Invoeren van een autocontrolesysteem in de horecasector FED Ho.Re.Ca Wallonie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het secundair onderwijs
Advertisements

Fred Beumer.
DVC De Triangel.
19 mei 2008IWT: infosessie TIS-TD1 VIS-Samenwerkingsproject VEI, Clusta, KaHo St.-Lieven andere gebruikers: Aluminium Center, CoRI, FBT, ILVO, In-Ham,
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
Op weg met e-Twist in 10 stappen
Stagedagboek IAB opleiding - 16/02/2013.
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Het mobiliteitscongres 2012 Sessie 2 Oplossingen van Mobiliteitsproviders.
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Welkom op de ouderavond van klas 2
Guidea Kenniscentrum Toerisme en Horeca vzw
Moet je nog boontjes Een introductie tot ixtor Mens & Werk. Met kennis, passie , lef en nieuwsgierigheid werken wij keihard voor U.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Scholing Werkritme krijgen.
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Het. Het syndicale landschap in België België heeft één van de hoogste syndicalisatiegraden ter wereld. Vakbonden in België zijn democratische organisaties.
DE ORGANISATIE VAN DE EERSTE-HULPVERLENING
Wat is Certipost?.
NMBS Mobility for business.
Team Guidea 15/04/2014 Geef VORM aan je toekomst.
Universal Design for Learning 24/09/2013 UGent Karen Leyman.
Sociaal aan de slag met voedseloverschotten Lief Vandevoort Brussel, 24 april 2013.
Inleiding Wai-Pass = Who Am I – Pass Wat? Doelgroep?
OMZETTING VAN DE KADERRICHTLIJN DIENSTEN Internal Market Information System (IMI) Sven Baeyens FOD Economie, KMO, Middenstand en.
Thema HACCP
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
DigiLoket.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Veel leerlingen… vinden een studiekeuze maken lastig.
Eerste aanvraagEerste aanvraag: start periode 3 jaar In aanvraag 3 maand Interne zelfcontrole In aanvraag Initiële controle geslaagd Attest behaald In.
INFO - AVOND VMBO 3.
Inleiding tot de multifunctionele aangifte
Globaal Horecaplan Relancestrategie 18 juli 2012.
GIS-coördinator in Westerlo
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
Van werk naar werk trajecten
Vredeskamp 2009 Het kampthema Een dag op het vredeskamp Praktische info Leuke ideeën Meewerken ?
Studienamiddag Prebes
Iedere student een stageplaats!
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Hoe benut je de OR?’
Algemene administratie van de Patrimoniumdocumentatie
Projectleider HVAC / Kennis van klimatisatie
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Aanbesteden in de thuiszorg’
Regionaal werkbedrijven in Noord-Brabant Transvorm Actueel 18 maart 2015.
Dana Cup Vervoer 1 grote bus –50 plaatsen –Geen overnachting jeugdherberg –Overnachting in bus –Ongeveer 16u rijden MET stops –Plaats vrij op de.
WAT IS MANTELZORG?.
Bedrijf in de buurt? Bron: leefbaarheidsproblemen. Vertrek bedrijf Gevolgen voor buurt. Overlast. Onveiligheid.
Informatie zorgkundige
Waar moet ik rekening mee houden als ik wil starten in de horeca?
“Eed of belofte Financiële sector” of “de Bankierseed”
Presentatie In-C Toekomstforum– 19 mei 2015
22 september Tender POP Thomas Bossuyt & Maarten Andriessen.
Charles van Campenhout
Fixatie-arm beleid: Team- of ziekenhuisdoelstelling Isa Michiels
Donderdag 3 december Opening Waar staat Veluwe Portaal nu? Kans in de regio HR voorbeelden HR ontwikkelingen Dienstverlening Veluwe Portaal 2016.
De Bouwplaats-ID, een goed idee?
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Infosessie Oproep Armoede (360) 7 maart Voorstelling ESF.
Horeca Vlaanderen. Intro Beeld van de sector Horeca Vlaanderen Trends en evoluties Deeleconomie Versterken ondernemerschap GKS Beter aan de start Kwaliteitsvolle.
Waa r om Vaktermen Taalbarrières Wat staat erin? Ingrediënten, producten en materiaal Visueel Vertalingen = Zo klaar als een klontje!
Aan de slag met loondispensatie De praktijk in beeld.
Blackbox-project Een geregistreerde kassa voor de horeca.
Agenda 1.Onthaal en begeleiding 2.Denkmodel risico-evaluatie en analyse 3.Evaluatie VGM-antennes Pauze 4.Procedure zwangerschap 5.Ventilatie 6.Keuzemodule.
Transcript van de presentatie:

Invoeren van een autocontrolesysteem in de horecasector FED Ho.Re.Ca Wallonie

Realiteit in de sector -86% KMO en ZKB -Heel arbeidsintensieve sector -Rotatie van het personeel -Mentaliteit -Administratieve verplichtingen -Registratie van de exploitatie-eenheden -Kosten => Begeleiding is noodzakelijk

In samenwerking met het « Centre wallon de Formation et de Perfectionnement du secteur Horeca « Horeca Formation Wallonie » » De hoofdopdracht van « Horeca Formation Wallonie » is het ondersteunen, ontwikkelen en toepassen van de opleiding en de bijscholing van iedereen die in de horecasector werkt of zal werken (C.P. 302). - kwaliteitsvolle thematische opleidingen - kosteloos - in de buurt Attest op naam wordt op het einde van de opleiding afgegeven.

Voor wie ? -Opleiding voor de werknemers die reeds in de horecasector werken Interne opleidingen in het bedrijf (+ 50 werknemers, - 50 werknemers) -Interne opleidingen in het bedrijf (+ 50 werknemers, - 50 werknemers) -Interne opleidingen voor de werknemers van meerdere bedrijven in groep

Voorgestelde opleidingen inzake voedselveiligheid Een paspoort voor de autocontrole dat uit verschillende modules bestaat : Module 1 :Hygiëne en goede praktijken in de horeca Module 2 :HACCP : hoe doen we dat ? Module 3 :Traceerbaarheid in de horecasector Module 4 :Voorbereiding op de validatie van ons autocontrolesysteem Bijkomende optie Module 5 :De praktische toepassing in mijn bedrijf. Attest op naam

Pro-actieve manier van werken in mijn bedrijf de heer Charles JEANDRAIN Restaurant « le Bietrume Picar » rue Tienne Maquet, Namur

Vervoer van de goederen

Kruisbesmetting

Handhygiëne

Voor verdere inlichtingen : FED.Ho.Re.Ca Wallonie Horeca Formation Wallonie Adres : Avenue G. Bovesse, Jambes Tel.: 081/