Je mobieltje, GSM en UMTS- masten en Luidsprekers en Microfoons.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
flying surveillance (vliegende bewaking)
Advertisements

Luidsprekers behoort bij open leertaak OT 6.2.1
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
De werking van de telefoon
De gijzeling bij Salland verzekeringen
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
Par. 4.1 Inleiding Communicatie 2HA
“Wees een dame en maak geen reclame.”
die niet om jou zou huilen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Elektriciteitsletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Het gevaar van elektriciteit Eerste Hulp bij elektriciteitsletsels.
Door Ramòn Janssen, Tim Helwegen en Niels Killaars. Home Interaction System RJTHNK.
Gemaakt door Noah en Siddhart
Door: Lotte Lotte Luna Luna Krissy Krissy maud maud.
2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
TWAALF ARTIKELEN OM IDEEËN TE DODEN OF IDEEËN TE WEKKEN
Elektromagneten.
Verdwaald in het bos.
Elektriciteit Groep 6A Klik op onderstaande onderwerpen:
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
2.5 Kosmische straling en organismen Roel Ties Ymanuel.
C-8. Je mobieltje, GMS en UMTS-masten.
Gemaakt door Ype en Ronald
De gestolen portemonnee
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Rekenland Project Schoolkamp Onze naam De Schoolkamp boys Door
Door Moya, Fien en Pieter
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Gemaakt door: Dillon Waarom over haar? Nou ja, ik heb het toch alleen maar over mijn uiterlijk en ik kan geen beter onderwerp vinden dan mijn haar. Ik.
Jij bent een VIP!! Jeugdkamp Blij da'k op kamp ben! Ik ben hier op kamp in een te stille stad Ik heb eigenlijk nooit last van heimwee gehad Maar.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Techniek toernooi Het energieke lampje.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Ontbijtservice voor Sarah
Licht Hoofdstuk 5 paragraaf 5.1 en 5.2
Ik doe mijn presentatie over…
Mobieltje, GSM en UMTS Jesse, Youri.
2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten
Mobiele telefoon GSM en UMTS- masten Gemaakt door: Layla Smulders
K.U.Leuven ESAT-TELEMIC GSM-”straling” - Wat zegt de wetenschap ? Prof. Dr. ir. Guy Vandenbosch ESAT-TELEMIC K.U.Leuven.
De conus in een luidspreker ( werkt andersom als de microfoon !!)
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Oh, nee! Wat Een ramp!
Energie en energieomzettingen
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
Samenvatting.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Gemaakt door rosa hallo kommie hoe is ie.wow tijd niet gezien !!!!
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Handige apparaten Stap 1 Apparaten zie je overal.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Duurzame energie. Wat is energie? Je hebt energie nodig om te kunnen bewegen of te denken Wij halen energie uit ons eten en drinken Om licht, geluid of.
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
H 8.5 Elektrische stromen Natuurkunde Overal 2 AH :22
Elektriciteit H 3 Elektrische stromen Natuurkunde Overal 2 AH
Elektriciteit Stroomkring Natuurkunde 2 AH :36
Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.
Hoofdstuk 5- les 4 Geluid versterken.
Iedereen in de dramadriehoek
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Je mobieltje, GSM en UMTS- masten en Luidsprekers en Microfoons. Het lijkt zo’n korte afstand, maar toch.. Hoe kan het dat je via telefoon met iemand kan spreken? En wat is een GMS eigenlijk? Hoe zit het met UMTS-masten? Is dat schadelijk of niet? Door Kato en Martha.

Inhoudsopgave: Strip over straling van een mobieltje. Hoe werken een microfoon en een luidspreker? Welke apparaten zenden straling en welke ontvangen straling? Wat is een kooi van Faraday? Wat voor invloed heeft elektromagnetische straling, en is het gevaarlijk voor je gezondheid? EINDE

De voorbereidingen.

Hallo?

Hé met Kato. We moeten ons natuurkunde project nog maken hè!

Ah nee hè! Daar heb ik echt geen zin meer in..

Laten we nou maar snel beginnen!

Oké, ik zie je in het computerlokaal!

Mr. Tillie: Goed bezig meiden!

Luidsprekers via elektromagneten. 1. Hoe werkt een elektromagneet? ijzeren staafje met koperdraad erom heen gewikkeld  Door de draad stroomt elektriciteit  ijzeren staaf wordt magnetisch. 2. Waar is de sterkte van de elektromagneet van afhankelijk? Van: 1. Hoe sterker de energiebron, hoe sterker het magnetisme. 2. Hoe meer wikkelingen van de koperdraad, hoe sterker het magnetisme. 3.Hoe werkt een elektromagneet in een luidspreker? Conus: Flexibel, stevig, kan bewegen, zorgt voor geluid door trillingen te maken. Magneet: Gelaat stroom voor elektrisch veld.

Binnenkant van een luidspreker.

Bij ons proefje moesten we een luidspreker maken Bij ons proefje moesten we een luidspreker maken. Dat is heel goed gelukt kijk maar naar de foto´s! Het filmpje.

Hoe werkt een microfoon? Een microfoon zet geluid om in een elektrisch signaal. Een microfoon versterkt het geluid. Doordat trillingen op het membraan vallen worden de trillingen overgebracht naar een spoeltje in een magneet die daar spanning van opwekt.

Verschillen tussen een luidspreker en een microfoon. Een luidspreker en een microfoon lijken veel op elkaar. Wat zijn de verschillen? Een microfoon zet akoestisch geluid om in elektrisch geluid terwijl een luidspreker juist precies het tegenovergestelde doet.

Welke apparaten ontvangen straling en welke zenden straling? Deze apparaten zenden het uit: Tabak, bouwmaterialen brandstoffen (gas, olie, enz.), televisietoestellen, lichtgevende horloges en wijzers, röntgentoestellen op luchthavens, materiaal voor wegenbouw, elektronenbuizen, GSM- en UMTS masten. Deze ontvangen het: Bluetooth, radio en tv, GSM- en UMTS masten.

De kooi van Faraday. Kanarie zong niet meer pikte veren. Kooi dicht bij GSM-mast. Kanarie in fijnmazige kooi van Faraday, die straling deels tegenhoudt. Ging weer zingen, niet meer pikken. Mike Repacholi ging dat onderzoeken. Het blijkt dat mensen overgevoelig kunnen zijn voor stralingen en daar ziek van kunnen worden.

GSM en UMTS-masten verspreidt over Nederland.

Is elektromagnetische straling slecht voor je gezondheid? We zullen het nooit weten.. (Sofie, demp de lichten.)

Ja, dat is het. Net zoals bij de kooi van Faraday kunnen de GSM- en UMTS masten schadelijk zijn als je overgevoelig bent voor straling. Bij de meest mensen is dit niet het geval.

Nawoord. Wij hebben heel erg genoten van deze presentatie te maken! Hopelijk hebben jullie wat aan deze hele interessante informatie. Dit zijn wij en wij zijn wij, je kan ons niet veranderen. HOUDOE, GE KENT DE GROETUH UIT BRABANT KRIJGEN ***.