SCHOOLREIS Dé quiz!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Het verhaal van de twee keien.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Waarom ben ik hier op aarde?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Water, schapen en vrouwen
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
“Wees een dame en maak geen reclame.”
‘Het spel waarbij je supersnel een beroemd persoon moet raden!’
Een presentatie van Raslen,Jelmer,Jamal,Afsaneh,Leon en Ritchie
Hoeveel ... nachten nog ... heb ik te leven ?.
Benzine oorlog Weg met die hoge benzineprijzen !!
Met Liefdesspreuken Bloemen en Vlinders
Met TWEE handen !!!.
Suriname Soraya van Lomwel.
Anne frank Anne Frank die is geboren in 1921
Wat maakt het leven zinvol?
Stoute Spreuken Stoute Spreuken 6 maart 2010 zaterdag 6 maart
Bewegen Bewegen (c) Ing. W.Tomassen.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Treinen in Nederland.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Ik hoop dat je dit terug stuurt
Wie is de baas?.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
De vlinder en de bloem.
Gemaakt door Mila en Luuk
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
Thijmen Schildmeijer 11 april 2014
Einde-schooljaars-quiz
Waarvoor komen jullie? Getekend door de leerlingen van 1b.
10 raadseltjes om jouw logica te testen !!!
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Geisha en samoerai Quiz
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Geisha en samoerai Quiz
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Zomaar....
Bloemen.
Onvriendelijke spreuken over mannen en vrouwen
CHEFKE DESIGNS Presents PET-SHOP Dierenwinkel Ga maar snel kijken.
Ken jij de waarde van een jaar. maand. week. uur. minuut. seconde
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold.
Klik op de foto om te spelen
van het vierde leerjaar
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Rekentijd Schrijf de letter van het juiste antwoord op. Als je alles goed hebt, krijg je een woord.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 6 en 7
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
SPECIAL EDITION: DE TWEEDE WERELDOORLOG Speciale editie: de Tweede Wereldoorlog.
1 Budget Challenge Workshop 2015 mbo Schulden Oorzaken, gevolgen en oplossingen van schulden Pauze Het voorkomen van schulden Uitgaven en inkomsten.
 Bepaald?  Bepaald:De het  Bepaald: de het  Onbepaald?
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Naam: 1 Vul je naam in Druk op de startknop om te beginnen Beantwoord de vragen door de juiste digitale tijd te kiezen Kijk aan het eind hoeveel je goed.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
“ Denk er eens over...” Klik op je muis.... Vandaag hebben we hogere gebouwen en bredere sneflwegen, maar minder temperament en smallere denkbeelden.
Siebolds schatten uit Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
DE TWEEDE WERELD OORLOG
Wat weten jullie over het Verenigd Koninkrijk?
Transcript van de presentatie:

SCHOOLREIS Dé quiz!

Wat te doen? Zet je GSM af! Vul deze quiz in overleg met je buurman of –vrouw in en geef hem na deze rit af van voor in de bus! Tijdens de receptie weet je hoe je gescoord hebt, en maak je kans op een mooie prijs! Vééééééééééééééééél Succes!!!

Opbouw van de quiz De vragen hebben betrekking op de thema’s die de schoolreis anno 2013 helemaal zullen doordrenken: Natuur Cultuur Culinair Omdat we het niet konden laten, testen we ook jullie kennis over de KU Leuven en DSV!! 

Originele teamnaam: Namen teamleden: referenties

Hoe heet deze plant die de bezoekers van het verdronken land van Saeftinghe straks wellicht in het echt zullen zien? lamsoor

Wat is geen vlinder? A.Witje B.Blauwtje C.Groentje D.Roodje (antwoord D, Roodje)

Welke bloem groeide in het Verenigd Koninkrijk uit tot het symbool van de 1ste wereldoorlog omdat ze op de slagvelden in Vlaanderen bloeide? Klaproos

Welke man staat hier in het midden Welke man staat hier in het midden? Tip: locatie van foto: bedevaartplaats ter ere van de oud-gevangenen van Breendonk Boudewijn I

In welke stad pleegde Adolf Hitler zelfmoord toen de oorlog verloren bleek? Berlijn

Het eiergerecht dat we zoeken komt voor op de meeste kleine kaarten van onze tavernes. Het bestaat meestal uit 2 sneden brood , enkele spiegeleieren, en ham en/of kaas. Buitenwippers werken dit met plezier naar binnen. Uitsmijter

Het dodelijke vogelgriepvirus heeft ook een cijfer-lettercombinatie Het dodelijke vogelgriepvirus heeft ook een cijfer-lettercombinatie. Welke? H5N1

Hoeveel nekwervels heeft de mens? 7

Op een broodzak staat altijd een letter P. Waarvoor staat die P? pieces

Wie geld heeft kan het zich permitteren: kaviaar Wie geld heeft kan het zich permitteren: kaviaar. Van welke vis zijn dit de eitjes? steur

In de jaren 80 was het zowat de nationale drank van Cuba In de jaren 80 was het zowat de nationale drank van Cuba. De ingrediënten van deze cocktail zijn witte rum, spuitwater, rietsuiker, limoen, munt en ijs. Over welke cocktail hebben we het hier? Mojito

dringend

+. pluspunt

Wat weten jullie over de KU Leuven en DSV????

ZIJN NIET OK !!!!! Vooroordelen

Wie was rector in 1990? Roger Dilleman

Pieter De Somer … won de Rectorverkiezingen in 1971. Juist of fout? Tot welke ‘splitsing’ heeft hij geleid? Hij stierf ten gevolge van… De Somer werd in 1968 de eerste lekenrector van de universiteit. In 1966 was hij reeds aangesteld als pro-rector van de Nederlandstalige afdeling van de toen nog tweetalige universiteit. Hij won de rectorverkiezingen van 1971, 1976 en 1981 en bleef rector tot aan zijn dood in 1985. Hij drukte op velerlei gebied zijn stempel op de universiteit. Hij speelde een belangrijke rol in het volledig splitsen in twee afzonderlijke universiteiten, een Franstalige (die verhuisde naar Louvain-la-Neuve) en een Nederlandstalige (die in Leuven gevestigd bleef). Hij overleed aan een snel ingetreden kankeraandoening.

In welk gebouw bevindt zich deze aula? MTC2 00.10 Gebouw : 109-02 MTC2 Grote Aula Sint-Michielsstraat 6 3000 LEUVEN

Welke 3 campi zijn weggelaten? KHBO Groep T Luca

Hoeveel trappen moet je nemen om van de Sociale dienst naar de Dienst Studieadvies te gaan? 27

Wie ben ik? Rik Torfs

!!! Schiftingsvraag !!! Op welk moment vertrekt de laatste bus vandaag terug huiswaarts (naar Leuven voor de receptie en het avondeten)? Geef uur, minuten en seconden! Jullie moeten het moment schatten dat de bus zijn eerste meter zal rijden!