Welkom op de informatieavond van Brede School Plus Spoorzone

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oriëntatie avond ouders 27 maart 2013
Advertisements

Op weg naar het “IKC” en een nieuw onderwijsmodel ‘t Schrijverke, loc
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Terugblik Plannen SKPOELSurplus Kinderopvang LeerSaamBellefleur SPCOELNieuwe Nobelaer Surplus WelzijnGemeente Etten-Leur.
De Drie Ballonnen Opvang van 0 – 12 jaar
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Realisatie kindcentrum
Olga Haarman, 11 juni 2009 Kulturhusberaad Positionering van het Kulturhus 1.
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Spelen(d) leren!. Visie Onderwijs en Opvang samen (5 + 7 = 12 uur) in één organisatie die hierin de regie voert! – Dezelfde identiteit – Dezelfde waarden.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
combinatiefuncties woensdag 12 september D&C Amsterdam Alda Koolmees
TussenSchoolse Opvang Ichtusschool 21 oktober 2008 Saskia Delies.
Vijf-gelijke-dagen model
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
Piramide Welkom in de taalklas De VVE- methode.
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Inhoudelijke samenwerking “……..Palet Vliedberg”
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Harmonisatieplannen kabinet
NME: kiezen, leren, meedoen
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht vooruit! Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht.
Voor alle kinderen betaalbare en toegankelijke dagarrangementen woensdag 12 september D&C Amsterdam Antoinette Kat.
Project “De brede huiskamer”. Ontstaan Huiskamers ( 4 tot 13 jarigen ) Onvoldoende gebruik buitenschoolse opvang (BSO) Onvoldoende deelname naschoolse.
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
De Rotterdamse aanpak Wijk- en dagarrangementen brede school
Geerstraat Sterrenschool. Wat is de sterrenschool?  Het hele jaar open van zeven tot zeven  Kinderen leren in één klimaat  Maatwerk voor ieder kind.
Even voorstellen Anja Hol
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
HET KLOOSTER EN OMGEVING Vol energie werken aan een nieuwe start.
Ouderavond donderdag 12 juni Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting.
Ontwikkelen van een opvangaanbod binnen de brede school Swolgen “ Naar een gezamenlijk aanbod van onderwijs,opvang, peuterspeelzaalwerk en activiteiten”
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.
Informatieavond BSO 17 november 2008 Clubhuis DZC'68.
IKC Klarendal.
Welkom bij Freekids: Buitenschoolse Opvang (BSO) Peuterspeelzaal ‘t Krekeltje.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Beleid voorschoolse periode. Geschiedenis peuterwerk moeders komen samen terwijl kinderen spelen vrijwilligers die kinderen samen laten spelen professionalisering.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
1 Brede school in Warmond: samenwerken
Zorg voor peuters Vroeg Erbij in Assen Zorg voor jonge kinderen.
Bewonersavond Brede School De Horden 6 september 2012.
Introductie bijeenkomst Vensterschool Selwerd Paddepoel Eugène Hegeman, Freek Molenkamp, Mariëlle Reneman.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
Kindcentrum [naam] Voor ieder kind van 0 tot 13 jaar!
CMWW Peuterspeelzaalwerk Voor wie de taal niet beheerst blijft de wereld een gesloten boek Marjo Hoek
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Wet OKE Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
1 Informatie ouderavond Voor de ouders van de nieuwe leerlingen van de J.F. Kennedyschool schooljaar
Freekids Kinderopvang
Krimp als kans… omdat we samenwerken!
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
JEUGDzorg - voor wie?.
Transcript van de presentatie:

Welkom op de informatieavond van Brede School Plus Spoorzone

Welkom op de informatieavond van Brede School Plus Spoorzone De organisaties van de brede school plus Brede school plus: meer dan de som der delen Het gebouw Tijdsplanning Vragen? Adviezen

De kinderen op onze school De basis voor een zonnige toekomst Onze school Onze school is gebouwd rond kinderen. Hoe het kind opgroeit, leert, zich ontwikkelt, is waar het om draait. Optimale ontwikkelingskansen voor ieder kind op ieder gebied. Ontwikkeling in een omgeving die duidelijk en herkenbaar is voor onze kinderen. Een omgeving waar respect, openheid en de kans om een individu te zijn centraal staan. Dit alles vanuit de Katholieke grondslag van de school. De kinderen op onze school Ieder wil het liefst dat het schoolleven van zijn of haar kind probleemloos verloopt. Om dat te bereiken bieden wij een evenwichtig programma aan. Met oog voor de ontwikkeling van ieder kind als leerling en als mens. Naast het evenwicht wat we in het programma brengen voldoet dit natuurlijk ook aan alle wettelijke eisen.

