Informatiesystemen Het belang van informatie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Digitaal Archief op orde in 10 stappen Alphen aan den Rijn, 15 november 2007 Willem Vanneste.
Advertisements

4.3 De cultuur van het Rijk.
E-DEPOT en digitale toegankelijkheid 19 oktober 2006.
Moederbord en blu-ray.
Componenten voor een werkende computer
Presentatie:ICT.
Interest Groep 1 Voorbereiden op de Praktijk De Nederlandsche Bank Piet Mosch NIOC 8 april 2011 Disclaimers Presentatie op persoonlijke titel Chinese muur.
Gemeentelijk GIS in de regio Kortrijk
De kracht van MySolution
De kracht van Pylades B.V. Pylades is een integrale ICT dienstverlener op het gebied van Dynamics AX, CRM, SharePoint, Business Intelligence en software.
De gids tussen computer en gebruiker
De gids tussen computer en gebruiker
Informatica 1, Blok 1, Hoofdstuk 2
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
De kracht van Pylades B.V. Pylades is een integrale ICT dienstverlener op het gebied van Dynamics AX, CRM, SharePoint, Business Intelligence en software.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
Voorlichting oktober Voorlichting Opleiding Technische Informatica TU Delft Faculteit Informatietechnologie en Systemen (ITS) oktober 2001 Hans.
Administratieve Organisatie Informatieverzorging
Informatiebeheer.
Secundaire data en online databases
Hoofdstuk 5 Secundaire data, online databases en gestandaardiseerde informatiebronnen.
Informatica in de Tweede fase Havo en VWO. De uitgangspunten Informatica is een vak in de vrije ruimte voor de havo 240 slu (voor het vwo 280 slu) het.
Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.
22 november 2011 Kwaliteit door meten Josje Everse En hoe de zelfevaluatie daarbij kan helpen…
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Glow 2011 Gijs Kahmann. Verwachting Mijn verwachting voor Glow was eigenlijk vrij hoog want ik was de vorige keren ook al geweest en toen vond ik het.
Ondernemen(d) in het onderwijs
Digitale duurzaamheid: (ook) een kwestie van organiseren Inge Angevaare, coördinator Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid DEN conferentie - 10 december.
Het KB e-Depot Waarom, wat en voor wie
Van probleem naar programma
Afstudeerproject ETHERFLOW:
Module I Informatica Dhr. C. Walters. Het belang van informatie Gegevens  Informatie  Besluitvorming Gegevens = Data, Raw Material Informatie = Gegevens.
Pagina 1 © VHIC Processen van recordmanagement › Wat zijn onze records? › Hoe lang moeten we ze bewaren? › Hoe vinden we ze terug ( binnen hun context)
9 Geschiedenis Pc’s. De eerste pc’s De eerste Personal Computer is de Altair Deze werd zo genoemd omdat de gebruiker niet langer werkte aan een.
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
Hoofdstuk 6 ICT en management h6.
Kennismanagement & Sociale media
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Periode 3 Programmeertalen
Voorlichting oktober Voorlichting Opleidingen Technische Informatica en Media en Kennistechnologie TU Delft Faculteit Informatietechnologie en Systemen.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
BEWERKEN VAN GEGEVENS Programmeertalen.  Machinecode  Assembleertalen  Hogere programmeertalen  Vierde-generatietalen  Objectgeoriënteerde talen.
Java Objectgeoriënteerd Programmeren in Java met BlueJ
Agenda Inleiding en Lagerhuis: Proces management en proces keten optimalisatie gaat ons helpen inzicht te krijgen in de impact van toekomstige veranderingen.
21 oktober 2015 Modernisering van het Rijksregister Vervanging van het centrale systeem Gebruikerscomité Eric Roelandt.
Start Inhoud introductie BiSL Informatiesysteem, gegeven Informatiebeleid Positionering: Beheer informatiesystemen BiSL als informatiearchitectuur.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
I NFORMATICA, IETS VOOR JOU ? Kies bewust Voorlichting HAVO-VWO Juf Greijmans.
Programmeren. Wat is programmeren? Het schrijven van opdrachten voor de processor De processor “spreekt” machinetaal:
Perry janssen, Joey van Hoek, Armand Heijder
Programmeren.
Module Archiefinnovatie no mei 2017
Hoe kunnen wij ict stumileren in het onderwijs
ZOOM IN OP DE TYPISCHE PlanetPress-GEBRUIKER.
3 Hardware 3.1 De processor en intern geheugen
Games.
Secundaire data en online databases
OPENINGSCASE: Fast fashion, ‘hot systems’
Big Data.
Big Data.
Informatica Keuzevak in de 2e fase.
Het E-depot van Rotterdam
OPENINGSCASE: De flexibele supply-chain van DaimlerChrysler
Goederenstroom en voorraadbeheer
Gemaakt door Thijmen Tavenier mtd1a4
Eindproject informatica
Chromecast Door Google.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Besturingssysteem.
Hallo ! Ontdek onze gemeenschappelijke ruimte: de Europese Unie
Transcript van de presentatie:

