Wat doet de wijkraad ? De wijkraad houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de drie buurtschappen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij Best Buddies Nederland
Advertisements

Commissie Wijkgericht werken
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Olga Haarman, 11 juni 2009 Kulturhusberaad Positionering van het Kulturhus 1.
ALV dorpsbelangen Wat deden we?  Verkeer en Vervoer  Kinderopvang  Kruisweg  AED  Communicatie w.o. info bord en website  Speeltuin  Dorpsvisie.
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Wij nemen je mee naar de Basisschool in het centrum van Turnhout.
Welkom bij de startbijeenkomst van Shape Up Maastricht.
Welkom op de pagina van groep 1-2C
Leefbaarheid en Vitaliteit van dorpen: Mythes en Uitdagingen
Schoolsportclub SCOOL (Den Haag, stadsdeel Laak)
Omgaan met verandering in dorpen Stellingen Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies U NIVERSITEIT VAN A MSTERDAM.
Het organiseren van een jaarlijks terugkerend muziekevenement waaraan alle muzikanten uit Heiloo, individueel of in verenigingsverband, kunnen deelnemen.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Woonservice wijken KLANKBORDGROEP Donderdag 20 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Winter spreuken 4/04/ :08.
Sint zoekt een huis!!!!!.
P4.3 Het grotestedenbeleid
Rondetafelconferentie Brussel RTC Brussels Nederlandstalig onderwijs Werkgroep 1 – Leerlingen en ouders Voorzitter : Jo De Ro Verslaggeving: Katrien Bonneux.
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
BUURTHUIS NIEUW MOSCOU
NME: kiezen, leren, meedoen
Wat houdt een (krimpend) dorp leefbaar en vitaal?
WORKSHOP LEEFBAARHEID Deel 2. Opzet Wat maakt uw dorp of streek leefbaar? Naar een model van leefbaarheid Waardering en Belang De leefbaarheid en sociale.
Wat houdt een (krimpend) dorp leefbaar en vitaal? Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
Lokale voorzieningen van twee kanten bezien Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
Jongeren Preventie Team
Klimaatbeleid & Ruimtelijke Ordening raakvlakken, meerwaarde en kansen Lokale Klimaatagenda.
Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht vooruit! Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht.
15 juni 2005 SOCIALE KWALITEIT: VOORZIENINGEN OP MAAT EN OP PEIL.
Rabo Beach Break Wie? Wat? Waar?  Al 4 jaar op een rij wordt jaarlijks een volleybaltoernooi georganiseerd op de markt in Boxtel. Het hele.
Uitgaansmogelijkheden voor jongeren
Wijkplatform Hoogenhof Oprichtingsvergadering Wijkplatform Hoogenhof Dinsdag 13 november 2007.
Welkom op de inloopavond Wijk Noord-West
Welkom op onze informatieavond !
Mooiland in Oss introductiebijeenkomst Wijk- en Dorpsraden gemeente Oss donderdag 5 februari 2015.
informatie Thema : Jaarlijkse activiteiten : schaatsen.
 Uitleg paragraaf 3.6  Maken opdrachten paragraaf 3.6  (Maken examenbundel)
Zieuwent, Wi‘j doot ‘t samen!. Zieuwent? 1 van de 6 dorpen in gemeente Oost Gelre, Achterhoek Ca 2100 inwoners Ca 800 huishoudens Sociaal, actief betrokken.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
Schooljaar 2015/2016.
Hoofdstuk 4 Bevolkingsontwikkelingen in de wijk.
Drie sociaal ondernemers die geloven in samenwerken
Informatieavond We moeten het met elkaar doen.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Fusieschool in het midden van het dorp. Namens. NOORD & ZUID.
Sint-Oedenrode, mooi wonen in de Meierijstad Woonvisie in hoofdlijnen 23 april 2015.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Programma Tot nu toe Resultaten dorpsbezoeken Aan het werk.
De Bolster Sambeek - buitenruimte.nu - november 2014.
Kloppend Hart van Warmond Bredeschool Samenwerking Yvonne Keijer Bredeschool coördinator Gemeente Teylingen.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Sinterklaasfeest Pepernoten bakken School versieren met kerst Kerstactiviteiten Pasen Wandelvierdaagse Contacten ouders op informatieavonden Contacten.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
1 Perceelsplitsingen - Nadere uitleg -. 2 Technisch beraad (N.a.v. raadsvoorstel perceelsplitsingen) Begrenzingen in regelingen Mogelijkheden.
DORPSONTWIKKELINGSPLANNEN projectwethouders Carine Blom en Jan Brenninkmeijer.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Terugblik & stand van zaken Vluchtelingenopvang Amersfoort
Stichting Zaandamse Gemeenschap
De Kanteling Compensatie Van verzekerd recht en zorgplicht naar….
Presentatie ‘Nieuwerkerk kijkt vooruit’
Met onze klant op reis Tussenstation: een visie in 4 maanden.
Natuurliefhebbers en wandelaars  komen er graag omdat het er mooi is en diverse natuur Geschiedenisliefhebbers  willen graag de tastbare sporen uit.
Agenda Welkom & opening. Terugblik Financiën wijkraad .
RAAMOVEREENKOMST PRESTATIEAFSPRAKEN
Transcript van de presentatie:

