KENNISKRING CULTURELE ACTIVITEITEN 2010. Doelen Ontwikkeling van een programma t.b.v. de Boekenweek 2010 Ontdekken van de leerstijlen Plan van aanpak.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Kinderrechtencoalitie Jongvolwassenen
Voorlichting STUDIEJAAR INFORMATICA OPLEIDINGEN (TI, INF, BI)
StartDOCUMENT Petje op petje af Muziek van holland spot of fimpje.
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Het boek vs de film Life of Pi.
WhoZnext •Zv Mosaqua Gulpen •5 maart 2010 •Richard Mennen.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Communicatie_plannen Collegawerkgroep Communicatieambtenaren Provincie Antwerpen Eric Goubin.
KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V.
Vmbo Helicon Eindhoven
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie Combifuncties Onderwijs Regionale voorlichtingsbijeenkomsten 2010 GA ER VOOR !
HoekscheWaardDuurzaam
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
DoorZetten – Geen wachttijd Revalidatie in beweging in het chronisch pijn team.
BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.
En de toepassing van VO&O in INHOLLAND
Presentation Of Learning
Glijbanen Een les onderzoekend leren voor
Oriëntatiepunten voor een geslaagde wijkaanpak. De burger is in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor zijn welzijn. Activeren is goed luisteren.
Aquarellen van Marcel REYNAERT
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
ELO’s. ELO voor leerlingen en leerkrachten website gratis of betalende ELO’s specifiek Activerende werkvormen ELOnauten studiewijzerInteractief lesmateriaal…projecten.
Welkom op het evaluatiemoment TECH Projecten
Draaiboek.
Melanie : De creatieve Kevin: De informatie zoeker Joseph: Maakt beslissingen Katja: Zorgt dat de presentatie goed in elkaar zit.
Monitoring Groen Proeven : resultaten Judith Gulikers, Educatie en competentiestudies, WUR
Workshop Reflecteren 3 februari 2011
Social Media.
Efficiënt organiseren van competentiegericht beoordelen Workshop 4 Het Groene Leertraject Karin Elferink
Reflectie gesprek Vandaag als voorbereiding op Nieuw examineren.
Job Event 5 oktober 2007 HBO-i Job Event 10 oktober 2008 World Trade Center Rotterdam.
WerkSucces Netwerk Renate van Dijken
De evaluatie van een project
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
‘ Organisaties in zorg en welzijn zijn nog lang niet klaar ’ Klaas Kuilman 28 april 2006 Nijkerk.
Nieuw in Rotary.
Pilot Kies Actief Studiekeuzecentrum
Yacht & P4C.
BEDRIJVENSAFARI Woensdag 11 November ARA Het bedrijf Ongeveer 35 jaar geleden opgericht 70 communicatiespecialisten 3 afdelingen - ARA M/V -> Arbeidsmarkcommunicatie.
It-biografie. Denise Meijer 3k.
Ledenenquête 2013 Uitkomsten. Statistieken 23 vragen 91 leden begonnen 50 volledig ingevuld.
13 februari 09 RECHT OP LEREN… DAAR GAAN WE VOOR! Een unieke ontmoetingsdag voor mensen in armoede, medewerkers uit de basiseducatie en uit de armenorganisaties.
Evenementencommissie RCU Zwolle
Doen we het wel of doen we het niet? Veiligheid, ook wanneer het niet klopt.
80% van wat we leren… Collega’s Samenwerking Gesprekken Werkgroepen
Presentatie projectplan werkgroepen
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Presentatie Gemeenteraad
Speeddaten Kinderboekenweek. Vraag 1: Wat heb je precies gedaan op je stageschool tijdens de kinderboekenweek?
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
3H1 WHTSNXT?. Groep 1
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Ondernemingsdossier Ervaringen en Plan van Aanpak
‘Gisteren is morgen niet’ Nationale Bibliotheekcongres Eindhoven 9 december 2015 ‘Cocreatie voor een andere Bibliotheek’
Opdrachten en eindopdracht
Service Blue Print Student aan het woord Dave Caljouw.
Evaluatie Cursus.
De andere impact-factor: geïmplementeerde kennis Henk Nies Bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg, VU Raad van bestuur Vilans, Utrecht Postersessie.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
Scouting in beeld bij je gemeente. 2 Scouts in beeld bij je gemeente Gemeenteraadsverkiezingen Aandacht vragen voor de wensen en uitdagingen op lokaal.
Onze ervaring met digitaal lotgenotencontact.
Wat is nou D&P -Kennismaking met het bedrijfsleven -Algemene kennis en vaardigheden -Professionele kennis en vaardigheden -Loopbaanoriëntatie en –ontwikkeling.
Begeleiding en Professionalisering van invallers De leraar van de toekomst Tiny Rompen
SLC Assessment RUBEN SOL. Inhoud  Wie ik ben  Leerdoelen  Afsluiting.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
3L week 27: ‘Wandelen: jong geleerd, oud gedaan.’ © JL
D&P P1 Organiseren van een activiteit
Bibliotheek en erfgoed
Transcript van de presentatie:

KENNISKRING CULTURELE ACTIVITEITEN 2010

Doelen Ontwikkeling van een programma t.b.v. de Boekenweek 2010 Ontdekken van de leerstijlen Plan van aanpak voor de grote culturele activiteiten

Wat heeft de werkgroep gedaan? 4 x overleg Ontwikkeling van een programma t.b.v. de Boekenweek Evaluatie van de Boekenweek Uitwisseling van ervaringen en leermomenten Eerste aanzet voor een plan van aanpak

De resultaten… Expositie 75 jaar Boekenweekgeschenk Expositie ‘Jong en anders’ door 2 jonge ArtEZ-studenten Displays Flyeracties door Circus Pavarini bij alle vestigingen Opening van de Boekenweek in aanwezigheid van 30 enthousiaste bibliotheekleden en verhalenverteller Script: Alice in wonderland Informatiemarkt ‘Lekker in je vel’ Verteltitaantjes: opgroeien met verhalen (Wereld Verteldag) Actie ‘Je uitleenbon is geld waard tijdens de Boekenweek’ Actie ‘Gratis reizen met boekenweekgeschenk’

… en de cijfers 12 activiteiten en acties 2300 flyers 55 nieuwe leden ca. 600 bezoekers (opening, verteltitaantjes, informatiemarkt, exposities) 625 ingeleverde uitleenbonnen ca. 12x in beeld in lokale pers, o.a. met interviews door Zwols Nieuws en Weblog Zwolle.

De Boekenweek in beeld Flyeractie

Opening

‘Lekker in je vel’

Verteltitaantjes

Je uitleenbon is geld waard

Hoe zichtbaar was de kenniskring? Voor klanten en niet-klanten: Persberichten en krantenartikelen Flyers Website Voor personeel: Wiki Intranet Teamoverleggen

DE STENTOR

BRUGMEDIA

WEBLOG ZWOLLE

Wat hebben we geleerd? 1.Plannen (er zat veel meer werk aan vast dan dat ik had ingeschat 2.Slapeloze nachten, en als het zover is … 3.… heb ik me daar zo druk over gemaakt? 4.Door te doen leer ik 5.Maak gebruik van de kennis en tips van collega’s 6.Nazorg activiteiten

7.Duidelijke taakverdeling 8.Het draaiboek: prettig om mee te werken en het is eenvoudig te maken 9. Help! Ik word geïnterviewd! 10. Kwaliteit: het moet goed zijn, want het is een persmoment 11. Ik ben op dingen afgestapt die ik eerder niet ‘durfde’ : ik heb leren ondernemen.

Plan van aanpak I Hoe gaat Bibliotheek Zwolle in de toekomst de grote culturele activiteiten organiseren / coördineren? Welke medewerkers dragen bij aan de realisatie van deze activiteiten? Op welke wijze worden de activiteiten op geïmplementeerd in de frontoffice? Wat is een ideale communicatiestructuur? Welke randvoorwaarden zijn er?

Plan van aanpak II Input voor het plan van aanpak: Ervaringen kenniskring (Nederland Leest 2009, Boekenweek 2010) Onderzoek bij andere bibliotheken Aandachtspunt: Facilitering t.b.v. ontwikkeling en uitvoering van de grote culturele activiteiten

Kenniskring Culturele activiteiten Mikiu Chim Margriet van Dijk Ineke Hoogkamer Gerrie Roetert-Steenbruggen Corina Staal Swanie Velvis