Leonardo Project F&B4YOU

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Indeling van het dierenrijk.
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
De zee Hallo ik ben Krabbie de krab!.
HET RIJK VAN DE DIEREN.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Gewervelde.
De actieve voedingsdriehoek
Verwondering … 5 A. Haar als een amazonewoud Haar is als een amazonewoud zo vrij en zo uniek. Ik ben er zo verwonderd over net als over prachtige muziek.
“Leonardo Project” F&B 4You
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
3.8.1 Vissen ‘De vis wordt duur betaald’. ‘Boter bij de vis’.
Voeding met een gezonde “plus”
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
“Leonardo Project” F&B 4You
Deze vacht is dicht en wollig
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
Weer- raadseltjes.
Een toets van licht en kleur
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Kleuren Kleuren.
Tijger Door Jorne en Jan.
De leeuw Door Tessa en Jolien.
Ratten.
Klein wit visje huilt. Het is zijn mama kwijt. Is dit de mama van wit visje? Nee, dit is een krab, en die is rood.
3.8.1 Vissen 1 Zoet water Stekelbaars Snoek Baars Paling Blankvoorn
Voedingsstoffen.
Noten en zaden.
Kenmerken Naar de vragen
9 Januari, Rick den Dekker Wulp, Kievit, Grutto
19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant
Soortenkennis 3 Juni 2014, Koen Stevens
28 maart 2014 – Stan Croes Snoek – Baars– Zeelt
Door: Dennis en Jo.
De chordadieren Michelle borghers.
Soortenkennis 25 februari 2014 – Bram Romein
Woordenschat groep 5 Thema 9 Les 3
WEEKDIEREN MICHELLE BORGHERS.
13e Grote Rekendag 2015 Doe jullie handen maar omlaag.
Gemaakt door: Noa & Fenna
Piratenquiz… Schip ahoy!.
Zoek de schelp!.
Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
Zeg Hennie 1 Zeg Hennie is die kat van jou, die kat daar in die schoen? Welnee dat is de mijne niet, groen de mijne die is groen Fa-la-la, fa-la-la, fa-la-la-la-la.
Regenwormen.
Kijk hoe het groeit ! Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
1.
Thema 4: Ordening Het dierenrijk (1).
Cognitieve ontwikkeling bij kleuters
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Breng de brief naar de goede huiskleur
Surinaamse groenten.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Weerraadseltjes.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Kikker kleuren
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Kleur kleuren.
Kleuters spelen toch alleen maar?
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
NATUURLES maar dan anders
“Knuffels” Kies een spel.
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Vormen tellen.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Leonardo Project F&B4YOU SCHAALDIEREN en WEEKDIEREN

Ichcthyc voedszel voorzien van een schelp SCHAALDIER Ichcthyc voedszel voorzien van een schelp Ze hebben: Lange buik en waaiervormige staartvin Kleine buik en geen waaiervormige staartvinn Ze leven in: Rotsachtige, modderig of zanderig zeebodems

MAKKELIJK VERTEERBAAR!!! Voedingskenmerken Eiwitten, meervoudig onverzadigde vetzuren en Vitamine B Rijk aan zink, magnesium, fosfor, calcium, ijzer en jodium Mager vlees (82 gram water en 1-2 gram vet per 100 gram vlees) MAKKELIJK VERTEERBAAR!!!

VERSHEID PARAMETERS Hard schelp Helder zwarte ogen Zoutig geur Levend verkocht!

Bereidingswijzen: koken met sauzen, roosteren RIVIERKREEFT Lichaam: rode-violet shelp met stekels op de oppervlakte; vier poten en klauwen – tot 8 kilo– hoge kwaliteit vlees Bereidingswijzen: koken met sauzen, roosteren

Bereidingswijzen: Koken met sauzen, roosteren. KREEFT Lichaam: grote schaaldier met twee grote klauwen op de eerste twee benen extremiteiten. Blauw-zwart harde schaal – tot 6 kilo. Wit stevig vlees. Bereidingswijzen: Koken met sauzen, roosteren.

bereidingswijzen: roosteren, in een pan, stoven of in sauzen. Garnaal Lichaam: verdeel in hoofd, buik, staart en 10 benen. Kleiner dan 20 cm, grijs-bruin shaal. bereidingswijzen: roosteren, in een pan, stoven of in sauzen.

Bereidingswijzen: Roosteren, frituren, of in sauzen. SCAMPI Lichaam: zoals een kleine kreeft. Roos-rood-oranje schaal. Hoge kwaliteit vlees, een beetje duur. Bereidingswijzen: Roosteren, frituren, of in sauzen.

KRAB Lichaam : rond groenachtig bruine schaal, vijf poten en twee klauwen. Stevig, heerlijk vlees. bereidingswijzen: In soep, sauzen of au gratin. Zijn vlees kan ingeblikt verkocht worden.

WEEKDIEREN Ongewervelde ichcthyc voedsel met een zachte lichaam Ze kunnen: Koppotige Tweekleppige of schaal-en schelpdieren Gastropoden Ze leven in: rotsachtige of zandige zeebodem of naast de rotsachtige kusten.

CEPHALOPODEN Hoofdeigenschappen Inwijdige shaal bij sommige soorten Een reeks van zuignappen tentakels rondom een snavel genaamd "mond“ Een grote, zak-vormige hoofd. Versheid parameters Stevig, wit-roos vlees, levendig, helder oog, zoutig geur

TWEEKLEPPIGE OF ZEEVRUCHTEN Hoofdeigenschappen Kalkhoudende schaal met scharnierende kleppen Ze eten plankton Versheid parameters Ze moeten levend zijn met gesloten kleppen. Zij moeten vergezeld gaan van een stempel van de plaats van herkomst, soort en vervaldatum.

Volute, kegelvormige schaal Versheid parameters GASTROPODEN Hoofdeigenschap Volute, kegelvormige schaal Versheid parameters Schaal strak lichaam en zoutig geur

OCTOPUS Lichaam: Ronde lichaam, acht zuignappen tentakels rond de mond. Grijs en groenachtig gele strepen Bereidingswijzen: voor het koken, moet het geklopt worden om het te verzachten - Koken, in salades, stoven of roosteren

PIJLINKTVIS Lichaam: lang, roos-violet ruit-vormig. Met een vin aan beide kanten. Binnen in de zak is er een doorzichtig kraakbeen. Mager, mals vlees. bereidingswijzen: Roosteren, koken, in salades, frituren (door het snijden van de zak in ringen)

INKTVIS Lichaam: Groenachtig geel ovaal vorm, met een vin eromheen, 10 tentakels. In de zak is er de inkt zak met een witte kraakbeen binnenin, “been” genoemt. Vlees kan moeilijk zijn en het moet geklopt worden voor het koken Bereidingswijzen: roosteren, frituren, koken, stoven. De inkt kan worden gebruikt om een saus te maken