Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Blijf in Gods genade.
Woord van Leven Januari 2010.
Wat is onze visie?.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Zingen refrein Glorie aan God in de hoogste hemel
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Preek: Jaap de Schipper.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Shekinah.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Zondag 8 maart 2009 Tweede zondag van de 40 dagentijd
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Volbracht: Het offer Johannes 1:29 “Daar is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt.” Weet je het nog van een paar weken geleden? We begonnen.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
God is trouw Hij gaf zijn woord
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Zuidactie spiritualiteit & pastoraal Mozes & zijn roeping Hedendaagse vertaling Shabunda Veertig dagentijd.
LUISTER NAAR DE LIJDENDE JEZUS
De glorie van Christus Hoe een gemeente kan gaan groeien
Engelen.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Kijk en geloof: Jezus leeft! Pasen 2014 Johannes 20:8b.
Welkom Zondag 1 maart 2015 Voorganger: Ds. H.J.H.Pap Ouderling van dienst: Wouter Verkerk Orgel: Anne Kroeze Lezingen: Exodus 3: 1-6 Lucas 9:
Marcus 9.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Macht, onrecht en protest
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Op heterdaad... Johannes
Welkom in de samenkomst
Zingen Vers 1 Christus, onze Heer, verrees, Hal – le – lu - ja!
Welkom in deze kerkdienst
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
de verheerlijking op de berg
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
De zegen van Migratie Kom en Zie 3 april Rien van der Toorn Niet-westers socioloog Tyndale Theological Seminary Evangelische Theologische Academie.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
1.
wie kan God zien en in leven blijven? omdat we liefhebbers van de duisternis zijn zondig omdat we liefhebbers van de duisternis zijn.
Gods plan Met ons.
Generaties Netwerkwereld.
Verheerlijking op de berg
Als je God kon zien, zou dat geloven
Transcript van de presentatie:

Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid

Kijken of verkijken? Zonnebloem in het volle licht Zonnebloem in het volle licht Jezus zelf de lichtbron Jezus zelf de lichtbron “Een tent maken”: de hemel dichtbij houden “Een tent maken”: de hemel dichtbij houden Blijven op de toppen van je geloof? Blijven op de toppen van je geloof?

Stem uit de wolk Wolk: geen domper, maar Gods persoonlijke aanwezigheid Wolk: geen domper, maar Gods persoonlijke aanwezigheid Exodus 40:34 “Toen werd de ontmoetingstent overdekt door een wolk en werd de tabernakel gevuld door de majesteit van de HEER” Exodus 40:34 “Toen werd de ontmoetingstent overdekt door een wolk en werd de tabernakel gevuld door de majesteit van de HEER” Luister naar Hem! Luister naar Hem!

Van top naar kruis Tafereel valt weg, Jezus alleen over Tafereel valt weg, Jezus alleen over Hij moet lijden – kun je dat accepteren? Hij moet lijden – kun je dat accepteren? Na Pasen nog steeds? Na Pasen nog steeds? Zo is Jezus: zijn glorie opgeven, de diepte in Zo is Jezus: zijn glorie opgeven, de diepte in

Estafette Bezig met Jezus’ woorden Bezig met Jezus’ woorden Luisteren = vragen! Luisteren = vragen! Mozes en Elia: Oude Testament bij Jezus op bezoek Mozes en Elia: Oude Testament bij Jezus op bezoek Steun, eenheid van Gods plan Steun, eenheid van Gods plan Deuteronomium 18: luister naar de profeten => luister naar dé Profeet! Deuteronomium 18: luister naar de profeten => luister naar dé Profeet!

Gebroken licht Maleachi 3: Mozes en Elia op de uitkijk Maleachi 3: Mozes en Elia op de uitkijk “Elia is al gekomen”: Johannes “Elia is al gekomen”: Johannes Bracht volk terug bij God Bracht volk terug bij God Werd toch gedood Werd toch gedood Wat zullen ze dan met Jezus doen? Wat zullen ze dan met Jezus doen? Door een wereld van ongeloof en afwijzing Door een wereld van ongeloof en afwijzing Deze lijdende Heer aanvaarden? Deze lijdende Heer aanvaarden?