Word 2007 / 2010 een veelzijdige interactieve tekstverwerker

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pagina-instelling.
Advertisements

Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
MAAK JE EIGEN STARTPAGINA MET DEZE WEB 2.0 TOEPASSING Netvibes.
Word 2007 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De.
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Een tablet voor elke docent……
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
1 Samenwerkend leren met Google Docs Werking en mogelijkheden van online tekstverwerken.
Training voor Microsoft® Lync™ 2010 voor gemachtigden
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
OpenOffice.org 2.0 ● Het complete Officepakket  Writer – een krachtige tekstverwerker  Calc – een uitgebreide werkbladtoepassing  Impress – een indrukwekkend.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Tablets wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 18 december © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Mailoplossingen voor het onderwijs
Website maken met WordPress
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Aan de slag met Evernote Documenteer je leven, overal en altijd 1.
HTML Les 1: Introductie HTML
WordPress les 3.
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
Word 2007 / 2010 een veelzijdige interactieve tekstverwerker
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
Presentatie Clubmiddag 21 mei 2014 door Henk Kesting soorten en instellingen.
Werken met een adressenbestand
Werken met een adressenbestand in Word 2010 wo
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
HANDIGER MET WORD Les 1A. Onderwerpen  Kennismaking en verwachtingen/wensen  Op één lijn komen  Verschillende versies van Word  Sneltoetsen  Het.
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
Hoe een pc met behulp van
Online filmpjes maken. (
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW De Overstap.
Online filmpjes maken. (
Sales Tips.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Uitleg Umbraco - Powerpoint Presentatie
Windows 10 - edge woensdag 6 januari Automatische installatie Windows 10 Windows 7 / Windows 8.1 Vanaf januari 2016 wordt Windows 10 geïnstalleerd.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Hallo Aanmelden. Opslaan. Delen. Bij Office draait het om werken zonder beperkingen. U werk gaat overal met u mee naartoe en is automatisch beschikbaar.
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Hoe werkt mijn werkplek?
Klik op een app voor meer informatie: -ZermeloZermelo -Its LearningIts Learning -OneDriveOneDrive -Kahoot!Kahoot! -QuizizzQuizizz -QuizletQuizlet -Aura.
Hoe werkt mijn werkplek?
OneNote gebruiken als digitaal notitieboekje
Update naar Windows 10.
S N V WORD-2007 voor BEGINNERS Microsoft Word-2007.
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Hoe werkt mijn werkplek?
Gescande Oostendse Documenten
in Word Vijf nieuwe manieren van werken
Speedy’s go digital – basecamp base
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Word 2007 / 2010 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De muis is inmiddels 45 jaar oud……..

Wikipedia: Een tekstverwerker is een computerprogramma voor het schrijven,bewerken en opmaken van teksten in een natuurlijke taal In de jaren negentig brak Windows door en kwam er een sterke vraag naar grafische tekstverwerkers, op basis van het principe WYSIWYG (what you see is what you get), waarbij de gebruiker direct een beeld krijgt hoe een afgedrukt document eruit zal zien. Hiervan heeft MS Word duidelijk het meest geprofiteerd.

Een tekstverwerker beschikt minimaal over de mogelijkheid: een document uit een bestand in te lezen, in een bestand op te slaan en op een printer af te drukken delen van een tekst moeten kunnen worden gewist, ingevoegd of gewijzigd. Een aantal geavanceerde functies zoals spellingcorrectie en het automatisch bijhouden van voetnoten, eindnoten, inhoudsopgave en indexen werden al vroeg aan tekstverwerkers toegevoegd, maar sindsdien is deze categorie software weinig geëvolueerd. De mogelijkheid die veel tekstverwerkers ook hebben is het snel vervangen van het ene tekstfragment door het andere. Verder zijn er zoekroutines om een bepaald woord, of een bepaalde combinatie van woorden te vinden. Automatisch nummeren van pagina’s en het invoegen van figuren en tabellen is ook gemeengoed geworden in tekstverwerkers.

Mobiele tekstverwerking: - Mobiele telefoons hebben vaak de mogelijkheid een kleine tekst in te typen, op te slaan en te bewerken bijv. als concept-SMS of "notitie". - Op smartphones kan soms een tekstverwerker worden geïnstalleerd, bijv. Word Mobile als onderdeel van Microsoft Office Mobile - Op een pda is tekstverwerking vaak mogelijk - Ook op netbooks (subnotebooks), laptops en tablets is tekstverwerking mogelijk. - Nieuw: Windows Live SkyDrive met het eenvoudige Officepakket gratis! Er zijn vele tekstverwerkers o.a.: Word Perfect: (DOS) Rond 1990 wereldwijd het meest gebruikt Open Office: Writer (multiplatform: diverse besturingssystemen) Microsoft: MS Word (Windows) Microsoft: MS Word Pad (Windows) Apple: Pages (Mac OS X) Kantoorsoftware: het Officepakket Samen met bijvoorbeeld spreadsheet-, tekstopmaak- en database-software horen tekstverwerkers tot de zogeheten kantoorsoftware. Vaak worden dit soort programma's door de fabrikant bij elkaar in een geïntegreerd officepakket geleverd. Dit heeft als groot voordeel dat gegevens uit bijvoorbeeld een spreadsheet gemakkelijk in een tekstdocument kunnen worden geïmporteerd

Met behulp van MS Word 2007 / 2010 kun je: Tekst typen & opmaken van simpele notities met eenvoudige opmaak tot boeken met Ingewikkelde typografie en afbeeldingen Tekst indelen door het maken van secties of door alinea’s te bewerken kun je tekst in delen opmaken en voorzien van aparte kop- en voetteksten Tekst controoleren de spellingcontrole, zoeken en vervangen, wijzigingen bijhouden etc. in Word bieden een extra greep op je teksten vvvvvvvvvvvvvvvvvv

Verschillen tussen Word 2003 en Word 2007 / 2010 Het grootste verschil betreft de bediening. In plaats van de menubalk en werkbalken in Word 2003 gebruik je m.i.v. Word 2007 de Office-knop en in Word 2010 de Bestandknop om de functies Opslaan, Afdrukken etc. te vinden. Nieuw is het lint om opdrachten te geven.