Informatiesystemen Het belang van informatie Ordenen van Gegevens Informatiesystemen Het belang van informatie Rinke Hekkenberg Jeroen Klokgieters Trevor Piereij

Inhoud Inleiding en het belang van informatie en informatiesystemen Informatiesysteem - defenitie Databases Operationele informatiesystemen Managementinformatiesystemen Dennis Ritchie

Het belang van informatie en informatiesystemen (inleiding) Informatie is onmisbaar in onze samenleving. Informatiesystemen geven hulp bij ordenen van gegevens. Zonder het ordenen van gegevens zouden veel dingen ontzettend rommelig worden. Dennis Ritchie heeft veel onderzoek gedaan in informatie en informatiesystemen. Hij kent veel talen om te programmeren. Informatiesystemen zijn onmisbaar, bij bijvoorbeeld databases. De politie maakt veel gebruik van databases. Programmeren hoort bij het ordenen van informatie. Er wordt ook geprogrammeerd in computergames. Dankzij informatiesystemen is de computer een ontzettend veelzijdig apparaat geworden. Bij het ordenen van informatie zijn vaak nog een aantal dingen heel erg belangrijk; betrouwbaarheid, continuïteit, efficiëntie en effectiviteit. Als deze dingen ontbreken, is de informatie onbruikbaar.

Informatiesystemen - Defenitie Een informatiesysteem is een systeem waarmee informatie over objecten of personen beheerd - verzameld, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd - kan worden. Tot een informatiesysteem in ruime zin worden naast de data en de technieken en faciliteiten om data te ordenen en te interpreteren vaak ook de ermee verbonden organisatie, personen en procedures gerekend. Veel informatiesystemen zijn geautomatiseerd en omvatten dus hardware en software.

Databases Een database, gegevensbank of databank is een digitaal opgeslagen archief, ingericht met het oog op flexibele raadpleging en gebruik. Databases spelen een belangrijke rol voor het archiveren en actueel houden van gegevens bij onder meer de overheid, financiële instellingen en bedrijven, in de wetenschap, en worden op kleinere schaal ook privé gebruikt.

Operationele Informatiesystemen en managementinformatiesystemen Operationele infomatiesystemen zijn er vooral op gericht om zakelijke transacties efficiënt te verwerken, industriële processen te regelen en de productiviteit van de medewerkers te verbeteren. Managementondersteunende systemen leveren informatie voor de ondersteuning van besluitvormingsprocessen van managers.

Dennis Ritchie - Gegevens Dennis MacAlistair Ritchie uit New York 9 september 1941 – Berkeley Heights, 12 oktober 2011) was een Amerikaans informaticus en programmeur. Hij was samen met Brian Kernighan een van de grondleggers van de programmeertaal C. In 1983 kreeg hij de Turing Award. In 1999 ontving hij net als Ken Thompson de National Medal of Technology 1998 uit handen van president Bill Clinton.

Dennis Ritchie - Bijdrage Ritchie ontwierp veel programmeertalen en word de wetenschapper genoemd die “ de digitale wereld heeft vormgegeven”. Dankzij zijn programmeertalen heeft Ritchie ervoor gezorgd dat informatie veel makkelijker verwerkt kan worden. Hij heeft de programmeertaal C ontworpen, die nu nog steeds word gebruikt in de computerwereld. Uit de programmeertaal C is het besturingssysteem UNIX ontstaan, dat nu ook nog veel gebruikt word (Mac OS X is een UNIX variant, die terug te vinden is in Apple producten). Met dit systeem word informatie verwerkt, net als een computer nu.

Conclusie Informatie is dus eigenlijk onmisbaar voor onze samenleving en informatiesystemen geven veel hulp bij het ordenen van informatie. Zonder informatie zouden we nergens zijn.

DIT WAS HET EINDE VAN ONZE PRESENTATIE, BEDANKT VOOR DE AANDACHT