WordPress les 3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
Pagina-instelling.
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
MAAK JE EIGEN STARTPAGINA MET DEZE WEB 2.0 TOEPASSING Netvibes.
Werken met de WordPress Site (Les 6)
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Installatie instructie
Een gratis snel en multifunctioneel fotoprogramma
Werken met My-Mate Handleiding.
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
Presentatie Cees Schipper - GHkh Koen van Kampen - GHBT Workshop beheer eigen pagina.
De internet-encyclopdie voor kinderen
Databases via internet
Websites en accounts.
WordPress Dashboard e.d.
Cursus Websites bouwen
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
Website maken met WordPress
Opdrachten.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
HTML Les 1: Introductie HTML
Crashcursus HTML en CSS 2013
Website Usability.
1.Ga naar 2.Kijk rustig rond. 3.Laat een foto van je trekken. 4.Ga naar
Webpagina ’ s maken ITV 10 maart Onderwerpen Ontwerp en inhoud Navigatie HTML: de basis Webpagina’s in Word.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Functioneel Ontwerp.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
Stichting Seniorweb Zoetermeer Cursus WEB!Pro
Cursus Websites bouwen Bibliotheek Rijswijk Seniorweb Rijswijk docenten: Peter Blansjaar Peter Smits.
3 factoren die de Google Ranking bepalen 1. Pagerank 3 factoren die de Ranking bepalen: “ Goede content “ 2. Duur op website + social media knoppen 3.
WordPress Les 10.
Aan de slag met weblogs Pierre Gorissen 14 juni 2005.
Een presentatie maken Les 2
Om willekeurig welke site en welk werk dan ook overzichtelijk te houden, moeten er eerst (sub)directories gemaakt worden: Bijeenkomst 2 online journalistiek.
Internet het wereldwijde web ontdekken dag 3. Vandaag : e-card versturen (deel 2) oefenen en vragen stellen.
Wat is WordPress en hoe installeer je het?. Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
HOFVANTWENTE.NL is vernieuwd! Bekijk in deze presentatie de nieuwe functies!
Starten met PHP Dynamischer bouwen.
Een werkstuk maken.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb Welkom les 3 Overzicht vorige les  Terugblik op wat we geleerd hebben  Uitwisselen van ervaringen  Behandelen.
Wikiwijs.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Eenvoudige website Weebly
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
De basis-elementen Deel 2
Hoe kan ik mijn persoonlijke instellingen in Digitale Bibliotheek bewaren In deze presentatie wordt voor twee onderdelen getoond hoe u dit kunt doen 1.
Het zoek van onderdelen verbeteren?
Training Webrichtlijnen Maar moet je je als webredacteur aan houden?
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Wordpress websites Zelf uw site bijhouden Partindag Maarten Pors.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Afdrukken: Uw printer maakt mogelijk niet precies dezelfde afdrukken als onze printers, dus maak wel een paar testafdrukken. Experimenteer met de instelling.
Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst.
wordPress  Het meest flexibele CMS CMS= Content Management System.
Workshop website bouwen Les 4. Wat heb je geleerd?
Lezen H1 t/m H3 In deze PowerPoint: Op onderwerp: Op leesstrategie:
Speedsessie WordPress
Werken met internet.
Van Opdracht tot Website
Inhoud: Terugkomdag Wie heeft wat gemaakt? Tips?
Blog / Vlog woensdag 26 februari 2018
Goochelen met Google Chrome
Workshop 2 Technische tips voor gevorderden
Transcript van de presentatie:

WordPress les 3

Notepad++ installeren Notepad++ is een gratis, maar professionele editor Om teksten te bewerken Om (programma)code te bewerken Werkt prima samen met Filezilla Actie 1: Installeren van Notepad++ vanaf de USB- Disk

Filezilla aanpassen Open Filezilla (het programma, niet de server) Ga naar Menu | Bewerken | Instellingen Ga naar Bestandsbewerking in linker paneel Klik op Bladeren Zoek: notepad++.exe klik op OK.

