Baudartius College Heroriëntatie op de bestuursstructuur

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatievoorziening van toezichthouders
Advertisements

De vormgeving van medezeggenschap binnen passend onderwijs Bijeenkomst SWV d.d. 30 oktober 2012 Janine Eshuis VOS/ABB.
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
KBS Petrus en Paulus.  104 (van 324)  Ouders zijn gezien hun rapportcijfer gemiddeld genomen iets minder tevreden dan andere ouders  7,4 tegenover.
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Samenwerking school - voorziening. Vaststellingen Beiden pedagogische opdracht Veel misverstanden en wrijvingen (naast positieve ervaringen) Onduidelijkheid.
Wet “goed onderwijs goed bestuur”
Innovatie en stakeholders in VO
Het veld en de beterweters
Presentatie gemeente Beek
Invloed op bestuur en toezicht mr. Eveline Buyink en mr. Renate Vink
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Bustour Slim Samenwerken “GREEP OP SAMENWERKING ?”
Krimpen met perspectief
Bestuur Vlietlandcollege
Wie is eigenaar van de onderwijskwaliteit?
Bestuur en toezicht 12 maart 2010 w.sorgdrager. veranderingen organisaties worden ingewikkelder management professionaliseert aandacht voor risicomanagement.
De BEL werkt! Ontstaan, werking en het succes van de BEL Combinatie
Grip op de Omgevingsdienst Midden-Holland
Versterking Horizontale Verantwoording Wet Revitalisering Generiek Toezicht Woord vooraf.
Uitgangspunten Transparantie Efficiency Normale (goede) bedrijfsvoering = Professioneel vastgoedbeheer.
Naar een zelfstandige positie van de medezeggenschap op de Hogescholen Rienk Goodijk, 10 nov Hoogleraar TiasNimbas UvT Senior-consultant GITP.
De rol van IGZ in het patiëntveiligheidsprogramma GGZ
Leo Bezemer directeur/secretaris Regio Noord-Veluwe
PoRaad Herman Bijsterbosch 1 maart 2013.
TOEZICHT OP ONDERWIJSKWALITEIT
Evaluatie Code Goed Bestuur. Code Goed Bestuur PO De Code Goed Bestuur van de PO- Raad behoeft in 2012 grondige bijstelling.
W.M.S. Wet Medezeggenschap op Scholen.
Het zorglandschap van ROHA
Collectieve belangenbehartiging in het Samenwerkingsverband (SWV) Een model voor medezeggenschap en communicatie met de achterban Utrecht,
Ieder kind de best passende ontwikkeling 8 februari 2011 Henk Keesenberg
SWV 2802 Bijeenkomst 26 november Johan Frisoschool Lansingerland.
Kwaliteit van mentorschap: wettelijke regeling
1 Medezeggenschap op niveau congres 2007 inleiding: Prof.Dr. Marc Vermeulen Hoogleraar onderwijssociologie.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Voorlichting organisatiestructuur / bestuursmodel
PARTICIPATIE VAN PATIËNTEN IN TRANSMURAAL PERSPECTIEF PATIËNT ALS PERSOON PARTICIPATIE ALS PRIORITEIT REGIOVISIE SAMENWERKING 1 STE EN 2 DE LIJN 25 MAART.
EDUCATIEF PARTNERSCHAP
Regiobijeenkomst - Utrecht 'In Dialoog over de VMSD’
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
WORKSHOP 1) Nieuwe vormen van invloed en 2) versterking van huurdersorganisatie 1) door Prof. dr. ir. Gert van Dijk (Nyenrode) 2) DOOR Sylvo Gaastra (Woonbond)
Wegwijs in Passend Onderwijs. Waarom Passend onderwijs Elk kind recht op goed onderwijs Regulier onderwijs in principe de beste plek tenzij… Meedoen in.
Stichting en Vereniging
Informatiesessie Bestuur en Organisatie. Lok.coord Den Haag L okaal bestuur/ Coördinator en Maatjes SERVICE PUNT; PERSONEEL IN DIENST VERENIGING (coördinatie.
Samenwerking Wagenborgen September 2014
Ouderbetrokkenheid.
Inhoud presentatie Trends Doelen regeerakkoord Meerwaarde Wlz
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
Hoe verantwoord je je Financiële positie ?
Deugdelijk bestuur binnen de groep Emmaüs Guido Van Oevelen 23 juni 2010.
Het gaat om het kind. Samenwerking tussen het openbaar basisonderwijs en het voortgezet openbaar onderwijs.
VO-raad 2008 / 2009 Code goed onderwijs goed bestuur “…in verband met de invoering van bekostigingsvoorschriften voor minimumleerresultaten, alsmede een.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
“Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren” Workshop bestuurlijke verhoudingen Studiemiddag examencommissies Bunnik, 26 mei 2016.
Samenspel RvB en RvT moet professioneler: belang van diversiteit Rienk Goodijk Hoogleraar Governance in het semipublieke domein GITP/TiasNimbas Business.
P ROGRAMMA Z ORG WAARDIGHEID EN T ROTS De betrokkenheid van Toezichthouders.
Een nieuw leven voor huurdersorganisaties ? ! Sylvo Gaastra.
Diversiteit in bestuur en toezicht
Stichting Jeugdformaat
In gesprek met de Raad Transitie Jeugdzorg Remko Iedema
De bestuurlijke organisatie van een zorggroep
GMR Consent 14 februari 2011.
Informatie voor de regionale aanpak
Medezeggenschap vanuit HR perspectief
Bestuur Vlietlandcollege
Bestuur Vlietlandcollege
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap? Ook voor u!
Hulpmiddel versterken medezeggenschap
Van toezicht op scholen naar toezicht op besturing in het onderwijs
Transcript van de presentatie:

Baudartius College Heroriëntatie op de bestuursstructuur 14 februari 2012 jos.van.elderen@vbent.org

Organigram Vereniging CVO Zutphen ALV Bestuur Rector School Dit is het organigram zoals het statutair (in 1920) is beschreven. Inmiddels zijn enkele zaken veranderd: De betrokkenheid van de leden is sterk verminderd. Als bij een ALV 10% van de leden opkomt dan is dat veel. Het bestuur bestuurt steeds minder en ziet steeds meer toe. Dat vanwege de toegenomen complexiteit van het functioneren van een school. (En dat hangt op zijn beurt weer samen met toegenomen autonomie en risico-overdracht.) De rector is steeds minder ‘schoolleider’ en steeds meer feitelijk bestuurder. Hij heeft de kennis, tijd en netwerken om –met zijn schoolleiding en staf- een school te kunnen besturen. En dan is er nog iets veranderd: sheet 3.

Organigram Vereniging CVO Zutphen ALV Bestuur Rector School MR De komst van de Medezeggenschapsraad. De MR heeft wettelijk verankerde instemmings- en adviesrechten op alle belangrijke besluiten die de school betreffen. Die gewijzigde omstandigheden vragen om een heroriëntatie op de bestuurlijke verhoudingen binnen CVO Zutphen.

Ontwikkelingen in ‘onderwijsbestuur’ Medezeggenschap Betrokkenheid bij bestuurlijke besluitvorming van Personeel en Ouders/Leerlingen Professioneel bestuur Colleges van bestuur/Bestuurders Deskundigheid Continuïteit Slagvaardigheid Intern toezicht Raden van toezicht/Toeziende (algemeen) besturen Regelmatig toezicht op verantwoording bestuurder Werkgeverschap bestuurder Kwaliteit Transparantie Legitimatie Horizontale dialoog (stakeholders) Informeren Verantwoorden Raadplegen Tevredenheidsonderzoeken De invoering van medezeggenschap in het onderwijs (in de jaren tachtig) was één aspect van bredere aandacht voor het bestuurlijk functioneren van scholen. Aandacht die samenhangt met ontwikkelingen als een terugtredende overheid, toenemende autonomie en risico-overdracht, maatschappelijke aandacht voor bestuurlijke processen in het algemeen (Tabaksblat). Voor het onderwijs heeft dit zich vertaald in codes (VO-raad 2008) en wetgeving (2010) die eisen stellen aan de inrichting van ‘goed onderwijsbestuur’. Die eisen hebben vooral betrekking op drie aspecten: Professioneel bestuur Intern toezicht Legitimatie

Goed onderwijsbestuur en de verenigingsstructuur Medezeggenschap ALV en MR kunnen elkaar in de weg zitten. Legitimatie bij beperkte participatie? Intern toezicht ALV en Toeziend bestuur kunnen elkaar in de weg zitten. ALV onvoldoende in staat tot goed intern toezicht. ALV kan werkgeverschap jegens bestuurder niet goed uitoefenen. Benoeming van toeziende bestuursleden door de ALV levert niet de beste kwaliteit op. Professioneel bestuur Continuïteit en slagvaardigheid zijn kwetsbaar bij verenigingsstructuur. Legitimatie Horizontale dialoog, tevredenheidsonderzoeken e.d. zijn alternatief voor legitimatiefunctie van de ALV. ALV kan een relevant legitimatieplatform blijven (waarbij andere formele positie wenselijk is).. Dat leidt tot de centrale vraag of de verenigingsstructuur van CVO Zutphen nog de meest passende vorm is voor het besturen van scholen in deze tijd. Overigens een vraag die veel schoolverenigingen zich de afgelopen jaren zijn gaan stellen. Laat ik meteen maar duidelijk zijn: Ik denk dat de verenigingsstructuur een aantal effecten heeft die een goed functionerende bestuurlijke organisatie voor een school lastig maken. (Zie tekst op sheet.)

Alternatief organigram CVO Zutphen Vereniging ‘Vrienden van CVO Zutphen’ Stichting CVO Zutphen Algemeen bestuur Rector-bestuurder School MR ALV Bestuur Het voorgaande zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot een nieuwe situatie als deze.