VISIE Kernwaarden Hoger doel Kernkwaliteiten Gewaagd doel De basis voor een zonnige toekomst VISIE In de praktijk van alledag, in het klaslokaal en daarbuiten, maar ook in onze doelen voor de toekomst gaan we uit van onze visie: Waarvoor staan wij? Kernwaarden Waarom bestaan wij? Hoger doel Kernkwaliteiten Waarin blinken wij uit? Gewaagd doel Waarheen gaan wij?

Hoger doel: Waarom bestaan wij? De basis voor een zonnige toekomst Hoger doel: Waarom bestaan wij? D’N OVERKANT biedt een stevig fundament voor hun verdere persoonlijke en sociale groei naar evenwichtige en verantwoordelijke jonge mensen voor elke leerling. D’N OVERKANT laat kinderen plezier beleven in het (samen) spelen, leren, werken…leven! Gewaagd doel: Waarheen gaan wij? We willen in ons werk graag bereiken dat kinderen zich weerbaar op kunnen stellen. Dat ze een positieve kijk ontwikkelen op de samenleving. Dat kinderen de weg kunnen vinden en een standpunt in kunnen nemen in de hoeveelheid informatie die op hen af komt. We willen de kinderen niet alleen respect bijbrengen op geloofsgebied, maar ook voor mensen die anders zijn dan zijzelf. Uiteraard binnen de geldende regels en afspraken op onze school. Belangrijk is dat we de kinderen de gelegenheid geven om onder alle omstandigheden zichzelf te zijn. Kinderen moeten de dingen op eigen wijze kunnen benaderen, hanteren en in zich opnemen. Zo kan uw kind aan zichzelf bouwen. Zo ontstaat een begin van persoonlijke vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dit alles passend binnen de kaders en structuur van de school.

Optimale ontwikkeling De basis voor een zonnige toekomst Kernwaarden: Waarvoor staan wij? Zelfstandigheid Optimale ontwikkeling Evenwicht Sociaal en kritisch

Positieve onderlinge omgang De basis voor een zonnige toekomst Kernkwaliteiten: Waarin blinken wij uit? Open communicatie Duidelijke structuur Hoge betrokkenheid Positieve onderlinge omgang Uitgekiende inzet personele middelen Goede lesmethoden en lesmateriaal

Praktische gegevens 450 leerlingen 21 groepen De basis voor een zonnige toekomst Eén van de 6 basisscholen van 2 gebouwen: Hoofdgebouw: groepen 1/2, 3 en 4 Dependance: groepen 5 t/m 8 Praktische gegevens 450 leerlingen 5 groepen 1/2 3 groepen 3 3 groepen 4 3 groepen 5 3 groepen 6 2 groepen 7 2 groepen 8 21 groepen 34 leerkrachten 1 leerkrachtondersteuner 1 administratieve kracht 2 conciërges 3 schoonmaaksters Management Team: Directeur Adjunct directeur Interne begeleider Ict-er (beheerder)

Surplus Kinderopvang

Opvang bij Surplus Kinderopvang 5 Kinderdagverblijven in Etten-Leur en 7 in andere plaatsen in Brabant. Opvang voor kinderen van 0-4 jaar 7 Peuterspeelzalen in Etten-Leur en 5 in andere plaatsen in Brabant. Opvang kinderen van 2 ½ - 4 jaar 6 Buitenschoolse opvang vestigingen in Etten–Leur waarvan 1 specifiek Sport BSO en 7 vestigingen in andere plaatsen in Brabant. Opvang voor kinderen van 4-13 jaar Gastouderopvang Opvang voor kinderen van 0-13 jaar Tussenschoolse opvang op 7 scholen in Etten-Leur en 2 scholen in het andere plaatsen in Brabant. Tussen de middag overblijven op school

