Ronald Kuiper Peter Fokker

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Mensen met een functiebeperking 2
Prenataal en Postnataal
Dankdag 2012: Steun vaders en moeders in Oeganda..
WELKOM.
Lectoraat Rehabilitatie Groningen
Welkom bij Jeugdfonds Almelo
Macropus CVBA Mathias Lang Voorzitter Macropus CVBA
Ontdekzondag Kijk… naar de leden van je gemeente als een moeder naar haar kind.
SPONSORLOOP BASISSCHOOL : DE VELDHOF 18 APRIL Moeder met een Missie Jolanda de Groot-Gravee.
Vereniging FORUM voor Volkshuisvesting. Wat Waarom Wie Waar En verder Vereniging voor Volkshuisvesting Opgericht in 1988 door onder anderen: studenten.
Ontwikkelingstraject kinderen
Kerk collecte Jaarlijks raken veel tienermeisjes en vrouwen in ons land onbedoeld zwanger. De situatie rondom een onbedoelde zwangerschap is vaak moeilijk.
Rik Pauwels Coaching expansie commissies Commissie Interne Expansie Regio I District Belgium – Luxembourg Voorzitter: Rik Pauwels Mob(p).:
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
WELKOM BIJ HET RACKETLON EVENT VOOR 55-PLUSSERS. WAT GAAN WE DOEN? Presentatie Wie zijn wij? Wat is ons doel? Geschiedenis Wat is racketlon? Waarom racketlon?
WELKOM !!!.
Welkom MAS
Wie geef jij een glimlach?
Kinderen in precair verblijf en gezondheidszorg Open fora 19 mei 2011.
Groetjes vanuit Indonesië.
Je kind stimuleren in zijn ontwikkeling
Informatie- en Contactdag Hartritmestoornissen en Boezemfibrilleren Thema “In het juiste ritme aan de Slag “ Zaterdag 21 mei 2011.
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
3 december informatieavond over IKC Aadorp uur inloop met koffie uur start presentatie door NBS de Kei en PC de Rank. Ingrid en Julian
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Maatschappelijke Ontwikkeling Gezinnen met een nierziek kind 12 oktober 2006 Door: Harry Weezeman Nierpatiënten Vereniging Nederland.
Uw gemeente & mensen met een beperking
Mevrouw drs. W.A.L. van Leeuwen
12 november 2014 Van Opvang naar Ontwikkeling Bijeenkomst Almeerse kinderopvangorganisaties ‘Bildung’ met ouders: kansen voor ontwikkelingsgericht ondernemen.
WELKOM Bijeenkomst over de afbouw gesubsidieerde arbeid. Presentatie: Ronald de Jong, voorzitter bestuur Stichting WeerWerk.
Amyloïdose: meer dan een diagnose!
Het Downsyndroom Titsia Devooght 1BaO A3.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Kinderarmoedefonds Uitsluiting uitsluiten en ontwikkeling omarmen
Gemaakt door: Roos Portijk & Rianne Procee
een impressie In de vroege ochtend komen er overvolle boten aan.
JEUGDCLUB SCHAKEN TURNHOUT
Een evenwicht tussen moeder moeten zijn en puber mogen zijn presentatie : Susanne Dreuw & Anne Wijns 24 maart 2015.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
DOWNSYNDROOM Janne Lefebvre
DOWN’S SYNDROOM Aline Parmentier – 1BaSW B. Terminologie ◦ Kinderen met Down’s Syndroom ◦ Handicap ◦ Disability.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Jaar 2015…. Terugblik volgt straks…. Maar eerst even…
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Subsidiebeleidskader begeleiden van ex-gedetineerden voor wonen en werken 2015 Jennifer Day Hoofdkantoor DJI Project Re-integratie en Nazorg (ex-)gedetineerden.
28 maart 2012 Innovatie voor een gezonde levensstijl Activity & Food for Regional Economies Supporting Health.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
ZORG & WELZIJN. Wat betekent zorg en welzijn? Bij zorg staat zorgen voor iemand centraal. Je zorgt voor je opa of oma of je kleine broertje etc. Welzijn.
Ontwikkelingspsychologie voor het Onderwijs Fysieke Ontwikkeling
Het 24 spel.
Door: Mevrouw drs. B.M. Tinselboer
Paedramatisch ingegrepen.
Feys Célestine 1BaO b Groep: mensen met beperkingen
voor actieve vaders en moeders!
Transcript van de presentatie:

Ronald Kuiper Peter Fokker Ons eigen logo toepassen ?? Met misschien de rode achtergrond van de sds site als ouder zijn wij betrokken geraakt bij de stichting Down syndroom kern Noord Holland Noord door de geboorte van ons kindje Dit is een afdeling van de landelijke stichting down syndroom

