Waterbestendig polstermateriaal

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®
Advertisements

X40 COATINIUM HYBRID COATING WAX. X40 COATINIUM HYBRID COATING WAX.
Advies voor kinderen en ouders
Ongewenste micro-organismen
Verjong uw huid, revitaliseer uw hoofdhuid en perfectioneer uw lichaam.
De tafel Servetten leggen
Thermische letsels.
Wound Care Division •Mepore ® Film Roll is een niet-steriel filmverband op rol •Aanvulling op (steriele) Mepore ® Film •Fixatie-alternatief voor Mefix.
Gezonde voeding.
Hoofdstukindeling Reddingmiddelen en hulpmiddelen.
Overdracht Barthel Index(v 1.0)
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Waaruit bestaat een snelverband?
Nu Skin White System Een geavanceerd systeem bestaand uit ingrediënten met een bewezen heilzame werking op de huid, dat speciaal ontwikkeld is om de gelaatskleur.
PDT = PhotoDynamische Therapie
Kleine ongelukjes.
Kneuzing en verstuiking
SOAP SHOP Soapshop helpt: Veel kinderen houden niet van in bad gaan en zich te moeten wassen. De soapshop is vooral ontwikkeld om kinderen over hun.
Meten bij marktonderzoek
Restauratie van een plattegrond met een plan voor verversing van het grachtenwater in Amsterdam (1759) Stadsarchief Amsterdam Afdeling Restauratie Oktober.
Koudeletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Bevriezing Lichte onderkoeling Ernstige onderkoeling.
V2G2 techniek: bespannen / opspannen met gaas en gips
Gemaakt door: Wouter Molenhuis en Timo Kurpershoek
verbandmiddelen De meeste verbandmiddelen zijn kiemvrij. (steriel)
Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)
Afrikaanse maskers maken
Een schot voor open doel?
 Techniekopdracht 3D - PRINTING Niel Duquesne. INLEIDING  Proces waarbij men 3D objecten maakt  Additief proces  Laag op laag => tot te bekomen object.
Knaagdieren Week 3.
Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte
TR90 ® Verander uw leven in 90 dagen. Meer dan een DERDE van de volwassen Europeanen heeft momenteel overgewicht Situatie in de EU
Verbandmiddelen 2014.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
“Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling.
Uitwendige verwondingen
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Op de afdeling Hemodialyse.  Inhoud: Medicatie: werking Medicatie: bijwerking Risico’s Juiste applicatie Vragen P.Leclaire.
Hydrofobe dakverf Verstevigende werking Waterafstotend werking Watergedragen Makkelijk te plaatsen TECHNISCHE FICHE Roofcoat-CT Alle informatie die via.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Eerst water de rest komt later
AANLEG GRASZODEN.
Brandvertragende verf
AANLEG GAZON.
Huisvesting en Hygiëne
Werk je in het zweet! Pak aub een setje van 4 verschillende kleuren.
Ultramarijne pigmenten
Noel de Kler Martijn Veen
Waaruit bestaat een snelverband?
Wonddrukverband Een behoorlijk hard bloedende wond
Eerst water de rest komt later
Wanneer ontstaat bevriezing van de huid?
Scabiës behandeling met tabletten behandeling
Bodem en bemesting Grond.
Scabiës behandeling met zalfbehandelingabiës behandeling
De reinigende kracht van water
Tot welke toestand kan een groot bloedverlies leiden?
Verpleegtechnische vaardigheden
Natuurlijke selectie.
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
verbandmiddelen De meeste verbandmiddelen zijn kiemvrij. (steriel)
7e druk
MESOTHERAPIE Wat is mesotherapie ?.
Jongens en meisjes …verschillende rollen
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Zie je een ring of horloge?
ADL Les 1.
Is een onnatuurlijke en kunstmatig aangelegde opening.
Wonddrukverband Een behoorlijk hard bloedende wond
ADL Les 1.
Transcript van de presentatie:

Waterbestendig polstermateriaal

Delta-Dry is geschikt voor het waterbestendig polsteren onder elk soort gipsverband. Het polstermateriaal biedt de patiënt: hoge mate van comfort bescherming gemak Patiënt heeft de mogelijkheid tot: douchen baden wassen zwemmen

Voordelen: Waterbestendig Water loopt gemakkelijk uit het kunststof gipsverband Geringe achterblijvende water verdampt op de huid Gemakkelijk in gebruik Door adhesieve laag verschuift materiaal niet Eenvoudig aan te brengen Dagelijks gemak Patiënt kan zich blijven wassen, douchen en baden Zwemmen behoort tot de mogelijkheden Draagcomfort Vormt zich goed naar de lichaamscontouren Rimpelt niet

Toepassingen: voor het waterbestendig polsteren van: polyester synthetisch gips glasfiber synthetisch gips semiflexibel gips Delta-Dry® is uniek gepatenteerd polstermateriaal. Het gipsverband met Delta-Dry® zorgt ervoor, dat de patiënt zijn dagelijkse bezigheden kan voorzetten, zoals zichzelf wassen of douchen.

Hoe werkt het? Delta-Dry bestaat uit een geweven structuur van polypropyleen en nylon. Deze fiberstructuur zorgt ervoor dat water gemakkelijk uit de applicatie loopt. Het is van belang dat patiënten gedurende enkele minuten het water uit het laagste punt van het gipsverband laten lopen. Het geringe achterblijvende water en eventueel transpiratievocht wordt door het lichaam verwarmd en verdampt. De meeste gipsverbanden zullen na een verdampingstijd van 90 minuten weer droog zijn, afhankelijk van omgevingsfactoren.

Gebruiksinstructies Delta-Dry is aan één zijde zelfklevend, deze zijde moet afgewend van de huid worden aangebracht. Gebruik geen buisverband of ander aanvullend polstermateriaal. Breng Delta-Dry polstering spiraalsgewijs halfoverlap-pend aan. Deze techniek creeërt 2 lagen polstering. Bij prononcerende lichaamsdelen: stukje van de rol knippen en aanbrengen met kleefzijde naar beneden bovenop de 2 lagen. Verwijder plooien. Breng het polstermatriaal aan tot 2,5cm voorbij de gewenste rand van het immobilisatie-verband. Sla de randen om en fixeer ze d.m.v. de laatste laag van het immobilisatieverband. Beëindig de applicatie

Verwijdering applicatie Geen speciale technieken of producten nodig; het gipsverband kan op de normale wijze met de gipszaag worden verwijderd. Gebruik van strips of taperemover is overbodig

Artikelnummer Afmeting Inhoud detailverp Inhoud verzendkarton 73443-00 5cm x 2,4m per 12 1 6 73443-01 7,5cm x 2,4m per 12 73443-02 10cm x 2,4m

Pluspunten voor de patiënt Patiënt kan normaal blijven douchen, baden, wassen en zwemmen. Dagelijkse activiteiten kunnen worden voorgezet. Hygiënisch, gips is met water en zeep goed schoon te houden. 95% van de patiënten geeft voorkeur aan gips waarmee ze in het water kunnen. Geen nadelig effect op behandeling; water loopt door de polstering. Geen speciaal gereedschap nodig bij verwijdering.