WERKWIJZE Persoonlijk Actief Dichtbij

KIN DERCENTRUM DIKKERTJE DAP GESCHIEDENIS: Opgericht in 1989 door Lian Roovers. Op 1 januari 2001 overgenomen door Stichting De Zuidwester. Op 1 juli 2009 overgenomen door Surplus Kinderopvang

Dikkertje Dap weetjes Aantal medewerkers Dikkertje Dap 24 Pedagogisch medewerkers 1 Huishoudelijk medewerkster 1 administratief ondersteuner 1 assistent locatiehoofd 1 locatiehoofd Kwaliteit Surplus Kinderopvang en dus ook KC Dikkertje Dap zijn HKZ gecertificeerd. We werken enkel met gediplomeerde pedagogisch medewerkers met minimaal SPW 3. Alle medewerkers VOG

Kinderdagverblijf - Kinderen van 0 - 4 jaar 4 Verticale groepen met maximaal 16 kinderen. Opvang capaciteit per dag 64 kinderen. Open 7.00 – 18.00 uur Vast dagritme Thema gericht werken met VVE

Buitenschoolse opvang Kinderen 4 – 12 jaar 4 Horizontale groepen maximale opvang capaciteit per dag 80 kinderen. Voor en na schoolseopvang 69 kinderen van Den Overkant maken gebruik van de BSO van DAP. Vakantie opvang met vastgesteld en gevarieerd programma Workshops, vb koken, knutselen, buiten spelen etc. Uitleg van de plaats van de kinderopvang in de grote organisatie Surplus

Tussenschoolse opvang Het bieden van opvang aan kinderen van 4-12 jaar tijdens het overblijven op Basisschool D’n Overkant. 4 pedagogisch medewerkers 16 vrijwilligers Kinderen hun lunch laten nuttigen. Toezicht houden en stimuleren van (buiten) spel gedurende de pauze. In totaal nemen 316 kinderen (65% van alle leerlingen) van D’n Overkant deel aan de tussenschoolse op één of meerdere dagen.

Peuterspeelzaal Het Beukennest T.o.v. Basisschool D’n Overkant Kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar Open van 9.00- 12.00 en/of 13.00- 16.00 uur Groep bestaat uit 16-18 kinderen Aantal groepen 4 (1 groep is een ochtend en middagdeel) Capaciteit 32 kinderen per dag. Medewerkers 3 leidsters 2 begeleidster 2 VVE leidsters Thema gericht werken met VVE

BEDANKT VOOR UW BELANGSTELLING

Opbouwwerk Het opbouwwerk ondersteunt bewoners en wijkverenigingen, om de leefbaarheid in buurten en wijken te verbeteren. Het opbouwwerk zet zich in om ‘ontmoeting’ binnen de brede school te stimuleren. Opbouwwerk biedt begeleiding bij: actief buurtbeheer wijkontwikkelingsplannen (WOP) bewonersparticipatie bevordering van de sociale cohesie Altijd samen met bewoners (jong en oud) en de wijkpartners

Sociaal cultureel werk Inzet op wijkgebouwen & brede scholen waar mensen met welzijnsvragen terecht kunnen. Het sociaal cultureel werk ondersteunt vrijwilligers bij het opzetten van activiteiten die de sociale cohesie in de leefomgeving bevorderen. De activiteiten dragen bij aan participatie en ontwikkeling, en bieden ontmoetingskansen.

De brede school plus: Meer dan de som der delen Samenwerkingsverband tussen organisaties met een aanbod voor kinderen van 0-12 jaar. Een netwerk van onderwijs, kinderopvang, zorg en welzijn. Samenwonen in een multifunctionele accommodatie Met als doel: verbeteren van ontwikkelingskansen voor kinderen op school, in het gezin en in hun vrije tijd.

