‘NIEUW LEVEN’ Door een operatie begint een voor Afrikaanse vrouwen die

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Advertisements

Diakenen op de bres… voor mantelzorgers Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Inspiratiebeurs 2012.
Woord van Leven Januari 2008.
GAMBIA 3-10 juni 2011.
Onze presentatie over het ramp gebied in de Filipijnen en wat wij voor actie doen.
Dankt u mee voor de kerk in Benin? Onze zusterkerk in het arme West-Afrikaanse land Benin maakt grote stappen in zelfstandigheid. Prachtig: Gods Geest.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 130 : 4 Na de zegen Ps. 27 : 3 en 4 Schriftlezing: 1 Korintiërs 6: Tekst:
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Voedselpakketten voor Campina
Kerk collecte Jaarlijks raken veel tienermeisjes en vrouwen in ons land onbedoeld zwanger. De situatie rondom een onbedoelde zwangerschap is vaak moeilijk.
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 129:1, 2, 5, 6 Schriftlezing: Genesis 4 Tekst: Genesis 4 : 26.
Dankdag 2013 “Denk je aan danken?”.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
Welkom in deze kerkdienst
Onrust en gevechten in Syrië
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
FRAAM – een unieke plaats. Wat is FRAAM? Een boerderij in Middelstum (Gr) van Stichting Sprank.
FRAAM – een unieke plaats
Leven zoals God het bedoelde?!
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Stichting:Geloof, Hoop
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Ligplaats “Africa Mercy”,Toamasina Madagaskar Eiland ten oosten van zuidelijk Afrika Inwoneraantal ruim 22 miljoen mensen Er zijn ca. 29 artsen op
CODE ROOD IN OEKRAÏNE. Crisis in Oekraïne De crisis in Oekraïne ontstond na de pro-Europese antiregeringsprotesten in Inmiddels zijn 1,5 miljoen.
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Bid mee, help mee en geef!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 februari 2015 De huidige Oakwood University werd gerealiseerd doordat kerkleden maaltijden oversloegen om zodoende.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Zondag 29 maart 2015 Welkom Voorganger: Mv. B. Woord Ouderling van dienst: Jenny Boersma Orgel: Anne Kroeze Lezing: Joh. 12:
Voeding en kinderen.
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  . .
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Het eerste lied: Psalm 42: 1, 3, 5 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd We lezen: Handelingen 14: De preek gaat over: Handelingen.
In deze dienst zal Br. A. v.d. Vinne voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 397 : Schriftlezing: Efeziërs 6 : Tekst: Zondag 39.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
Op Moederdag, zondag 10 mei, zal er een deur collecte gehouden worden voor Stichting Newbornlife Nederland, een initiatief van Nederlandse vrouwen die.
Ds. A. van´t Zand, Steenwijk. Ouderling : B. van de Velde Organist : E. Hofstede schriftlezing Marcus 7 :
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Gezang 79: 1, 2 We lezen: Genesis 15 De preek gaat over: Genesis 15: 17 Licht in.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Waar je woont op deze wereld.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Door een gratis operatie begint een NIEUW LEVEN voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF)
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Door een gratis operatie begint een NIEUW LEVEN voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF) ee.
COLLECTE GEVANGENENZORG NEDERLAND. DE ORGANISATIE Wat? Een christelijke vrijwilligersorganisatie Doel? Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en.
Welkom in deze kerkdienst
Kinderen kunnen veilig leren en spelen in de kindercentra in vluchtelingenkampen.
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Omdat élke vrouw kostbaar is!
1 1 1.
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
De collecte is voor Red een Kind.
Omdat élke vrouw kostbaar is!
1 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Omdat élke vrouw kostbaar is!
1 1 1.
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Transcript van de presentatie:

‘NIEUW LEVEN’ Door een operatie begint een voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF)

O Aanbieden van gratis hersteloperaties aan VVF-patiënten in West-Afrika Creeëren van kansen op een volwaardig bestaan voor (ex-) VVF-patiënten In Nederland aandacht vragen voor VVF-preventie in ontwikkelingslanden

VVF = Vesico Vaginal Fistula Door een langdurige gecompliceerde bevalling - waarbij geen medische hulp kon worden ingeroepen - ontstond een ‘gat’ in de blaaswand Het kindje werd dood geboren De vrouw verliest na de bevalling voortdurend urine VVF = Vesico Vaginal Fistula

Oorzaken VVF Slechte wegen, grote afstanden Het op (te) jonge leeftijd Armoede Slechte wegen, grote afstanden Het op (te) jonge leeftijd krijgen van kinderen Geen of gebrekkige verloskundige en medische zorg Inwendige beschadigingen door verkrachtingen of vrouwenbesnijdenis Oorzaken VVF

Gevolgen VVF Zij horen er niet meer bij… Vaak worden deze vrouwen weggestuurd door hun man, uitgestoten door de omgeving Ze mogen niet op een matras slapen Hun kinderen worden door anderen grootgebracht Ze zijn niet welkom in bus, trein, op feesten en zelfs niet in de kerk Ze worden gepest omdat ze stinken Zij horen er niet meer bij…

Een operatie Een hersteloperatie kan haar leven veranderen, maar ze kan de operatie niet betalen… Newbornlife betaalt voor VVF-operaties aan boord van het hospitaalschip ‘Africa Mercy’

Een nieuw leven Na de operaties worden de vrouwen geholpen bij het Akissi (17) Na de operaties worden de vrouwen geholpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ze krijgen een bijbel en nieuwe kleding aangeboden. De vrouwen zingen en danken God voor deze kans op een waardig leven.

Wilt u deze vrouwen helpen? Wij vragen om uw gebed voor de armsten van deze wereld uw gift in de collecte Memuna (26) Tokpah (64) Mamie (23) Kadie (55) Aminate (14)

Doe met ons mee... website: www.newbornlife.nl Organiseer een (sponsor)actie Vraag een presentatie of lezing aan Wordt vrijwilliger in uw woonplaats Koop of verkoop in onze (web)winkel Maak een gift over: rekening 3109280 Vraag een spaarpotje aan voor een feestelijke gelegenheid of om thuis, op school, in de kerk of op de vereniging mee te sparen voor de operaties website: www.newbornlife.nl email: newbornlife@live.nl

Namens de vrouwen in Afrika: bedankt voor uw aandacht!