Delft delft open huis 18 november 2009 tak architecten arnhem.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Groei van hof ter weide Informatie geven Vragen beantwoorden
Advertisements

Rotterdam, tussen Beurs 1890.
Marktterrein Centrum DE ouwe trouwe Hefbrug.
Centrale Hal Hekkelman Advocaten & Notarissen, Nijmegen
Samenleving en cultuur
OPEN MONUMENTEN DAG 2011 “oud gebouw, nieuw gebruik” Deze presentatie is samengesteld door de vereniging Puntegale. OPEN MONUMENTENDAG 2011.
Buitenplaatsen.
Rembrandt Rembrandt Dagelijks leven •Zondag naar Westerkerk •Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag les geven.
Pathmos Enschede Seminar 6 april 2006 L.F. Timmen F.H.N. de Vries
TAAK 3 WONEN, WAAR KIES JE VOOR?
Dorpen Vroeger Nu Later
Merrimack. Een plaats in New Hampshire, op een uur rijden vanaf Boston. Tevens een uur naar de White Mountains. Merrimack heeft inwoners en is gelegen.
Elly van der Woude Regiomanager Park Diepstroeten 26 november 2009
Steden: van hier tot Tokyo
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Thema: een Woonplaats Les 4b Het Groene Hart.
Burgers regelen het zelf
Een massapers ontstaat
Les 4 BEIJUM IN DE TIJD VAN BURGERS EN STOOMMACHINES
Het cultuurstelsel verdwijnt
Paragraaf 1: Frankrijk in de 18e eeuw
Paragraaf 5.4 De strijd om de school.
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
§ 18: De stad uit, de stad in Urbanisatie: de groei van het aantal stadsbewoners (= verstedelijking) Suburbanisatie: de verstedelijking van het platteland.
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
Praktische Opdracht CKV
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN? TAAK 2 HOE ZIEN STAD EN DORP ERUIT?
Bilthoven - Beerschoten
Buitenplaatsen. inleiding opdracht: moderne buitenhuizen hoofdstuk 1: het ontstaan van buitenplaatsen opdracht: tuinen bij een buitenplaats hoofdstuk.
Buitenplaatsen.
Polenaktion In oktober 1938 sturen de Duitsers Poolse Joden uit Duitsland. De Polen willen er slechts 3000 opnemen. Er blijven Joden in niemandsland.
Delft arnhem tak architecten open huis 11 november 2009 arnhem.
H5 Koude Oorlog §3 Duitsland verdeeld.
Paragraaf 6.3 Nederland in de 21e eeuw.
Hoofdstuk 1: Nederland Historisch Overzicht Hoofdstuk 1: Nederland
Dogether Homesharing® voor mensen die graag delen en plezierig willen wonen ®Anja Romein maart 2014 ® €®
Even wachten…………………………………………………….. de krokodillen speurtocht door Sneek.
Romeinen, Germanen en Kelten
Dit is de familie Kota: Gamaliël, zijn vrouw Tabitha en hun zonen Jacob en Yoel. Ons aandeel: Wij dragen bij aan het levensonderhoud van dit zendingsgezin.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Vanaf begin 2016 Buitengewoon Zorgzaam in Vathorst.
TE KOOP – Pastorie Wezenstraat 70 Den Helder
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
Door: Rixt Wibiër Branding (middengebied) Twekkelerveld.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
STATION GOES. Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen.
Stageproject Gemeente Sittard-Geleen 2025 Door: Laura Engels & Sander Bertrand.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
BERGWEG In deze presentatie maken we een wandeling over de Bergweg. Dit is een belangrijke ontsluitingsweg in de wijk Goes-Oost. De straatnaam werd bij.
DELFTSE HOFJES. PIETER VAN FOREEST zorginstelling met uitgebreid pakket aan diensten voor senioren zorg op maat; zorg waar nodig en niet meer dan nodig.
TE KOOP – Saksische boerderij ‘t Loeg 4 Anderen Drenthe Vraagprijs: € ,- k.k.
De stad verandert Blok 3.
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Kerk uit 1965 Nevenruimtes beneden Kerkzaal op verdieping
Te Huur 12 bovenwoningen aan de Waterwiel in Zoeterwoude-Rijndijk
Hollandse Meesters 2 De Gouden Eeuw.
Ontwerpen van een woning
LANGER ZELFSTANDIG THUIS WONEN
Vroeger werd al veel gebouwd
Ontwerpen van een woning
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Natuurliefhebbers en wandelaars  komen er graag omdat het er mooi is en diverse natuur Geschiedenisliefhebbers  willen graag de tastbare sporen uit.
Duizenden huizen spoelen weg
Bilthoven - Beerschoten
Antoni Gaudi.
Thema 10 Blok 2: Tweede Wereldoorlog
Transcript van de presentatie:

delft delft open huis 18 november 2009 tak architecten arnhem

delft 1884: In opdracht van de fabrikant J. van Marken maakt L. P. Zocher een plan voor een park met ruim 80 woningen voor de arbeiders van de gist- en spiritusfabriek. Het park is ontworpen in de Engelse landschapstijl.

delft Het Agnetapark, genoemd naar de vrouw van van Marken, werd voorzien van verschillende typen huizen. Kleine voor de minst verdienende arbeiders, een maatje groter voor de iets beter betaalden en de ruimste voor de wat hogere ambtenaren.

delft Van Marken wilde niet alleen dat zijn arbeiders een betere huisvesting kregen dan voorheen maar ze ook de mogelijkheid bieden in een riant huis te wonen. Deze grote panden bestonden elk uit vier boven en vier benedenwoningen.

delft De winkel. Behalve woningen heeft van Marken ook een aantal voorzieningen in het park laten bouwen. Een drukkerij, het gemeenschapshuis, het ontspanningsgebouw “De Tent” en bij de entree van het park een winkel (gesloopt in 1963).

delft De villa “Rust Roest” voor het echtpaar Van Marken, gebouwd door prof. E.H. Gugel, stond midden in het park tussen de arbeiderswoningen. (gesloopt in 1980)

delft Tussen 1924-1927 werd het park uitgebreid. Binnen een geometrische opgezet parkplan ontwierp architect Gratama ongeveer 100 woningen in een stijl die verwant is aan de Amsterdamse school.

delft Ook het nieuwe gedeelte van het Agnetapark heeft woningen van verschillende grootte zodat zowel meer als minder verdienende arbeiders er een betaalbare woning kunnen vinden.

delft Beneden- en boven-woningen. Alle bewoners beschikten net als in het oude park over een eigen tuin. Bij de bovenwoningen leidde zelfs een trap vanaf het balkon naar de achtergelegen percelen.

“Het Gemeenschapshuis” delft 1892: Architect Schelling ontwierp in het oude park het gemeenschapshuis als een multifunctioneel gebouw Het is het pand waar TAK architecten nu zijn intrek in heeft genomen.

delft Omdat de leerplichtwet nog niet bestond werden in het verleden in het gemeenschapshuis naai- brei- en haaklessen gegeven (afb. links), was er een bewaarschool in ondergebracht (rechts) en kregen een vergaderruimte, leeszaal en bibliotheek er een plek.

delft Het multifunctionele gemeenschapshuis: Door vier verplaatsbare binnenwanden konden ruimten vergroot worden. Dat maakte het mogelijk een groot publiek deel te laten nemen aan concerten, toneelvoorstellingen en gymnastiekuitvoeringen.

delft In juli 2009 heeft Tak architecten zijn intrek genomen in het voormalige “Gemeenschapshuis”.