Inhoud Wie zijn wij Wat doen wij Informatie over SDS Wat is het Down syndroom? Gevolgen van Down Wat kunt u voor de SDS betekenen? Wat kan de SDS voor u betekenen? Ingevoegd voorstellen wie zijn wij , Ouders van een kindje met down syndroom Ronald kuiper vader van Joey 8 jaar ds( zie foto) u kent hem van de het project syndroom van down in Bulgarije Peter Fokker( Foto) vader van Jennifer 1 jaar ds (foto???) Ingevoegd wat doen (Wij de kern) Wat doen wij, Als er een nieuw kindje geboren word met ds en de ouders melden zich bij de landelijke stichting krijgen wij een melding, als de ouders dit willen bezoeken wij ze en krijgen ze een welkomst geschenk (tas) Beschikbaar gesteld door artsen voor kinderen, we praten oa over onze eigen ervaringen en proberen we ze wat advies te geven en waar ze eventueel voor hulp terecht kunnen als dat nodig is. Als kern verzorgen wij contact ochtenden (Koffie ochtenden) voor ouders om met andere ouders o.a over . De Gezondheid/vorderingen van je kind, kleine stapjes early intervention schoolkeuze,s (regulier of speciaal ) om de nieuwste wijzigingen in de zorgwereld te bespreken AWBZ wmo Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn in bv een ballenbak, speeltuin of de spelotheek in Heerhugowaard waar we gebruik van mogen maken. (foto,s toevoegen??) neem ik vrijdag mee

Wie zijn wij Bestuur SDS kern NHN : Ronald Kuiper, vader van Joey, 8 jaar Peter Fokker, vader van Jennifer, 1 jaar Jantina de Ruiter, moeder van Annika Marlies Dorhout, moeder van Mirjam Marielle Kruis, moeder van Merel Ingevoegd voorstellen wie zijn wij , Ouders van een kindje met down syndroom Ronald kuiper vader van Joey 8 jaar ds( zie foto) u kent hem van de het project syndroom van down in Bulgarije Peter Fokker( Foto) vader van Jennifer 1 jaar ds (foto???) Ingevoegd wat doen (Wij de kern) Wat doen wij, Als er een nieuw kindje geboren word met ds en de ouders melden zich bij de landelijke stichting krijgen wij een melding, als de ouders dit willen bezoeken wij ze en krijgen ze een welkomst geschenk (tas) Beschikbaar gesteld door artsen voor kinderen, we praten oa over onze eigen ervaringen en proberen we ze wat advies te geven en waar ze eventueel voor hulp terecht kunnen als dat nodig is. Als kern verzorgen wij contact ochtenden (Koffie ochtenden) voor ouders om met andere ouders o.a over . De Gezondheid/vorderingen van je kind, kleine stapjes early intervention schoolkeuze,s (regulier of speciaal ) om de nieuwste wijzigingen in de zorgwereld te bespreken AWBZ wmo Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn in bv een ballenbak, speeltuin of de spelotheek in Heerhugowaard waar we gebruik van mogen maken. (foto,s toevoegen??) neem ik vrijdag mee

Joey Kuiper

Jennifer Fokker

Wat doen wij We organiseren diverse activiteiten zoals bv. : Speel ochtenden Koffie ochtenden Brandweerdag Doel : ouders en kinderen met elkaar in contact te laten komen

Informatie over SDS Opgericht maart 1988, ouders David de Graaf Ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom Integratie in de maatschappij stimuleren Margriet Eshuijs, Maarten Peeters en Sjeng Schalken zijn ambassadeur voor de SDS.

Oprichters SDS Erik Marjan David

Wat is het Down Syndroom? Jaarlijks worden er in Nederland ca. 275 baby's met Downsyndroom geboren een andersoortige celdeling voor of vlak na de bevruchting trisomie 21 Gevolg : karakteristieke uiterlijke kenmerken, medische problemen

Gevolgen van Down Acceptatie Gezondheid (50% hartprobleem). Ontwikkeling van het kind Begeleiding Financieel Kortom : ONZEKER Ontwikkeling : gezin/omgeving/maatschappy/vroeghulp/fysio/logopedie Begeleiding : PGB, School

Wat kunt u voor kern betekenen Steun voor 4 koffie ochtenden per jaar Steun voor speel ochtenden Steun voor activiteiten, bv brandweerdag 21/3 dag, internationale Down dag 21 maart Financieel / dienst (bv ballenbak etc.)

Joey en Maxima

Wat kan SDS voor u betekenen Een goed gevoel ! Maatschappelijk medeleven ! Uw gift 100% op juiste plek, 200% waardering

Donatie Uw gift is welkom op : giro 473.72.66 tnv R. Kuiper inzake SDS kerngroep NHN

Bedankt voor uw aandacht !