Ruim een kwart eeuw geleden schreef P. Schoten: “In vrijwel elke studie wordt gematigd alcoholgrbruik geassocieerd met een lagere kans op hartaanvallen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Roel van Dijk Project manager openbaar groen
Advertisements

De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
De ronde van Frankrijk deel 3: Bourgogne
oenologiekennis testen. Klik op het gekozen antwoord.
Vul de gegevens in die u hebt ontvangen. Surf naar de website
De ronde van Frankrijk deel 5: Côtes du Rhône
December feestmaand Thiery Blondel Champagnemaand.
Pedro Ximénez-druif Uw heerlijke zoete sherry
Grammar Chapter 1-G3 Vragen.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Vertaald uit het Spaans.
BOURGOGNE SVH Wijncertificaat. 2 Bourgogne § 8.4 uBourgogne heeft een lange wijntraditie uGrote rol weggelegd voor de Cisterciëncer monniken uDe monniken.
De prachtigste maanden, voor bloemen en planten, zijn beslist: “De maanden mei en juni” Wijnen Raf Krols.
Uitleg notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je die noten op een piano, gitaar of klokkenspel.
maandag 7 juli 2014 Het is nog niet te laat: Dom. du Bosc - Chardonnay Sauvignon Smaak : De wijn bezit een briljante, licht strogele kleur. In de neus.
Zalig Kerstfeest & Gelukkig Nieuwjaar “2009”.
De ronde van Frankrijk deel 8: Val de Loire Panorama Sancerre.
Januari 2008 Vino voor je vaten!!! Op het Spaanse ministerie voor landbouw, visserij en voedsel werden de resultaten gepresenteerd van een Europese studie.
De ronde van Frankrijk deel 4: Jura
Commanderij Osiris stelt voor : ‘CHABLIS’ ‘gouden toegangspoort tot de bourgogne’
“Kies de wijn die past bij uw gerecht”
Bloemen & wijn. Het is mij volkomen gelijk waarheen het water vloeit, als het maar niet in de wijn is.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Sigarenclub Dirk Martens
Pupil van de Week Om de kinderen nog enthousiaster te maken voor de sport korfbal, is “ Pupil van de week” in het leven geroepen. Startdatum: 10 september.
Drie echtparen willen toetreden tot een kerk.
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
Wetsvoorstel Kilometerprijs KIVI NIRIA Ledenpeiling februari 2010.
Uw voedsel is uw medicijn Harmonic Health
(Rooms) katholieke Kerk
Domaine Petit Désiré Vrij groot domein in Pupillin gesticht in 1932 door Désiré Sinds geruime tijd staan nu de twee zonen Gérard en Marcel aan het hoofd.
De ronde van Frankrijk, deel 1: Calvados
Wat zullen wij drinken bij ……: een soepje Wat zullen wij drinken bij ……: een BBQ Wat zullen wij drinken bij …: een dessert (met Pedro Ximenez) Tijdens.
De Orthodontist.
Commanderij Osiris stelt voor : ‘Pommard’ ‘een A.O.C. presentatie uit Bourgogne’
Gemaakt door: Sophie de Vries en Joyce
GRENACHE KBC wijnclub december 2013 Jan Peuskens en André Verhaegen.
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
WIJNEN - MD BTW : BE WIJNEN-MD Houtemstraat 149, 3300 TIENEN Tel : 0498/ Fax : 016/
Wie zijn wij? Pfleiderer-glass-works bvba werd opgericht in 2010 door Serge en Nancy Pfleiderer. Familiebedrijf met als ‘drijf’veer – kwaliteit, service.
Notenschrift test jezelf
Dieren. De vos en de raaf Meneer Ibert, ik wil u graag iets kwijt, Hier zit ik naar uw notenbrij te staren Ik zou dit spelen, maar heb nu.
Wijn.
Notenschrift test jezelf
Nieuwe Influenza A H1N1 23 juni Nieuwsfeiten 19 juni | Minister koopt 34 miljoen vaccins 11 juni | WHO kondigt grieppandemie af 8 juni | Eerste.
Wijn Het proces.
Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Proeverij Zuid Afrikaanse wijnen
17 februari Inhoud. Potvis Theofiel wordt omgezet in groene stroom  Opkomst van de 3d printer  102-jarige mag eindelijk naar 1 e kleuterklas.
De Titanic !!......
Uitleg notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je die noten op een piano, gitaar of klokkenspel.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Rain Music 1/4 I WILL WORSHIP YOU LORD (Nick Coetzee) I will worship You Lord and lift.
© 2014, Wijnkennis 1 Sancerre – Wijnen van een inspirerende terroir [For headings highlight from here to here]
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuur-bedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Dat zeg ik Gamma Drie echtparen,een bejaardeen van middelbare leeftijd en een netgetrouwd stel willen toetreden tot een kerk. De priester vertelt: "We.
OUDE CULTUUR – JONG LAND Ethymologie Libanon “Laban” (Aramees)  Het Witte Gebergte Geschiedenis 1920: mandaatgebied van Frankrijk 1943: binnenlands.
Druiven & regio’s Wie denkt dat het runnen van een wijndomein een luizenleventje is ,zal bedrogen uitkomen. Het is een stevig boerenbestaan en er zal.
Wijnregio’s bordeax bourgogne rioja barolo mendoza california wien loire la mancha stellenbosch rheingau barossa Hoewel er op veel continenten inmiddels.
Van druif tot wijn merlot sauvignon blanc cabernet sauvignon syrah chardonnay gamay malbec chenin blanc riesling viognier sangiovese tempranillo.
De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
Luxemburg SVH Wijncertificaat.
Smul gezond.
De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
Wie kent ons nog niet? Welkom Drents Energieloket 5 oktober 2018
Asbest en keramisch materiaal
Vriendschap voor het leven
De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
Transcript van de presentatie:

Ruim een kwart eeuw geleden schreef P. Schoten: “In vrijwel elke studie wordt gematigd alcoholgrbruik geassocieerd met een lagere kans op hartaanvallen New moderate drinkers were 38% less likely to develop heart disease than those who stayed tee-total, a four-year study involving 7,500 people found. For carefully selected individuals, a 'heart healthy diet' may include limited alcohol consumption even among individuals who have not included alcohol previously Dr Dana King Study leader Ossobucco met een flesje Trillol rood Vino voor je vaten!!!

Maart: De prille lente. Zuiverende wijngaard. Volgens een in Toscane uitgevoerde studie kan één hectare wijngaard per jaar een kleine drie ton koolstofdioxide absorberen. En dat is, zoals bekend een van de grootste bedreigers van het milieu

Vanaf begin april zijn ze op de markt. We drinken hierbij een Chablis Premier Cru, een Petit Chablis of een Pinot blanc Asperges in roomsaus met wasabi Wasabi: is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten.Japansesushi

Aspergeroomsoep met Pellehaut wit Asperges met Gamba’s en Chablis Premier Cru

Kalkoenrollade met een flesje Mas de Boislauzon Côtes du Rhône Villages De wijngaarden zijn tuinen en plekken van plezier, van een opmerkelijke schoonheid M. de Montaigne

Gegrilde zeewolf met een flesje Zuid Afrkaanse Cape Mandeley wit Chenin. Chenindruif Zuid Afrika

Sleutels tot het paradijs Door de producenten zelf gebottelde Châteauneuf-du-Pape mag worden aangeboden in een speciale fles. Deze draagt op zijn hals een wapenreliëf met twee gekruiste sleutels, de sleutels van Petrus. Ter plekke zegt men: “Deze sleutels geven toegang tot het paradijs”

Op stond in het Laatste Nieuws Uit een onderzoek van de Canadese universiteit van Quebec is gebleken dat rode wijn wél gezond is voor het tandvlees. De pitten van rode druiven bevatten nl. polyphenen, dat zijn stoffen die beschermen tegen infecties en ziektes op het tandvlees zoals periodontitis. Een middeltje dat wij al lang toepassen is wanneer je mond open ligt of vol aften zit, dan spoel je je mond met rode wijn en je bent er rap vanaf!. De wijn wel uitspugen en niet inslikken! Rode wijn is goed voor de tanden

Een jaar geleden verscheen in Engeland het bericht dat bij het noordelijke Noorse dorp Ugotteby een wijndomein was gesticht waarvan de druiven, dankzij de noorderzon, “net zo veel zonneschijn ontvangen als in Toscane”. Een van de variëteiten zou de autochtone druif: Joerking zijn. De datum van publicatie, je begrijpt het, was: ….…………….1 april…………………… Noorderzon

Dank u voor uw aandacht, en tot een volgend weerzien ! Wijnen Raf Krols Kanunnik Ullenslaan, 7 B Halle – Zoersel   03/ / Sommige teksten werden genomen uit o.a. “Wijn scheurkalender” Spectrum Sommige foto’s werden gekozen uit de website van de kookclub De lijst voor de wijnen kan u vinden door de informatieve catalogus te downloaden van: Groetjes, Raf