“Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Online Matchen ‘Van Recruitment tot kwalitatieve selectie’
Het Groeiboek: Wat staat er in en wat kan je ermee?
Evaluatie van mentorprojecten
Fontys Centrum voor Ondernemerschap maart 2013
Hoe ontstond dit initiatief ?
Een nieuw instrument op gebied van Oplossingsgericht Werken?
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Van Participatie naar Participa(c)tie
de feiten en de cijfers Samen werken aan werk de feiten en de cijfers.
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Workshop: ‘Opvoedcoach vanuit eigen praktijk’
Programma Introductie Casusbespreking Tips Afsluiting.
Visie op Meedoen Cliënten doen optimaal, vanuit hun eigen kracht mee in de samenleving. Hierdoor ontstaat een beter zelfbeeld en een betere kwaliteit van.
Welkom Workshop Arbeidstoeleiding – Hoe pak ik het methodisch aan ?
Doorbreekt de impasse “ontwikkeling vergt focus, moed en motivatie”   Dit is een presentatie van Transcend Advies & Coaching.
Gevolgen AWBZ Pakketmaatregelen Pakketmaatregelen Nieuwe MEE dienst.
Wat kun je er (niet) mee binnen het onderwijs?
N I E U W S B R I E F tweemaandelijkse uitgave Eigen Werk Alkmaar 1/2010 Resultaten groep 10 Van thuiskapster, familiecoach tot voetbaltrainer !! Groep.
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
Innovatie bij psychotherapie online
Een goede keten is een kunst! René Denis 11 april 2013
Welkom.
Initiatief Bijstellen Analyse Evaluatie Probleemstelling Netwerken
Persoonlijke en sociale vaardigheden van de commerciële professional
Koptekst Datum Cyclus succesvol ondernemen. Ondernemersvaardigheden Kamer van Koophandel Pieter Dijkhuis Voettekst.
Ik wil de laagste rente voor mijn hypotheken! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek rente site kunt u de maximale hypotheek berekenen en vindt.
Kennisatelier Stage 23 april 2009
De vangnetpopulatie in de Ziektewet: kenmerken en risicofactoren voor langdurig verzuim Het onderzoek.
Uw gemeente & mensen met een verstandelijke beperking Welkom!
Tips over ondernemersdienstverlening in stedelijke vernieuwingsgebieden.
Onderzoek ervaringen van cliënten, jobcoachen en trajectbegeleiders met uitzendarbeid beeldvorming van uitzendconsulenten en werkgevers over het ATB-netwerk.
FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
 Ondernemerschapspaspoort De reis naar de arbeidsmarkt van de toekomst, kun je vastleggen, de route bepaal jezelf! Waarom een paspoort: De Nederlandse.
'Ondernemen met je hart' Presentatie Participatiewet, Werkgeversservicepunt.
Workshop “Beoordelen”
Assistant2.nl. De Assistant van NU! Spin in het webTechneut AlleskunnerBemiddelaar AdviseurMagneet OnderhandelaarLuisterend oor Communicerend vatManager.
WELKOM Bijeenkomst over de afbouw gesubsidieerde arbeid. Presentatie: Ronald de Jong, voorzitter bestuur Stichting WeerWerk.
IN 100 UUR NAAR EEN PASSENDE BAAN OF EIGEN BEDRIJF Jongerenprojecten
Jongeren met een beperking
Participatiewet vanaf 2015
Welkom bij Netwerken voor je loopbaan
Volgende stap in de loopbaan van …
Het coachende functioneringsgesprek
VERZUIMBELEID EN REGISTRATIE VERZUIMDREMPEL EN HERVATTINGSDREMPEL
De GGZ in de HA praktijk Wat betekent dit voor jou?
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
De domeinen & Niveau bij ABB.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.
Werkgevers houden niet van AC/DC of toch ? Kurt Boelens, directeur ADMB HR Services.
OndernemersWerknemers Start eigen bedrijf Business/groei Support Loopbaanbegeleiding Individuele coaching Outplacement/2 e spoor Duurzame inzetbaarheid.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Zelfmanagement Deel 3: Serious soaps over ouderen Verpleegkundige.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
Koffieochtenden met professional. Betekenis * Ouders hebben soms te weinig zelfvertrouwen. * Ouders kunnen veel steun hebben aan elkaar; deze mogelijkheid.
Digitale psycho-educatie autisme Presentatie Digitale PE voor volwassenen met ASS Wie zijn wij Voorstelrondje? Vragen tussendoor welkom.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Cliëntervaringsonderzoek Epilepsiecentrum Kempenhaeghe Sector Zorg & Dienstverlening Kwaliteitsdag VGN Door Esther Landsheer, MSc. Orthopedagoog.
Workshop ‘Ben ik tevreden?’ 9 januari Welkom Workshop ‘Ben ik tevreden?’ 9 januari 2012.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
EEN VRIJWILLIG ENGAGEMENT
MEE maakt meedoen mogelijk
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Bronnen en onderzoeksvragen
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

“Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits deskundig begeleid in re-integratietraject) Vooral geschikt voor arbeidsongeschikten en 45+ Niet iedereen is geschikt als ondernemer Bestaande testen: vooral wat je VINDT van jezelf En zijn vooral gericht op persoonskenmerken

Wat maakt een ondernemer succesvol? Wat de bestaande tests meten: creativiteit, zelfstandigheid en flexibiliteit Maar ook: persoonlijke, vakinhoudelijke en sociale vaardigheden commercieel inzicht kwaliteit en marktkansen van het ondernemingsidee Recent onderzoek: vooral de marktomstandigheden en de sociale vaardigheden van de ondernemer zijn bepalend voor zijn succes. Born, J.A. van den (2009). “The drivers of career success of the job-hopping professional in the new networked economy

De 3D ondernemersmeter: Met subsidie van Instituut Stichting Gak hebben wij de 3D ondernemersmeter ontwikkeld, die bestaat uit drie componenten : “Dromen”: Het ondernemersidee. is dit nog vaag of al uitgebreid uitgewerkt heeft het veel of weinig kansen bevat het veel of weinig risico's “Denken”: De persoonlijkheid van de cliënt: ben ik wel een ondernemer? “Doen”: De vaardigheden van de cliënt: welke vaardigheden heb ik in mijn onderneming nodig? welke vaardigheden bezit ik? Welke kunnen/ moeten worden ontwikkeld? m.n. sociale vaardigheden netwerk van de cliënt commerciële en administratieve vaardigheden vaardigheden die van belang zijn voor het specifieke ondernemersidee.

De 3D ondernemersmeter: We testen dit met een drietal onderdelen: 1.Online vragenlijst Deze wordt op kantoor ingevuld zodat m.n. de cliënt met een psychische beperking de gelegenheid heeft ondersteuning te vragen 2. Interview met casuïstiek De vragenlijst wordt kort doorgenomen: was alles duidelijk, welke antwoorden vragen om toelichting? De casus test hoe iemand omgaat met een concreet ondernemersprobleem 3. Gesprek met de ondernemerscoach/marketingspecialist die (evt. in overleg met een ‘comité van grijze haren’) het onder- nemersidee toetst op marktpotentie.

3D de uitslag: Op alle genoemde aspecten wordt een score toegekend: 1 = onvoldoende en kansloos 2 = onvoldoende maar met ontwikkelingsmogelijkheden 3 = goed, maar onder voorwaarde van verdere ontwikkeling 4 = zeer goed, kan zo aan de slag Bovendien wordt aangegeven welke verdere ontwikkeling/ ondersteuning noodzakelijk is en in hoeverre Dromen, Denken en Doen met elkaar in overeenstemming zijn

En wat dan? De uitslag gaat naar de uitkerende instantie. De cliënt krijgt een gedetailleerd advies. Voor veel mensen met een beperking geldt dat ze denken aan ondernemen omdat het niet lukt een baan in loondienst te krijgen. Voor degenen die ook forse beperkingen hebben als ondernemer, hebben we een prachtig alternatief bedacht. Stichting BZ-onder-nemen

Denk nog even aan 3D de uitslag: Bij de 3D Scan in de intake wordt een score toegekend: 1 = onvoldoende en kansloos > Negatief advies richting UWV/gemeente 2 = onvoldoende (wel ontw.mog.heden) > begeleiding BZ-onder-nemen 3 = goed, maar onder voorwaarde van verdere ontwikkeling > Scholing 4 = zeer goed, kan zo aan de slag> Coaching in een re-integratietraject Wat we voor ogen hebben met BZ-onder-nemen zie je in de derde presentatie.