De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Christengemeenschap De Goede Herder
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Godsdienst.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
God en ons.
Welkom in deze kerkdienst
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Wat doet de Heilige Geest?
Vervuld zijn in de Geest
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Broers en zussen voor Jezus
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Het hart van verbondenheid

In deze presentatie staan beide.
Wie is God voor jou?.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Godsdienst.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zondagavond 8 maart 2015.
De Drie-eenheid Augustinus onbegrijpelijk kerkgeschiedenis noodzaak?
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
O Heer, wat ben ik moe!.
De doop in de Heilige Geest
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
VREUGDE.
Zingen Vers 1 Hoor, trouwe Vader, ons gebed, zie op uw Zoon,
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
We lezen Genesis 1: Genesis 9: 6 Mattheus 5: Johannes 3: De preek gaat over Zondag 40 ‘Zuinig zijn op het leven!’ Alle liederen.
Spring in het diepe!.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Kind van God.
Christelijke vrijheid
Vader, Zoon en Heilige Geest
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Steeds meer leerlingen van Jezus
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Transcript van de presentatie:

De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”

De drie-eenheid Zo laat God zich horen en zien Niet om het te begrijpen Het laat onze begrensdheid zien voorbeeld: oneindigheid Psalm 145: “zijn grootheid gaat het scherpst verstand te boven”

De drie-eenheid Op ons betrokken! HC: onze Schepper, Verlosser en heiliging We belijden dat we een betrokken God hebben! Psalm 145: “zijn grootheid gaat het scherpst verstand te boven”

Jesaja 42: 1 ‘Hier is mijn dienaar, hem zal ik steunen, Hij is mijn uitverkorene, in Hem vind ik vreugde. Ik heb hem met mijn Geest vervuld’

Het moment van Jezus’ ambtsbevestiging De doop door Johannes: Na boeteprediking Onder belijdenis van zonden Jezus laat zich dopen alsof Hij een zondaar is die zich wil bekeren

De drie-eenheid Eén en al onderlinge liefde Eén en al liefde voor ons Joh 1: “de zoon die aan het hart van de Vader rust” Eén en al liefde voor ons Ze gaan ervoor!

Wij belijden de drie-enige God God de Vader: onze Schepper God de Zoon: onze Verlosser God de Heilige Geest: onze heiligmaker