Gaudi door: Max Eijkenboom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kerstviering kleuterbouw
Advertisements

Waarom ben ik hier op aarde?
Gaudi Zijn leven.
Reisbureau IDM reizen Lloret de mar Blanes Malgrat de mar Barcelona
Spreekbeurt van Sam Spaargaren
B1c impressionisme : uitleg, theorievragen, praktijkopdracht
Gods verborgen glans.
Art Nouveau Architectuur.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Pablo Picasso Lynn Meulenhof 6de leerjaar Mater Dei Centrum
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Trek een stukje van een ansichtkaart uit de hoge hoed.
Jezus houdt van alle dove kinderen
Godsdienst 1 1.
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Escher.
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Wie is de baas?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Pater Damiaan Door Amber.
Gerardus Mercator Door Kelly en Nele.
T sagrada familia sagrada familia.
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Godsdienst.
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
Wie nodig je als eerste uit?
Godsdienst.
Bewerkt door Jordy, Amélie & Ineke
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dagboek van een vrouw.
Wormpje wordt wormpjesmoes
Wolvecamp tentoonstelling
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
De Romeinen en het christendom
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Hoe luister je naar de wet van God?
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Inleiding Glow  Ik ben naar glow geweestvoor ckv ik zou er zelf niet naar toe gaan, maar het viel toch mee, heb me nog kunnen vermaken  Ik ga laten.
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Peuter en kleuter kerstviering 2008
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Rusische Kerken Klik om door te gaan MOZART « Ave verum »
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Modernisme Edsilia & Sanne.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Pater Damiaan Door Valerie.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Sagrada Familia Spaans wereldwonder.
Buig voor je held! Wie is jouw voorbeeld?.
.. De regenboog; Noachs zonde Genesis 9 1Waar was de regenboog een teken van? Dat de aarde nooit meer helemaal zou overstromen. 2 Wat was de zonde van.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Sagrada Familia Spaans wereldwonder.
Antoni Gaudi.
Transcript van de presentatie:

Gaudi door: Max Eijkenboom

Inhoud Biografie Werk Geboorte / sterfdatum Woonplaats Studie / beroep Casa Batlló Sagrada Família

Inleiding Toen ik in Barcelona kwam viel mij op dat er een gebouw anders was dan de andere. Ik vroeg me iets af van wie dit gebouw zou zijn? Ze zeiden me dat Gaudí dit had gemaakt.

Biografie Antoni Gaudí Gaudí werd geboren op 28 juni 1852 in Reus Gaudi had als kind al veel last van reuma maar kon toch goed tekenen Hij verhuisde in 1869 naar Barcelona samen met zijn broer Francesc Hij stierf in 1926 bij een tram ongeluk

Studie en beroep 1863-1868 gymnasium aan de kloosterschool van de paters Escolapios in Reus In 1872-1877 gaat Gaudi naar de hogeschool voor architectuur in Barcelona. Zijn broer Francesc die Gaudi financieel hielp, sterft in 1876. Om zijn studie nog te kunnen betalen gaat Gaudí bij bouwmeesters werken onder andere bij Francisco Paula de Villar, ontwerper van het oorspronkelijke plan van de Sagrada Familia. Gaudí is begonnen als architect maar later werd hij bouwmeester.

Werk van Gaudí Zijn eerste gebouw was een kiosk die hij in1881 maakte Daarna veel anderen zoals: Sagrada Família Park Güell Casa Batlló En nog veel meer

Sagrada Família deel 1 De Sagrada Família ook wel genoemd kathedraal der armen. Er is een toren het hoogst van de Sagrada Família die Jezus zal symboliseren hij is 170 meter hoog.

Sagrada Família deel 2 In 1882 zijn de werkzaamheden begonnen Gaudi nam het over in 1883. De kerk word gebouwd aan de hand van maquettes en tekeningen. En de Sagrada is nog (lang) niet af.

Park Güell impressies (1900-1914)

Casa batlló In 1904 en 1907 verbouwde Gaudí Casa Batlló voor de industrieel Josep Batlló Casanovas. Casa Batlló lijkt heel veel op een draak. De palen lijken veel op botten en de pannen op het dak lijken net schubben. Het is gemaakt met kleuren en van keramiek.

Hebben jullie goed opgelet?? Hoe werd de Sagrada Família ook wel genoemd?? Noem drie beroemde werken op van Gaudí Wat was het eerste gebouw van Gaudí ? Wanneer en waar is Gaudí geboren ?

Opdracht Teken de Sagrada Família

Zijn er nog vragen