Eind van het christendom maar niet van Christus Malcome Muggeridge 1903 -1990 Blaise Pascal (1623-1662)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Woord van Leven Januari 2010.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
SABBAT NOVEMBER Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Jezus onze Hogepriester
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Welkom in de samenkomst
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
WAT BEDREIGT ONS ? Over geestelijke verleidingen in de eindtijd
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
8 December 2013.
The shortest history of Europe
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Hoofdzaken... (II) 1 Korinthe
Pasen & Pinksteren op één dag!
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Verlang jij naar het eeuwige leven? Openbaring 22:6-21 verlangen geen optie maar opdracht.
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
Onze moeite met Gods oordeel
Hoe kun je leven met de eeuwige dood van je geliefden?

Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Niets anders dan het kruis!
VREDE.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
“Met Christus gezeten in de hemel”
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
Wie is deze Jezus?!. En wat betekent het om Zijn leerling te zijn - Hier en Nu…?!
Preek Psalm 80.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het hart van een mens is als een spons
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
‘drie engelen en hun boodschap’
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Evangeliënkring Sliedrecht
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
ALPHA Cursus Wie is Jezus?
Een ieder die verder gaat heeft ook de Vader en de Zoon niet.(2 Joh.: 9) Geef ons meer geloof (Luk 17:5b.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Tijd van Grieken en Romeinen v.Chr. – 500 na Chr.
de tijd van burgers en stoommachines
Leiders en de gemeente in Bijbels perspectief
Transcript van de presentatie:

Eind van het christendom maar niet van Christus Malcome Muggeridge Blaise Pascal ( )

Eind van het christendom maar niet van Christus Het Christendom is ontstaan in 303 toen Keizer Constantijn zich bekeerde vermenging van wereldse macht en geestelijk gezag Jezus bracht niet het christendom, Lukas 4:14-21 Voor Pilatus Joh 18:33-37

Eind van het christendom maar niet van Christus God church World Het samen opgroeien van het onkruid en het goede zaad tot het eind.

Eind van het christendom maar niet van Christus De Pausen worden steeds sterker Toch doet het christendom zeer veel goed Er zijn steeds opwekkingen Het goede zaad en het slechte groeien samen op. De revolutie van de verlichting 1789

Eind van het christendom maar niet van Christus Het modernisme : “Ni Dieu Ni mattre” Het modernisme vervalt of droogt op De val van de muur 9 nov Post modernisme Post christendom of is het pre-christendom. Riesman: Compass naar Radar maatschappij Het verval van het christendom

Hoe is dit kunnen gebeuren? De Gravediggers files (Os Guiness) De kerk heeft zichzelf misleid, het is de strategie niet van de leeuw maar de vos.

De Gravediggers files Deze strategie heeft 5 stappen: Binnendringen (Binnen wurmen) Infiltreren van christelijke groepen en manipuleren Demoraliseren (Verzwakken) De christelijk spiritualiteit aantasten, vergiftigen, liberalisme Ondermijnen (Overhalen) Leiders v/d kerk mentaal of moraal onbetrouwbaar maken Afvallen (Overhalen) Massale kerkverlating Bevrijden (Overnemen) Totaal verlies van invloed van de kerk op de samenleving

Hoe is dit kunnen gebeuren? Secularisatie Privatisering van het geloof Pluralisme Tolerantie “Ons idee van tolerantie is; een goede burger is iemand die alles tolereert behalve intolerantie”

Hoe is dit kunnen gebeuren? Gevolgen zijn: (Nu moeten we naar binnen kijken). Consumerende religieuze beleving Elektronica, alles beheersend Postmodernisme

Postmodernisme in onze gemeenten * Postmodernisme (vaag in de leer) * Afwijzen gezag (vaag in toewijding) Existentialisme (vaag in toekomst verwachting) Consumerisme (Vaag in offervaardigheid) Gebrek aan visie Algemene vermoeidheid

Eind van het christendom maar niet van Christus Joh. 20:19-23 Ik zend je. vers Ik ben met je vers 22 Ik geef je vers 23 Autoriteit van de zender. 2 Cor 5: 20. Hand. 4:vers 31 zie de context, dan Pareisia