Slotavond PAHO St Jean, 30 juli 2004 De Boederij Theo met een oordopje: Ik heb Rotterdam aan de lijn. Johanna en Jaap. Zo hoor je ze nooit en dan zijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Zo simpel is het : Bijgevolg : Wie te veel bier drinkt wordt zat,
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Powerpoint gemaakt door
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Wat maakt het leven zinvol?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Een kruiwagen vol bloemen !
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Voor intelligente vrouwen Een echtpaar ging een weekendje weg.
JC Dionysos Het kan ons allemaal gebeuren. Dionysos.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Spelregeltest Oliveo Handbal
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Heb je vandaag een slechte dag?
De oudere stagiaire.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Uitleg persoonsvorm (pv)
CHEFKE DESIGNS Presents PET-SHOP Dierenwinkel Ga maar snel kijken.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Om soms eens dieper over na te denken
“de liefde van God”.
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘Mixed up piles’.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Gezeik Ja je mag het eigenlijk niet hardop zeggen Maar soms heb ik het zo gehad met het onderwijs. Die docenten die alleen maar klagen dat het zo zwaar.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Transcript van de presentatie:

Slotavond PAHO St Jean, 30 juli 2004 De Boederij Theo met een oordopje: Ik heb Rotterdam aan de lijn. Johanna en Jaap. Zo hoor je ze nooit en dan zijn ze er ineens. Management on the line, als het ware. In het kader van de kwaliteitsverbetering wil Paho dat er een evaluatieve vergadering wordt gehouden. Omdat ik Theo heet ben ik de voorzitter. Blijkbaar is deze naam voldoende kwalificatie om baas te mogen zijn bij Paho. Dus andere Theo: het zal wel even wennen zijn voor je, maar je bent nu lijdend voorwerp in plaats van onderwerp. En weet: ik heb een zware week gehad en mijn humeur is er vandaag niet beter op geworden omdat die tweede vlucht er niet in zat. Dus: Doe mij en vooral jezelf een plezier en doe gewoon wat ik zeg. Anders, je snap het, ga je snel op final. En Gijs. Er is maar één procedure voor deze vergadering en dat is de mijne. Er zijn er vele andere mogelijk, maar deze doen we vandaag. Ja, als ze een paar vergaderingen hebben meegemaakt, denken ze allemaal dat ze weten hoe het moet. Zeker die managers en adviseurs.

Ramon. Als het even niet goed gaat. Geeft niet. Cool man. Ik leg gewoon de lijnen nog een keer uit en dan starten we opnieuw. En dan komt de vergadering netjes van de grond. Lisette. Heel goed. Zoals je het doet. Maar als ik je nog een tip mag geven. De procedure is als volgt: 1. We hebben als groep stevig geëvalueerd. Ook tussendoor. Vandaar dat we niet altijd even startklaar waren. Daaruit is een helder beeld ontstaan. Ik geef dat in de vorm van een vergelijking weer. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. 2. Multimediale groepsactiviteit, die jullie maar gelaten moeten ondergaan. 3. De zin van het bestaan.

Ad 1. De vergelijking: De boerderij Deze groep deze week lijkt eigenlijk op een boerderij, zoals je ze in deze omgeving veel ziet. Wij als deelnemers zijn het vee. We zijn domme koeien, eigenwijze geiten of mekkerende schapen. Die moeten te grazen genomen worden. Mensen als Joop, Jeroen, Niels en Jon hebben een soort van promotie gemaakt en mogen vrij grazen. Soms lijken zij ook een soort herdershonden, die hand- en spandiensten verlenen aan de herders. Er is toekomstig vee zoals Silvia. We hebben buren zoals Loes of de vrouw van Henk. Dan hebben we Peer. Dat is een soort oom. Die fluit altijd een liedje en komt altijd onder koffie- of etenstijd langs. Hij lijkt een beetje een troubadour, die voor de stemming zorgt. Misschien hangt hij straks wel door de campingbaas met zijn gitaar in een boom, zoals bij Asterix en Obelix.

Het personeel. Voorman Gijs rammelt als eerste met de melkemmers. Hij weet altijd nog mooiere weiden en heeft veel verhalen over het boerenbedrijf. Ramon is de stille kracht. Heeft de spullen altijd klaar voordat ze nodig zijn. Repareert een kapot hek of een gekneusde ziel. Al is er paniek of bruist zijn gemoed, hij blijft altijd rustig en doet wat er gedaan moet worden. Boerin Lisette. Ja, dat heeft mijn naamgenoot goed gedaan. Moet ik je nog eens vragen hoe, Theo. Een mooie meid, maar geen stadse juf. Een vrouw met ballen. Die zelf zo nodig in de stront staat of de strooibalen op de hooiwagen steekt. Heeft daarnaast een vrouwelijk oog voor detail en altijd eerst een compliment voor de goede raad. Dan boer Theo. Als een herenboer staat hij vaak langs de kant met zijn handen in zijn zakken. De anderen komen met voorstellen en evenzo rustig zegt hij dat het toch anders moet. Maar als een moderne agrariër zit hij met zijn laptop in een luie stoel en houdt scherp in de gaten welke dier extra krachtvoer nodig heeft of wanneer een schaap geschoren moet worden.

Zo met elkaar zijn jullie een superteam. Die deze week helemaal tot een succes heeft gemaakt. Maar daarnaast vertonen jullie precies die eigenschappen die een vlieger nodig heeft. Gijs, de gorilla. Met zijn bravoure en lef die je nodig hebt om überhaupt aan deze sport te doen. Ramon, de ijsbeer. Met zijn “coolness”, maar met power. Lisette, de gazelle met de amandelvormige ogen. Met haar analytisch vermogen en de zorg voor de naasten. Theo, de arend. Met zijn verre blik. Met zijn o-ver-zicht. Dus niet alleen waren jullie een prachtig team die ons een superweek hebben bezorgd en van wie we de vaardigheden hebben geleerd om te vliegen. Maar ook hebben jullie de mentale kwaliteiten gedemonstreerd die daarbij nodig zijn. Daarom willen wij voor jullie een dank- en tevens feestlied aanheffen.

Ad 2. Peer op gitaar zet het refrein in. Iedereen zingt: Jullie zijn een superteam 6x De coupletten worden door verschillende al of niet aangewezen vrijwilligers ingesproken, waarbij vele ervaringen van de afgelopen week worden weergegeven. Als slotspreker sprak Theo, de cursusleider en deelde menig compliment en windvaantje uit. De avond werd uitgeluid met gitaar en harpmuziek zonder dat Peer in de boom kwam. Ad3. Is verschoven naar de volgende vergadering.