Wat is een blog? (1) Blog is de afkorting van Weblog Van oorsprong is het een logboek van dingen die je met name op het web vindt en met anderen wilt delen door het op internet te publiceren. Beschouw een blog dus als een soort logboek. En een blogbericht is een blaadje uit dat logboek. Wordpress is niet het eerste, maar tegenwoordig wel het makkelijkste systeem, om weblogs te maken Lees de informatie over weblogs op Wikipedia

Wat is een blog? (2) Alles wat je op het WWW publiceert is een website Eén website kan één of duizenden pagina’s groot zijn Als je website primair bedoeld is om te bloggen, dan bevat de startpagina van je site een aantal van je meest recente blogberichten De overige pagina’s van je site kunnen dan ‘vaste’ informatie bevatten

Wat is een blog? (3) Blogberichten bevatten vaak actueel nieuws. Zo kun je nu.nl eigenlijk ook als een grote blogsite beschouwen Dit soort sites noem je meestal nieuwssites Maar het kan ook een gemengd systeem zijn: Pvdahouten.nl Maar een ‘pure’ blogsite bestaat meestal uit persoonlijker berichten

Wat is een blog? (4) Als je blog- of nieuwsberichten een minder belangrijk onderdeel van je site vormen, en bijvoorbeeld alleen af en toe wat nieuws over je camping vormen, dan spreek je niet meer over bloggen, maar heb je een ‘gewone’ site met blogfunctionaliteit. Zo wordt onze Campingsite aangevuld met een pagina ‘Het laatste nieuws’.

Wat voor site? (TYPE A) Een Website zonder blog, met alleen ‘statische’ pagina’s Voorbeeld webcursus.pc-coach.nl

Wat voor site? (TYPE B) Een Blogsite met een aantal statische pagina’s De startpagina bevat de laatste blogberichten Voorbeeld De site van Andre Kuipers

Wat voor site? (TYPE C) Een Website met een blog Voorbeeld De blogberichten staan niet op de startpagina; de startpagina is een statische pagina. De blogberichten staan op een andere pagina Voorbeeld Camping de Berken De pvdahouten site valt tussen B en C in

WordPress biedt aan! Een systeem om bloginhoud te maken (Berichten) type B Een systeem om pagina-inhoud te maken (Pagina’s) Type A Een systeem om A en B te combineren (Berichten en Pagina’s) type C Een uitbreidingssysteem om ‘Custom Posts’ te maken; bijvoorbeeld in een webshop: pagina’s speciaal voor produktbeschrijvingen.

Instellen (1) WordPress staat standaard zo ingesteld dat de voorpagina de meest recente blogberichten laat zien Ofwel WordPress maakt standaard een Type B site Om WordPress een ander soort voorpagina te laten zien moet je twee pagina’s maken: Een voorpagina met je eigen inhoud (Meestal Home of Welkom) Een lege pagina voor je eventuele blogberichten (bijvoorbeeld Blog of Nieuws genoemd.

Instellen (2) Onze Campingsite wordt een Website met een blog Je stelt dat in bij Dashboard Instellingen | Lezen

Een pagina maken: De editor (1) De Editor heet TinyMCE De knoppen en de balken van de editor WYSIWYG vs TEKST (HTML) (What You See Is What You Get) Grootte http:/localhost/wp

Oefening (a) Klik op nieuwe pagina in de backend van de website Open vanaf je USB-disk het bestand OefeningWYSIWYG.docx Kopieer in Word de tekst van de eerste pagina Plak de tekst in je nieuwe pagina op de site Geef de pagina de titel Camping Sla op en bekijk

Oefening (b) Klik op pagina bewerken in de backend van de website (of op de pagina zelf. Sneller!) Maak koppen voor U vindt op Camping de Berken: Speciaal voor uw kinderen Maak de twee bolletjeslijsten

Importeren van Word Vaak gaat er van alles mis bij het kopieren vanuit Word. Een demonstratie http:/localhost/wp

Een pagina maken: De editor (2) Andere editor: beter en duidelijker om te gebruiken: overzichtelijker HTML Meer mogelijkheden Advanced TinyMCE als plugin installeren Advanced TinyMCE aanpassen Je kunt ook (op je testsite!) experimenteren met de CKEditor Beide goed, beide vereisen wat aanpassingen

Oefening (c) Onze camping heet de Hazelaar en niet de Berken Ga naar Camping, pagina bewerken Klik op het knopje zoeken (de verrekijker) Klik op Tabblad Replace (vervangen) Vervang Berken door Hazelaar Er vinden 3 vervangingen plaats

Tot slot Het is NIET de bedoeling je pagina eerst ‘mooi’ te maken in Word. Integendeel Het is NIET de bedoeling met je WYSIWYG-editor je hele webpagina mooi op te maken Je TinyMCE is ervoor om een stuk inhoud gestructureerd op te slaan. (koppen, alinea’s, lijsten, afbeeldingen, benadrukken van woorden, links, e.d. Het gebruikte thema in Wordpress moet daar iets moois van maken