We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Groepje: Alissa Beijdorff Mark Aarden Maurice America Brad Bijtjes
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Gezond leven voor senioren Automatische beeldovergangen Voorstellingsduur is 2.50 minuten. Met muziek.
Bedrijfsbezoek Hakvoort Gemaakt door Tim, Enar, Tijn, Mitchell, Ike en Jimi.
Het oude Egypte Farao’s en piramides.
O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Hier zijn we met de achtbaan van knex bezig. Hij wordt heel groot.
Anne-Frank.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
IKL project door: Kiki Pappers
Januari 2011 De dingen zijn veranderd Tijdens een wandeling vroeg de kleindochter aan Opa “Hoe oud ben je opa”
Woensdag 23 September 2009 De dingen zijn veranderd.
Drie echtparen willen toetreden tot een kerk.
Dit verslag is Gemaakt door margot en kyan
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
Elektrisch op vakantie! Gemaakt door: Jannes sabrina Hanane anne.
Welkom in deze ochtenddienst Voorganger: Ds. H. de Bruijne
Pasen 8 april 2012 Opstaan door verandering
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
De dingen zijn veranderd Tijdens een wandeling vroeg de kleinzoon aan opa “Hoe oud ben je, opa”
Dagboek van een vrouw.
Wolvecamp tentoonstelling
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Het hele werkwoord.
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Klas in de kas Door groep 6.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Een liefdesgeschiedenis
De vreugde van de HEERE.
BODDEMAN DOOR: LUCAS, LUKA, FLORIS, SARAH, LAURA EN LENA.
Schoolproject in beeld
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Geisha en samoerai Quiz
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Peuter en kleuter kerstviering 2008
Een vreselijk gezicht (viezigheid in de kerk van na de vrijmaking) De slang is niet van gisteren (hij demotiveert ook vandaag) Een hele waslijst (maar.
Het was God keek naar de wereld en zag dat het helemaal niet goed was. Hij besloot de wereld opnieuw te laten ondergaan in een zondvloed.
Hoezo dement?????!!!!!!!  .
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Op heterdaad... Johannes
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
KIVO Door: Jesse, Jorrit, Niels, Larissa, Amber, Baukje en Naomi.
24 november 2015 Op bezoek bij de stichting Jarige Job in Rotterdam. Met Femke, Nino, Noa, Chloë, Gabriella, juffrouw Jolanda en juffrouw Irene.
Maandag Aankomst in het Reigersnest Bezoek Abdijmolen, fotozoektocht naar het strand en op het strand schelpen zoeken Leuke kamergenoten! Wat hoog, wiebelig.
Uitje schoenwinkel. Sebastiaan Ik vond het interessant. Er zitten veel borstels aan deze machine. De mevrouw van de winkel heeft een keer haar vinger.
Techniek uitje 17 maart 2015 SBO het tangram. Prokal stoomtechniek bv We zijn bij de stoomtechniek geweest en we hebben geleerd wat stoom kan produceren.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Brandweer Project duurzaamheid en techniek Groep 7 OBS De Bloeiende Perelaar.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
gemaakt door: Tamina,Najwa,Jamy,Jada
De machinefabriek Door Kes en Valentijn.
Het was heel leuk in de bus naar de N34
Transcript van de presentatie:

We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven. Van ‘t Hek, Staalbouw Purmerend en Prokal Stoomtechniek. Wij gingen naar Staalbouw. Vrijdag 11 april 2014

Welkom bij Staalbouwgroep Purmerend! Begroet

We kregen wat informatie de speciale techniekbus naar de bedrijven. Dit was onze begeleider in We kregen wat informatie over Staalbouwgroep Purmerend.

Dit was een gedeelte van een trapleuning die zij maken. Aan deze bout kan 60.000 kg hangen. Dat zijn 60 auto’s. Dit is roestvrij staal. Dit waren de spullen die hij liet zien.

Dit is een meneer die op kantoor werkt Dit is een meneer die op kantoor werkt. Hij vertelt ons dat Staalbouw Purmerend de trapleuningen in Carre heeft gemaakt. Ook dat ze iets voor het vliegtuig Arke Fly hebben ontworpen.

Toen mochten we dingen bekijken! Hier keken we door de aluminium buizen. Dat zag er raar uit . Dit was voor een trap . In de gaten gingen aan het eind van de buizen plastic doppen om het dicht te maken. Ze wegen bijna niks!

Hier is Femke wat aan het maken. Toen mochten we zelf dingen maken van staal zoals buigen gaatjes maken en snijden.

Er werken bij staalbouw geen vrouwen. Weetjes!!! Obama heeft met de Nucleaire top in Nederland over een Rijststrip van Staalbouw Purmerend gelopen. Er werken maar 17 mensen bij Staalbouw Purmerend. Om bij Staalbouw te kunnen werken moet je de studie MBO werktuigbouwkunde doen. Eerst bestond er ook nog Staalbouw trappen, maar die ging failliet. Dus toen hebben ze het samengevoegd.

We mochten de spullen mee naar huis nemen!

Vragen

We hebben het heel erg leuk gehad! We hebben het leuk gehad.. Einde