Wat doet de wijkraad ? De wijkraad houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de drie buurtschappen Oeken, Voorstonden en Broek.

Wat is het nut ? Iedere burger komt op voor zijn individuele belang, maar wie komt op voor het algemene belang en wie vertegenwoordigt de zwijgende meerderheid en brengt partijen tot elkaar.

Communicatie De wijkraad vergadert met: -de gemeente -bewoners -kleine kernen buitengebied -andere organisaties - wijkraadpraat website

Resultaten -realisatie “Opkamer” -buurtbus project -Openhouden spoorweg overgang -Sociale woningbouw -Inspraak diverse commissies

Integratie Nieuwe bewoners zijn welkom en moeten bij activiteiten zoals het oranjefeest betrokken worden. Wij hechten aan “naoberschap”en plattelandswaarden.

Ruimtelijke ordening “Ligt op groen” met enkele woningen en behoud van een Opkamer. Voor het oranjefeest moet een terrein beschikbaar blijven. Er moet een groene overgang zijn tussen Voorstonden en Zutphen.

Verkeersveiligheid Sluipverkeer in het mooie buitengebied is een grote zorg. Er zal eerst een goede ontsluiting moeten komen om het probleem definitief op te kunnen lossen.

Natuurmonumenten Natuurmonumenten is bezig om het landgoed Voorstonden in oude ere te herstellen. Er zal een rondleiding worden gehouden o.l.v. een gids en er zal een thema avond worden georganiseerd.

Cultuur In juni wordt het jaarlijkse grindconcert gehouden bij de muziektent in Broek. Zangkoor Herleving, Broeks koor en muziekvereniging La Fraternité geven een gezamenlijk concert.

Sport De wijkraad ondersteunt sportieve activiteiten, of het nou gaat om een fietspuzzeltocht, jeu de boules toernooi of zeskamp. Initiatieven zijn welkom.

Sinterklaasfeest De zaterdag voor 5 december komt de sint met zijn pieten op bezoek. Hij arriveert met de koets en rijdt in optocht met de muziek voorop naar “De Opkamer” waar hij wordt verwelkomd.

Kerstviering Bij de “Vroolijke Frans” werd het kerstfeest gevierd met buiten een levende stal. Er was samenzang met het koor en muziek van “La Fraternité”. Ook het kerstverhaal ontbrak niet.

De jeugd Voor de basisschool jeugd wordt er in de herfstvakantie een filmavond gehouden. Voor de kleintjes was er dit jaar i.v.m. het nieuwe hekwerk en wipje een leuke middag in de speeltuin

Workshops Op verzoek van een aantal ouderen heeft de wijkraad een computercursus verzorgd in de Hallse school. Dit jaar zal er m.m.v. Floralia ook een “groene”workshop worden gegeven.