Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
`Verschil tussen Kennissen en vrienden
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Diverse vogels en spreuken Niet klikken.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Aikido Door: Kyra Eggels 7a.
Heb je voedsel in de koelkast, kleren om te dragen, een dak boven je hoofd en een bed om in te slapen ... Dan ben je rijker dan 75% van de wereldbevolking.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
Kan een persoon zonder armen
Door: Nikki, Alexandra Emma. Maatschappelijke Stage februari-maart 2011 Wij zijn voor de stage naar Kinderboerderij de Wilgenhof gegaan. Daar hebben wij.
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Koop een hond! Joske Vermeulen.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Inhoud Vrijdag de 13e Bijgeloof Ongeluksquizz 13 Vrijdag Hoefijzer
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
De mayonaisepot en de koffie
Gelukssymbolen.
Wees het hele jaar door dankbaar voor wat je hebt…
Bekende heksen.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Heksen Voorwoord Heksen in sprookjes Kenmerken van de heks Bewijzen
Heksen in de Middeleeuwen
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Het levensboek.
Voor een lieve vriend of vriendin
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
Weetjes over mannen..
Aan een buitengewoon persoon!
Het oude Egypte Door Niels en Judith.
Presentatie over tijgers
O wacht even ik zie een kaT
De vlinder en de bloem.
Geluid aan.
Loverboys..
met de genegenheid van iemand die dat ook is
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Weet je wie ik ben ?.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Nieuwjaarsbrief aan God
© Wilma de Hond 2015.
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
DE BLINDE DE BLINDE Klikken Klikken “ Een blinde zat aan de rand van het voetpad, Een blinde zat aan de rand van het voetpad, met aan zijn voeten een.
Op straat Powerpoint: Willy.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Een kerstboom voor Lotje
Dictee 5.2 Succes.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Het grootste verschil tussen het boek en de film is de inleiding, de film begint met een scène waarin 3 kleine meisjes een geest.
Om soms eens dieper over na te denken
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Hallo Hallo Hallo Zie hier een foto van Kate Winslet & Di Caprio, ( Je weet wel van de Titanic!!!beiden als volwassen) onder water, en zonder kleren aan.
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
‘Mixed up piles’.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Weet je wie ik ben ? Ik ben iemand waar je elke dag mee leeft...
Eindtoets taal Oefenreeks 10 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
De geschiedenis van Sint en Piet.
Transcript van de presentatie:

Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan. Weetjes Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

Het gebruik van de kleur ZWART. Zwarte kleding werd gedragen voor de natuurlijk energie. Iets dat een donkere kleur heeft, is ook warmer. De zwarte kat hadden de eenzame oude vrouwtjes gewoon als huisdier.  Zwarte heksen zijn meestal een groep en aanbidden wel de duivel.  

Vliegende heksen. Voor het vliegen op de bezemsteel zijn er meerdere verklaringen. Veel heksen waren psychisch gestoord. Omdat er namelijk ook heksen waren die zonder marteling vrijwillig bekentenis hadden afgelegd. Dan zou het kunnen zijn dat ze dachten op hun bezemsteel naar de duivel te zijn gevlogen om dat ze schizofreen waren.

Boek der schaduwen. Het boek der schaduwen is ook iets dat elke heks heeft. Dit boek staat vol met recepten, formules, ervaringen, methodes en spreuken. In dit boek schrijven alle heksen zelf dingen op die ze geleerd en ervaren hebben. 

Witte hekserij. Witte hekserij is gebaseerd op het oude geloof en de vroegere hekserij. Het grote verschil tussen witte en zwarte heksen is dat witte heksen hun magische krachten goed gebruiken en het niet tegen mensen gebruiken maar het juist gebruiken om mensen te helpen. De witte heksen maken veel gebruik van kruiden, wierook. De cirkel die zich om zich heen trekken is het belangrijkste van het ritueel, de cirkel is de tempel van iedere heks. 

En dan nu de laatste weetjes: Een mannelijke heks is een tovenaar. Iedere heks heeft een plekje waar ze niets voelt. Dit kan een wrat, een litteken of een grote sproet zijn. Een lelijke, oude heks kan zich veranderen in een mooi, jong meisje. Maar de betovering duurt maar even; helaas wel lang genoeg om iemand in de val te lokken.

Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina. Heksen eten nooit zout! Zout is het teken van de wijsheid. Met een zakje zout onder je kleren ben je veilig voor heksen. Een heks mag nooit haar spiegelbeeld zien. Dan verliest ze haar toverkracht. Een heks vliegt het liefst bij volle maan. Bij volle maan is haar kracht het grootst. Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina.