kruiden, gistextract, dextrose, kippenvet Ingrediënten die niet in elke soep zitten Yoghurt, plantaardig olie, gemodificeerd maïszetmeel, linzen, kokos, tarwebloem, magere melkpoeder, suiker, specerijen, aroma, maltodextrine, stabilisatoren, room, roomkaas, melkbestanddelen, natuurlijk aroma, pasta, smaakversterker, verdikkingsmiddel, voedingszuur, soja-eiwithydrolysaat, kleurstof, rozemarijnextract, vermicelli, dierlijk vleespoeder, (gemodificeerd) aardappelzetmeel Voedingswaarde per 100ml Energie 70 kcal 68 kcal 49 kcal 24 kcal 20 kcal Eiwit 2,5 g 2,0 g 2,4 g 1,9 g Koolhydraten -waarvan suikers 7,0 g 3,0 g 4,5 g 1,0 g 3,3 g 0,3 g 2,3 g 0,1 g Vet -waarvan verzadigd 4,0 g 5,0 g 2,8 g 0,8 g 0,4 g 0,6 g 0,2 g Voedingsvezel Natrium 0,34 g 0,44 g 0,35 g 0,36 g Toegevoegd zout - 0,95%

Onze proefopstelling (voor de proef met aminozuren) DEEL 4:

Onze proef met aminozuren DEEL 4: Cysteïne + Xylose Glycine + Alanine + Proline + Serine + Geur na 5 minuten Kip (Kipkruiden, kipbouillon) Hele lichte geur van rauw vlees Vieze geur een soort klei met vanille Zwembad water (weinig gloor)/ sauna Bijna geen geur, iets waar je slaperig van word Geur na 10 minuten Caramel Vieze geur hele lichte geur van vanille Zoete popcorn/ Gebrande suiker Hele lichte honing geur Geur na 15 minuten Magere yoghurt/ kwark Hele lichte vlees geur Geur na 20 minuten (Lichtverbrand) Hele lichte geur van gebrande suiker Hele lichte kip geur Geur na 25 minuten (Iets meer verbrand) Bijna geen geur Geur na 30 minuten (Nog iets meer verbrand) Caramel met veel boter Appelcider/ Appelsap met alcohol Deze geur vonden we naar kip ruiken die steeds iets meer was verbrand. Deze geur vonden wij naar caramel ruiken met steeds meer boter Dit vonden wij een vieze geur die lang hetzelfde bleef Wij vonden dat deze geur steeds minder geur kreeg Dit was een vieze geur waar we een beetje slaperig van werden

Verhoudingen proef cysteïne DEEL 4: Verhouding 1/1 0,5g /0,5g 1/2 0,5g/1,0g 1/3 0,5g/1,5g 1/4 0,5g/2,0g 2/1 0,5g/0,25g 3/1 0,5g/0,17g 4/1 0,5g/0,125g Geur na 5 minuten Lichte geur van kip Verbrande kip Licht verbrande kip Héél licht verbrande kip Kip Geur na 10 minuten Zwaar verbrande kip Geur na 15 minuten Waterige licht verbrande kip Waterige verbrande kip Kip met een raar luchtje Lichte geur van kip met een raar luchtje Geur na 20 minuten Sterk verbrande kip Waterige kip Geur na 25 minuten Kip met een raar geurtje Kip met een lichte rare geur Waterige kip met een rare geur Geur na 30 minuten Lichte geur van kip met een rare geur Lichte geur van verbrande kip met een raar geurtje Waterige licht verbrande kip met een raar geurtje Kip met een licht raar geurtje

Onze eigen (vegetarische)kippensoep DEEL 5: Ingrediënten Voor ca. 1 liter 0,5 gram xylose+cysteïne mengsel 1,5liter water (omdat water verdampt) 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon (Honig) 2 tabletten groente bouillon (Maggi) 4 wortels (of 1 grote peen) 2 uien (1 normale en 1 rode) Ca. 200g soepgroente (prei, wortel, witte kool en selderij) Ca. 110g vermicelli

Valt onze kippensoep in de smaak? DEEL 5:

Onze kippensoep verpakking Afronding: Onze kippensoep verpakking

Vragen