“DE WEGWIJZER” door Iet Bezemer-Keemink

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Gemaakt door Odessa koorevaar
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Opvoeding.
De Slippertjes.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Bezoek een sportief evenement:
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Woord van Leven April 2014.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Voetstappen in het zand
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: When I was lost (There is a new song) © 2001 Kingsway's Thankyou Music.
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
De visie is Jezus One for all.
Bij het kolenvuur Johannes
…..overrompeld door verdriet
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
Rode Rozen.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Het verhaal van Pasen.
Mijn verjaardag..
Een liefdesgeschiedenis
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Wandelen met de Ontzagwekkende
Schoolproject in beeld
Advent 2014 Logo school.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In Uw licht zien wij het Licht
Wat is de zin van het leven?
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
DE SPIEGEL.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Een voorbeeld dat navolging verdient
Welkom Zondag 30 augustus 2015
‘Mixed up piles’.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

“DE WEGWIJZER” 1952-1955 door Iet Bezemer-Keemink

VOORWOORD De”Wegwijzer” is de titel van een blad wat wij in de jaren vijftig hebben uitgegeven. Het was een blad voor en door woonwagenbewoners. De naam Meester Bezemer die je diverse keren tegenkomt in deze presentatie,was de hoofd-leider van de woonwagenclub Omdat er niet zoveel over deze materie geschreven is, leek mij het zinnig om wat herinneringen op te schrijven. “”

MEESTER BEZEMER TUSSEN DE CLUBLEDEN

HET WOONWAGENKAMP Het woonwagenkamp lag even buiten het dorp Pernis, aan de overkant van de oude gasfabriek en dicht bij de politiepost. Als wij vroeger naar het zwembad gingen kwamen wij er langs. Min of meer bekeken we de woonwagenbewoners met argwaan. Zij hadden soms van die aparte kleren. En de dames hadden lange rokken, wat in die tijd niet de gewoonte was. En met God en gebod hielden ze weinig rekening, zei men

Deze kaart vond ik bij de herinneringen van mijn man Van een woonwagenkamp bewoonster

HET BEGON MET EEN KERSTFEEST Het was een drukte van belang toen het kerstfeest begon. Behalve bij het vertellen.Toen waren ze muisstil. En na het drinken van wat chocolademelk en een kerstkransje, met in hun hand een kersttimp en wat sinaasappelen gingen ze weer naar huis.Tot het volgende jaar maar weer. Maar daar voelde meester Bezemer niets voor. Een wekelijkse club moest er komen en wel zo gauw mogelijk. En zo gezegd ook zo gedaan. En na enkele weken mochten ze in het Gereformeerde jeugdgebouw En kreeg de club gelijk een naam. De kruisbanier.

GENIETEND VAN DE CHOCOLADEMELK

UITBREIDING De club die groeide als kool. En wanneer er veel wagens op het kamp stonden moesten we zelfs twee maal club houden achter elkaar. Ook was er inmiddels een Evangelisatie zangkoor opgericht wat regelmatig zong op het woonwagenkamp en bij diverse christelijke toneeluitvoeringen. Mijn man was amateurdirigent. Thuis heb ik nog een vaas met inscriptie staan die wij bij ons huwelijk hebben gekregen. En van het een kwam het ander. Meester Bezemer werd zelfs een vraagbaak voor velen uit het kamp op allerlei terrein.

Meester Bezemer aan het pitrieten als voorbereiding voor het clubwerk

FEESTELIJKE BIJEENKOMSTEN Kerstfeestvieringen, Paasfeest en het Pinksterfeest waren hoogtijdagen van de club omdat de ouders dan ook aanwezig waren. Op het Pinksterfeest werd zelfs een pinkstervuur gehouden vlakbij het kamp. Ook hebben de clubleden in het dorp Pernis een toneelstukje opgevoerd “Tien paar klompkes.” Dat was voor hen een bijzondere gebeurtenis. Een teken dat ze ook mee telden.

OPOE EN SIEM Dit is een foto van Opoe uit het kamp en Siem haar ongetrouwde zoon. Diverse woensdagmiddagen las ik Opoe voor uit de kinderbijbel. Of ze er veel van snapte? In ieder geval scheen ze het prettig te vinden als ik kwam.

Alles in een notendop Het is maar een klein overzicht wat ik geef op deze website. Op andere wijze ben ik er wat uitvoeriger op ingegaan. Want echt, wat je in drie jaar kunt beleven is geweldig. Ziekte, dood, vreugde, en geweldige evenementen. Eigenlijk alles wat je in een dorp of stad ook kan meemaken. Jaren die diepe indruk op mij hebben gemaakt en waar ik veel van mocht leren.

Viering van het driejarig bestaan Alle leiders en leidster kregen een cadeautje van de kinderen van de club, wat erg op prijs gesteld werd. Er was een hechte band gesmeed, want lief en leed waren samen gedeeld.

Afscheid De afscheidswoorden voor mijn man zijn typerend en luidde: Weinig uw woorden groot was uw daad Hier een herinnering uit de woonwagenstraat Met de dank daaraan verbonden De laatste groet hiermede nagezonden Dat God u verder zegenen mag Dat is het wat ons volkje gaarne zag Een bewoner uit de Kampstraat