Pedagogische uitgangspunten Brede Ontwikkeling stimuleren: Cognitief Motorisch Creatief Sociaal-emotioneel

Vroeger Jeugdgezond-heidszorg RK School Peuter- speelzaal 2,5-4 jaar Kinderopvang 0-4 jarigen Kunsteducatie BSO/ Kinderopvang 4-12 jarigen Gymzaal Onderwijs & verenigingen Sportactiviteiten Welzijn en wijkactiviteiten 0-99 jaar Opvoedings-ondersteuning Jeugdzorg 4-12 jarigen

1 kindercentrum voor 0-12 jaar plus het centrum De brede school plus: Meer dan de som der delen 1 kindercentrum voor 0-12 jaar plus het centrum RK school 1 programma 1 dagarrangement 1 gebouw Diverse specialismen Samen werken aan de ontwikkeling van kinderen van 0-12 Welzijn en wijkactiviteiten Kinderopvang & peuterspeelzaal & BSO Gymzaal Naschoolse activiteiten sport, kunst Samenwerking: CJG

De brede school plus: Meer dan de som der delen VB Probleem: taal/ ontwikkelingsachterstanden Vroege signalering consultatiebureau Extra dagdelen Peuterspeelzaal Extra begeleiding Kinderdagverblijf Extra zorg voor peuters Meer methodisch aanbod 0-6 jaar Aansluiting met taalprogramma op school Overdracht aan basisonderwijs Bibliotheek levert expertise en materiaal

De brede school plus: Meer dan de som der delen Inhoudelijke richting: Inzetten op VVE/ doorgaande lijn Aanbieden prettig dagarrangement Invulling Plusfunctie Mogelijke andere thema’s: Samenwerking zorgcomplex Natuur en milieu Sport Cultuur Leesbevordering/ media-educatie Gezonde leefstijl

De brede school plus: Meer dan de som der delen Proces van samenwerking al gestart: Bouwgroep MT Gezamenlijke studiedagen Gluren bij de buren Afspraken bv met TSO Waar worden wij enthousiast van?

De brede school plus: Meer dan de som der delen Gezamenlijke infoberichten Infoavond ouders/ wijkbewoners MR/ OC geinformeerd via eigen organisatie www.bredeschooletten-leur.nl: digitale nieuwsbrief Ideeen?

De brede school plus in de spoorzone: kenmerken gebouw 2 bouwlagen Uitbreiding mogelijk op 3e bouwlaag 25 klaslokalen Met mogelijkheid tot uitbreiding met 4 lokalen 1 groep kinderdagverblijf 1 groep peuterspeelzaal Met mogelijkheid tot uitbreiding 2 groepen 4 groepen BSO Wijkgebouw

De brede school plus in de spoorzone: kenmerken gebouw Theater Multifunctionele ruimte Gymnastieklokaal Aula Speellokaal Verwerkingsruimte in de gangen Kinderen komen direct hun groepsruimte binnen (bv per 2 groepen)

De brede school plus in de spoorzone: omvang van het gebouw Wijkgebouw 82 Gymnastieklokaal 416 School 2.018 Kinderdagverblijf 223 Gemeenschappelijke ruimtes 458 Gangen en constructie 924 TOTAAL 4.121 m2

De brede school plus in de spoorzone: kwaliteit gebouw Energie besparing Zonnepanelen Beter geïsoleerd Binnen onderhoud Lambrisering Transparant geschilderde kozijnen Buiten onderhoud Baksteen Aluminium kozijnen

De brede school plus in de spoorzone: gebouw en beheer Gemeente bouwt Surplus Kinderopvang huurt Beheersovereenkomst wordt afgesloten tussen Stichting Brede Scholen met school + gemeente.

De brede school plus in de spoorzone: gebouw en omgeving Ongeveer 2000 m2 buitenruimte Waaronder stuk bos Aparte buitenspeelruimte jonge en oudere kinderen Gevel concordialaan gesloten, opening aan achterzijde Verkeer, voetpaden Parkeren aan achterzijde Nieuwbouw zorgcomplex en huizen

De brede school plus in de spoorzone: planning 10 Okt 2011 Start aanbesteding procedure Feb 2012 Aannemer en ontwerper bekend Mrt – Nov 2012 Uitwerken ontwerp tot start bouw Dec 2012 – Dec 2013 Bouwen school Jan 2014 In gebruik name school

Vragen?

Adviezen?