De actieve voedingsdriehoek

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Een handleiding voor de leerkracht
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
Onderzoek van het 1ste middelbaar
Voor onze jeugdspelers
Eet je Fit!.
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
De actieve voedingsdriehoek
Bewust, gezond en lekker!
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
De invloed van voeding op sportprestaties
Gonnie Staaks tel
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie,
De voedsel en kracht quiz
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Smul gezond.
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Eet je Fit!.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voel je wel in je vel !.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Spijsvertering, les 1 D17vab.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

De actieve voedingsdriehoek Om uw dagelijks fit te voelen

De actieve voedingsdriehoek De actieve voedingsdriehoek geeft een idee van wat je dagelijks zou moeten eten om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Er zijn 7 groepen voedingsmiddelen. Naast voeding is lichaamsbeweging erg belangrijk voor een goede gezondheid.

Lichaamsbeweging

1. lichaamsbeweging Volwassenen Kinderen en jongeren Minstens 30 minuten per dag Kinderen en jongeren Minstens 60 minuten per dag

Water

2. Water Water levert vocht en is een zeer belangrijk onderdeel van onze voeding. Minstens 1,5 liter water drinken

Graanproducten & aardappelen

3. Graanproducten & aardappelen Graanproducten en aardappelen zijn een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. 5 tot 12 sneden brood 3 tot 5 aardappelen

Groenten

4a. Groenten Minimum 300 gram per dag Groenten zijn een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. Groenten eet je nooit genoeg !!! Minimum 300 gram per dag

Fruit

4b. Fruit Minimum 2 stukken fruit Fruit is een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. Minimum 2 stukken fruit

Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten

5a. Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten Calcium is een voedingsstof die bijdraagt tot de opbouw en het onderhoud van de sterke botten. Melkproducten en calciumverrijkt sojaproducten brengen calcium, eiwitten en vitaminen van de B-groep aan. 1 tot 2 sneden kaas en 3 tot 4 glazen melk

Vlees, vis, eieren en vervangproducten

5b. Vlees, vis, eieren en vervangproducten Vlees, vis, eieren en vervangproducten zijn een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen zoals ijzer. Per dag volstaat 100 gram vlees, vis, eieren of sojaproducten

Smeer- en bereidingsvet

6. Smeer- en bereidingsvet Smeer- en bereidingsvetten leveren ook energie. Ze brengen vetzuren en vetoplosbare vitaminen aan. Met mate !!!! 1 mespuntje smeerboter 1 eetlepel bereidingsvet

Restgroep

7. Restgroep Een toemaatje: zoetigheden, snoepjes,…… Voedingsmiddelen die je niet nodig hebt in een evenwichtige voeding !!! Een toemaatje: zoetigheden, snoepjes,……