Het oog wil oog wat. Kijk ook op

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Over de cursus Eenvoudige websites bouwen in Rijswijk
ICT Lessen Via onderstaande Modules worden de leerlingen
Pagina-instelling.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
MAAK JE EIGEN STARTPAGINA MET DEZE WEB 2.0 TOEPASSING Netvibes.
Een afdelingswebsite bouwen met Google Sites
Maak hier het ontwerp voor de gemeenschappelijke rand boven (later opslaan als Gif, PNG of JPEG) A3 Webontwerp PowerPointbestand voor achtergrond en gemeenschappelijke.
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Instructie voor het opnemen en bewerken van video’s
Powerpointtraining Hunkemoller
Een digitaal verhaal maken
Functionaliteit voor de manager Beoordelingen Afspraken & Notities
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
Walk-in Pinnacle 14.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Doelpubliek • Bedrijven • Verenigingen • Iedereen die reclame voor zijn bedrijf of product wenst te maken Fictieve tekst op de indexpagina.
Databases via internet
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
powerpointles 1 Nienke Kooistra College Blaucapel
Vademecum Energiebewust Ontwerpen van nieuwbouwwoningen Eric van Zee 16 februari 2007.
POWERPOINT Een tabel invoegen Les 3.
HTML Les 1: Introductie HTML
Beeldpresentatie !!! 17 inch. scherm. F7 voor lagen Collagedocument.
om deze presentatie uit te voeren
Welkom Webshop (PSH). Geachte klant, De online documentatie is vervangen in een webshop. Hier een korte beschrijving van de webshop, met daarin enkele.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Als u Power Point opent, krijgt u twee of drie dialoogvensters te zien
Webpagina ’ s maken ITV 10 maart Onderwerpen Ontwerp en inhoud Navigatie HTML: de basis Webpagina’s in Word.
ICT-voorstelling: onderhoud van een website Donderdag 23 oktober 2008.
Fotobewerken met 2Pic Auteur: J.Görtzen.
Beeldaspect RUIMTE René Akkerman start.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Mijn eerste Website bouwen
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb Websites maken in Word les 2.
Wat is downloaden? Bestanden op internet zetten, Bestanden van internet binnenhalen, Surfen op internet.
Geen natuurlijke kleur. Het moet groen,bruin, zandkleurig etc. zijn. Maar geen blauw. Logo en plaatjes van het bedrijf.
WEBBUILDING 07/03/2005 Saartje De Geyter.
Een presentatie maken Les 2
Om willekeurig welke site en welk werk dan ook overzichtelijk te houden, moeten er eerst (sub)directories gemaakt worden: Bijeenkomst 2 online journalistiek.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Welkom bij workshop webdesign
Basis vaardigheden PowerPoint
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Eenvoudige website Weebly
Aan klikken. TAB blad favorieten aan klikken Nieuwe verzamel map maken.
Design je eigen web-pagina Met behulp van Photoshop.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #3 KUBUSCRAFT.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Prospero cursus Just getting started!
Unfold your potential Excellente Excel-tips Februari 2015.
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Workshop website bouwen Les 4. Wat heb je geleerd?
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
How to use a Imac.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Spelenderwijs en ontdekkend leren
Verzin een korte opvallende titel
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Hoe maak je een grafiek met Excel.
Hoe maak je een eyecatcher
Speedy’s go digital – basecamp base
Vervaagde achtergrondafbeelding met overlay in volledige kleuren
Transcript van de presentatie:

Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Waarom webdesign op onze school? Internet is een medium dat steeds belangrijker wordt voor tal van bedrijven. Vroeg of laat heb je hier mee te maken en dan moet je geen angst hebben om mee te praten. Misschien komt er een moment dat je een bestaande of nieuwe website mag ontwikkelen of dat je een bestaande website moet onderhouden. Elk bedrijf dat zich presenteert op het web moet goed nadenken over de manier (huisstijl) waarop. Door zelf een keer een website te maken word je gedwongen na te denken over de structuur van een bedrijf. Deze manier van denken is ook nodig om een goed ondernemersplan te kunnen maken. Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Wat is Frontpage ? Frontpage is een programma waarmee je webpagina’s kunt maken. Je kunt op 3 manieren binnen dit programma bouwen. - A - Met de Frontpage wizard - B - Met gebruik van verschillende frames - C - Met blanco pagina’s en gemeenschappelijke randen Op onze school wordt uitgegaan van een leeg web met blanco pagina’s en gemeenschappelijke randen !!! Tijdens de ontwerpfase staat het monteren met de bekende vaardigheden van PowerPoint (A3) centraal. De verschillende achtergrondbestanden worden opgeslagen als pixelbestand. (1008 br) De uiteindelijke creativiteit en originele vormgeving binnen webdesign wordt gestopt binnen het vak digitale fotobewerking. Deze manier van denken kan ook toegepast worden met de professionele fotobewerkingsprogramma’s Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Hoe maak ik een leeg web? We openen eerst het programma Frontpage en maken een nieuw web bij bestand, nieuw web. - 1 - Open Frontpage - 2 - We kiezen leeg web - 3 - Maak een nieuwe lege pagina - 4 - Sla de pagina op. Controleer of deze eerste pagina index heet - 5 - Sluit Frontpage af - 6 - Controleer waar Frontpage jullie map met daarin jullie indexpagina heeft opgeslagen. - 7 - Verplaats eventueel de complete map naar de juiste opslagmap (op de D schijf in je eigen klassenmap) - 8 - Verander de naam zodat je duidelijk zichtbaar maakt welke webmap van jullie is. Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Hoe maak ik snel een leeg web? Op de C schijf staat een leeg web met daarin de eerste lege pagina al klaar. In deze pagina vind je de belangrijkste instructie - 1 - Ga naar de C schijf naar Mijn documenten - 2 - Kopieer de complete map Leeg Web JWAM - 3 - Ga naar je eigen map op de D schijf en plak deze hier neer 4 - Verander de naam zodat je duidelijk zichtbaar maakt welke webmap van jullie is. Voorbeeld in FRONTPAGE Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Hoe bouw ik op begrijpelijke wijze? Er zijn verschillende manieren om een site te bouwen. In elk boek kun je de manier van werken na/lezen. Een eenvoudige en begrijpelijke werkwijze is waarin je de pagina’s elke keer los opslaat onder een andere naam. De eerste pagina moet wat betreft de vormgeving dan wel zo compleet mogelijk zijn. (inclusief de platte tekst in de tabel) Controleer eerst of je al een map met een leeg web hebt aangemaakt op je harde schijf (D). Ga na of de index pagina ook is opgeslagen. Is dit niet het geval ga dan terug naar: leeg web maken of snel een leeg web kopiëren van C naar D Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Achtergrond bestanden plaatsen? Gebruik als achtergrond een pixel bestand (Gif, PNG of JPEG) dat geschikt is als een algemene achtergrond (hier overheen komt nog de invulling van je pagina in Frontpage) voor je website. Bedenk dat de achtergrond zich zowel in de breedte als in de lengte in de browser zal herhalen. Als we uitgaan van een 17 inch beeldscherm maak het bestand dan 1008 pixels breed. Wil je bijvoorbeeld rechtsonder een illustratie plaatsen die op elke pagina terug komt plaats deze dan zo in je bestand dat deze in de browser op de juiste plaats terecht komt. Door je achtergrond wat extra lengte te geven zal de illustratie zich niet te snel herhalen. 1 - Plaats de cursor op het midden van de pagina. 2 - Klik met rechtermuisknop en kies voor eigenschappen pagina 3 - Kies voor het tabblad achtergrond en plaats bij de knop bladeren je achtergrondbestand. 4 - Ga naar tabblad marges en zet deze op O Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Gemeenschappelijke randen? Gemeenschappelijke randen zijn randen die op elke pagina zichtbaar zijn. Het ontwerp moet dan ook zodanig zijn dat het geschikt is voor elke pagina. (opmaak gemeenschappelijke randen) Je kunt hier het bedrijfslogo en de naam van de site vormgeven. De uitstraling (huisstijl) van de website wordt mede bepaalt door de combinatie van de achtergrond, de gemeenschappelijke randen en de lay-out van de platte tekst. 1 - Plaats de cursor in de gemeenschappelijke rand (uiterst links) 2 - Kies voor invoegen figuur uit bestand. Als de kop niet past over de achtergrond, ga dan naar eigenschappen pagina (rechtermuisknop) vervolgens naar tabblad marges en zet deze op O Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Tabellen maken? Wanneer je platte tekst typt in een webpagina dan loopt de regel net zo lang door als het beeldscherm groot is. Op een groot scherm is er dan misschien maar één regel zichtbaar terwijl op een klein scherm de tekst verdeeld is over drie regels. Dit willen wij als vormgever dus niet!!! - Ga naar Tabel - Invoegen tabel - Bijvoorbeeld: 600 pixels, randdikte 0, 2 rijen. - Je kunt nu de de tabelbreedte zelf aanpassen Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

(Hyper) links maken? Maak eerst pagina’s en daarna pas de ’hyperlinks’ - A Hyperlinks op Pixelbestanden (b.v.PNG) (b.v afbeelding in gemeenschappelijke rand) - Zet werkbalk op figuur - Klik afbeelding aan!! - Teken hotspot (in werkbalk figuur) om het te linken gebied!! - B Bovenin het scherm - ‘Invoegen’ en daarna naar ‘Hyperlinks’ - C JAVA Knoppen - ’Invoegen’ Webcomponet - Kies: Knop met aanwijseffect Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com

Terug Het oog wil oog wat. Kijk ook op www.prvsite.com