Relationship Macbeth and Lady Macbeth

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

De schrijfmachine Bewerkt door Power Po(i)ntje.
De beroemdste persoon die er is …
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
I love you.
Louis.
Gods verborgen glans.
Derde epeisodion en derde stasimon
De broek aan.. Nadat een pas getrouwd bruidspaar de bruidssuite
Gemaakt door Mike van Doorn
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Welkom.
Macbeth Door: Mike Testroote.
Het 4e Epeisodion en Stasimon
Logica in al zijn zin en waanzin.
Indische nostalgie…….
Door Duco Haal Diederik Wijs
In het Nederlands antwoord je vaak heel kort:
Hulpwerkwoorden can must may etc.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Vrouwen Zijn Niet Idioot.
Ik zou je graag enkele dingen willen zeggen…
11 manieren om beter met uw medemens om te gaan. Voor u iets zegt, vraag u eerst deze 3 zaken af: 1. Is het wel waar? 2. Is het lief? 3. Is het wel nodig?
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Echt of nep?.
Houd jij van reizen?. Reizen Jezus in de tempel Hebben de christenen nog steeds een heilige plek waar God is?!
Vierde zondag van de veertigdagentijd 10 maart Samuël 14:1-24 en Lucas15: En bij David en bij de vader in de gelijkenis opent zich het hart.
Door: Willem Schlingemann. Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen.
Het eerste epeisodion Vs
Waar heb jij Jezus voor nodig?
Baas boven baas.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Vragen stellen Vormen van ‘to be’ kunnen de enige werkwoorden in de vraagzin zijn. Ben ik je beste vriend? Am I your best friend?
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
Question-tags toch? is het niet? nietwaar? hè? is het wel?
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
De koning en de arme violist.
© Wilma de Hond 2015.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Do you speak English?. Een Nederlands koppel gaat op verlof naar Londen en neemt aan de luchthaven een taxi naar hun hotel.
Een bezoek aan de dierentuin !. Man en vrouw gaan samen een dagje uit naar de dierentuin...
Hoe gaat het verder na Bethel?
Uitleg persoonsvorm (pv)
Kom hoger #1. Jozua Terwijl zij nu voor Israel vluchtten en zij juist op de helling van Bet- choron waren, wierp de HERE uit de hemel grote stenen.
Een jonge, zeer verliefde Man besloot op zekere dag.
Dictee 6.2 succes.
Hoezo dement?????!!!!!!!  .
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
De handicap.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Blok 6.
Belgenmop Een Belgisch paar wil een kind krijgen, maar helaas wil het maar niet lukken Ze bezoeken véél dokters maar niemand kan hen helpen!
The Best of Swan Lake 2012 mei Pyman waissi 4hb. Achtergrond informatie een ballet van de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov op de muziek van Pjotr.
De aktieve tijd Nehalennia VMBO 2 M. Jeras.  I sit in the classroom  Of:  I am sitting in the classroom.
Welkom.
The Beatles Hallo allemaal en welkom bij mijn presentatie over de Beatles.
Present Simple Tegenwoordige Tijd.  Om aan te geven dat iets nu een gewoonte is. Er zijn een aantal woorden die aangeven dat het om een gewoonte gaat.
De Opstand in de Nederlanden
‘Mixed up piles’.
Recht en Macht David jonge jaren.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Don Quichot – Pablo Picasso Tableau Vivant. Don Quichot Het verhaal.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Ethiopië, weduwe Chaltu Waga Haar man werd vermoord om zijn geloof in de Here Jezus Chaltu met haar dochter.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Welkom in de Top-2000 kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Relationship Macbeth and Lady Macbeth

Relatie voor het vermoorden van Ducan Lady Macbeth wordt pas geïntroduceerd bij het horen over koningschap we weten niet hoe hun relatie daarvoor was. Macbeth lijkt in het begin wel echt van haar te houden. Hij spreekt haar veel aan met ‘Dearest partner’en ‘Dearest Love’

Relatie voor het vermoorden van Duncan Lady Macbeth heeft de broek aan in hun relatie. Zij wil hem overhalen om Duncan te vermoorden wat haar uiteindelijk ook goed lukt door zijn mannelijkheid aan te tasten. “When you dared to do it then you were a man”. Ze zegt ook dat zijzelf meer een man is dan hij als hij het niet doet. Zo kan ze hem overhalen

Relatie na het vermoorden van Duncan Het verhaal wat Macbeth vertelt over het vermoorden van de bewakers klopt niet helemaal en dat is dan ook waarom niemand het gelooft. Lady Macbeth ziet dat haar man in problemen is en probeert de aandacht af te leiden door flauw te vallen. De vraag is alleen of dit is om haar man echt te redden of omdat haar toekomst als koningin in gevaar komt.

Relatie na vermoorden van Duncan De verandering in de relatie van Macbeth en Lady Macbeth komt iets na het vermoorden van Duncan. Macbeth heeft vanaf dan echt de broek aan in hun relatie. Hij wil het plan om Banquo’s zoon te vermoorden zelf uitvoeren en wil haar er niet mee lastig vallen. Macbeth : “Be innocent of the knowledge, dearest chuck”.

Dood Lady Macbeth Macbeth wil Lady Macbeth beschermen door haar niets te vertellen, maar dat zorgt er uiteindelijk voor dat ze helemaal gek wordt en uiteindelijk zelfmoord pleegt. Je merkt dat de relatie tussen Macbeth en Lady Macbeth veranderd is, hij reageert zelf heel koeltjes als hij erachter komt dat zijn vrouw dood is. Hij zegt:’ She should have died hereafter’

Conclusie In het begin is het duidelijk Lady Macbeth die de broek aan heeft, maar dat veranderd na de dood van koning Duncan. Na de moord is het Macbeth die zich echt als een man toont. Ook zie je dat in het begin het vooral Lady Macbeth is die macht en aanzien wil, en na de moord is het Macbeth die niks meer in de weg laat staan om koning te worden.