De poel is moerassig gebied. Op een eikelnootje speel je een mooi lied

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Het Biersprookje of hoe werd Overgenomen door de Amerikanen *
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Opkomen voor jezelf.
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
De sok van Lientje.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Meneertje Blij en Somber
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Eindelijk kwam de oude vrouw terug en zei met een doffe stem :
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
De tortelduif zong klagelijk in de oude beuk.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Jorinde zong : Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Hilde Vandermeeren.  Auteur:Hilde Vandermeeren  Ilustrator: Harman Van straaten  Uitgever:Davidsfonds  Aantal bldz: 96 p.
De 2 e keer DE HOOFDSTUKKEN: VERTREKKENMIRTE STRUINEN DOOR HET BOS VERVOLG STRUINEN DOOR HET BOS 2 e OPDRACHT RESULTAAT 2 E OPDRACHT WENSKAART DIE MIDDAG.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Mijn verjaardag..
De Sint moet verhuizen 1 (Zie ginds komt de stoomboot)
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Daarna begon de zon krachtig te stralen, en hierop trok de reiziger onmiddellijk zijn mantel uit.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Een wijze les voor jullie:
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Toen hij dichtbij het kasteel gekomen was, verstijfde hij niet, maar hij liep door tot aan de deur.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het lied van Ora een kerstverhaal. Ara, Era en Ora waren drie zusjes, alle drie op dezelfde dag geboren, precies één jaar en één minuut na elkaar.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Transcript van de presentatie:

De poel is moerassig gebied. Op een eikelnootje speel je een mooi lied Belevingsdag De Poel van OBS De Bottel Auteur: Mirthe Faverey (Begeleider vanuit het IKL) 19 juni 2008 De poel is moerassig gebied. Op een eikelnootje speel je een mooi lied Ik vind het jammer dat we hier met onze groep niet meer komen Dus ik zeg ik zeg dag mooi gebied (schrijf een gedicht op je plek) En dag bomen Sjoerd

De bladeren zou ik een beetje met riggels Erin tekenen De takjes met een beetje punten erop. (ik teken een varen) In een steeltje zit een knik die is kapot getrapt. De varen staat op een mossig heuveltje Richard

Janine Teken hoe het er op deze plek 200 miljoen jaar geleden uitzag

Richard Er zijn veel bomen en het is best vochtig (2. beschrijf je plek) Je ziet veel insecten en kikkertjes De poel is erg modderig en op een plek is het erg diep in het modderige water De vliegen en de muggen vliegen in het rond. Er zijn ook mooie planten en bomen. (..) Ik vind het wel een mooie plek

Het water is met de regen gekomen De Poel Het water is met de regen gekomen Er zitten overal kleine beestjes, kikkervisjes En salamandertjes Er woont misschien iemand of iets maar dat weet niemand Iedereen zegt dat sprookjes niet bestaan Maar toch wel, het is het toverhert Dat al je wensen vervult Gelukkig is er hier nog niemand verdwenen of toch En ja er wouden aliens komen alleen die zijn in het water geland Fleur

ER was eens een meisje van veertien Dat meisje hield van de natuur En weet je waar ze woonde? Ze woonde in de bomen Het meisje had niet echt een huis Ze had allemaal hutjes die dicht bij elkaar lagen Als ze dan van het ene naar het andere huisje wou Moest ze slingeren aan slingerplanten Op een dag wou ze van het huisje boven de grote poel naar het Huisje langs de grote poel Maar het meisje dacht dat de slingerplant stevig genoeg was Maar het bleek van niet! Ze viel met haar mooie lange jurk in de grote poel Dat vond ze niet zo leuk , het was haar enige mooie jurk die ze Nog had Toen ze uit de poel wou lopen zat er een dikke kikker op haar hoofd Ze had het niet in de gaten todat de kikker ‘kwak kwak’ zei Ze schrok zich rot toen ze wist dat er een kikker op haar hoofd zat Ze ging naar haar huisje toe. Toen trok ze haar andere lelijke kleren aan en ging Doen wat ze moest doen (beschrijf je plek) Melissa

Gedicht van Mandy We zijn hiet bij de poel Het is hier vrij koel Het is een mooie natuur De natuur is helemaal puur Ik hoor allerlei geluid Het is gefluit Van vogels hier in het bos En op de boom dicht bij mij groeit mos Ook liggen hier meerdere takken En we zitten op plastic zakken Ik ga nu aan een andere opdracht werken Dat zul je wel merken

Teken iets van dichtbij

Teken wat er volgens jou in de poel zit Teken hoe deze plek er nu uitziet

Teken hoe deze plek er over duizend jaar uitziet ↓ Toekomst voorspeller →

Wat zwemt er in de poel en wat loopt er op het wateroppervlak?

Struinen We hebben in drie groepen gestruind en waren om beurten de gids. Met raffia zetten we een spoor uit om de weg zo precies mogelijk terug te vinden. Dat was in het begin lastig maar later ging het steeds sneller.

Eén groep ontwikkelde hier zelfs een razendsnel systeem voor! Dit is ook de enige groep die is verdwaald…… We onthielden van alles: een omgevallen boom,een mospol, een stronk… waar het pad liep. … herkenningspunten om de weg terug te vinden. Onderweg kwamen we veel babykikkertjes tegen

En dan het het verzamelen van allerlei natuurschatten om je wens me te versieren. Zoek iets ronds, zoek iets glads, zoek iets dat je aan deze plek doet denken, zoek iets waar je vrolijk van wordt… De Kinderen waren inventief en overlegden veel om hun oplossingen te vergelijken

Op school hebben we de tekeningen, gedichten en kaarten afgemaakt Versier je wens! Op school hebben we de tekeningen, gedichten en kaarten afgemaakt

Omdat het regende hebben we de kaarten Niet in de wensboom maar in het klimrek gehangen