Boven in scherm Onder in scherm Lint Titelbalk Windowsknoppen Office-knop 2007 of Bestandknop 2010 Lint Titelbalk Windowsknoppen Boven in scherm Onder in scherm Statusbalk Vensterknop Leeg document Taakbalk Windows

Belangrijk: de Officeknop of Bestandknop geeft opties voor het werken met documenten Gebruik altijd Opslaan als Word 97-2003 document , dan kunnen ontvangers die geen Word 2007/2010 hebben je document ook openen. Let op de extensie: Word 2007/2010 .docx Word 2003 .doc

In Word 2003 kennen we de menubalk en werkbalken In Word 2003 kennen we de menubalk en werkbalken. Alle toepassingen zitten daarin verstopt. In Word 2007 /2010 hebben we tabbladen in het lint, met in de tab de hoofdtaak. Deze hoofdtaak is weer verdeeld in groepen die uitgeklapt kunnen worden.

alle mogelijkheden van deze taak te zien Hoofdtaak Start Subtaak Lettertype klik op pijltje om alle mogelijkheden van deze taak te zien

De werkbalk Snelle toegang bevindt zich onder of boven het lint De werkbalk Snelle toegang kan men zelf aanpassen met knoppen die je veel gebruikt: klik rechts op een knop en kies Toevoegen aan werkbalk Snelle toegang

Word 2007 Om nog veel meer veelgebruikte functies op de werkbalk te krijgen klik je op de Officeknop en onderin op Opties voor Word: kies Aanpassen en hier kun je allerlei knoppen voor de werkbalk Snelle toegang kiezen.

Word 2010 Om nog talloze veelgebruikte functies op de werkbalk te krijgen klik je op de Bestandknop en op Opties: Hier kun je het Lint Aanpassen of de werkbalk Snelle toegang met knoppen uitbreiden.

rechts uitlijnende tab decimale (komma) tab Liniaal kwijt? Word 2010 Knop om het lint te minimaliseren (verdwijnen) en te maximaliseren (terugkomen) Tabs kun je kiezen door op de tabknop links boven de liniaal te klikken: links uitlijnende tab tab voor centreren rechts uitlijnende tab decimale (komma) tab Liniaal kwijt? Klik in de rechter bovenhoek onder het lint op de knop, de liniaal verschijnt (of verdwijnt indien gewenst!)

Sky Drive Nodig is een Microsoft-account: Al je apparaten synchroniseren en alles is altijd en overal bereikbaar Nodig is een Microsoft-account: Microsoft account is de nieuwe naam voor het Windows Live ID en bestaat uit een e-mailadres en een wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Hotmail, SkyDrive, Windows Phone of Xbox LIVE. Als je dit al gebruikt heb je dus een Microsoft-account, maar je kunt ook een nieuwe aanvragen. Online versie: gratis Office-pakket www.office.live.com Als de link niet werkt, Klik er rechts op en kies Hyperlink openen Inloggen met uw Microsoft-account en je hebt de beschikking over Word, Excel en PowerPoint in Windows Live SkyDrive Ondersteuning voor Internet Explorer, maar ook voor Firefox en Safari. Office Online werkt dus ook onder Linux, Mac OSX en op de iPhone. Gratis voor thuisgebruikers.

Office 2013 wordt een dezer dagen door Microsoft gelanceerd. Altijd en overal ter beschikking op PC, laptop, tablet of smartphone. Online is het nieuwe toverwoord, aanmelden met je Windows-account (= Hotmail- of Live-account.) Je kunt meteen gebruik maken van SkyDrive (7 of 25 GB opslagruimte). Wel de SkyDrive app installeren als je nog geen Windows 8 hebt. De app maakt een aparte map aan op je computer, waardoor alle bestanden in deze map automatisch worden gesynchroniseerd met je online SkyDrive-mappen. Klik in Office 2013 in Word of Excel op Bestand, Openen, dan is SkyDrive beschikbaar als opslaglocatie. Je kunt ook via www.office.microsoft.com/nl-nl je bestanden benaderen. Op deze website, linksboven, naast Startpagina, ziet u Mijn Office. Klik hierop en meld je aan en je krijgt al je Office-documenten te zien. Verder kun je bestanden delen via een link of mail, of publiceren op Facebook of Twitter. Ook kunnen deelnemers via een link realtime een PP-presentatie meekijken.

Klik op onderstaande link en je komt op de juiste pagina van Microsoft Trainingen Klik op onderstaande link en je komt op de juiste pagina van Microsoft http://office.microsoft.com/nl-nl/support/results.aspx?ctags=CH010369478&CTT=5&origin=HA101631583 Veel succes